Menu

Suroviny

+

Metóda

  • Čerstvé alebo mrazené maliny 700.0 g
  • Cukor 500.0 g
  • Voda 300.0 ml
  • Želírovací cukor 15.0 g
  • Šťava z citróna 50.0 ml

...

Príprava

  1. Metóda

    • Zmiešajte vriacu vodu so želírovacím a kryštálovým cukrom, povarte a pridajte maliny.
    • Pridajte citrónovú šťavu a niekoľko minút povarte na miernom ohni.
    • Nechajte vychladnúť.
    Do pohárov nalejte zmes malinovej marmelády bez varenia. Naplnené poháre marmeládou vložte do teplovzdušnej rurya nastavte teplotu na 130 ° C.

    Akonáhle teplota dosiahne 130 ° C, nechajte marmeládu pasterizovať 20 minút.

    Ako skontrolovať, či je textúra marmelády správna? Naberte na čajovú lyžičku horúcu marmeládu, dajte ju na tanierik, kým vychladne. Takto uvidíte, či je textúra správna.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu