Objavte nové bylinky a koreniny Knorr Professional
Keď otvoríte balíček s koreninami, očakávate sviežu vôňu, výraznú chuť a bohatú farbu. Tieto tri prvky - vôňa, chuť a vzhľad - sú známkou kvality nových byliniek a korenia Knorr Professional.
Náš nový rad byliniek a korenia Knorr Professional obsahuje starostlivo vybrané bylinky, semená, bobule a zeleninu - sušené a jemne pomleté. 100%-ne čistá aróma, bez umelých farbív, konzervačných látok alebo glutamátu sodného!

V Knorr sladkej a pálivej paprike nájdete plody subtropickej rastliny Capsicum annuum, ktorá potrebuje teplé podnebie a správnu vlhkosť, aby úplne dozrela. Ak je príliš veľa zrážok, sú vonkajšie časti rastliny náchylné k nákazám; keď je zrážok málo - zbavuje sa plodov skôr, ako sa stanú šťavnatými. Španielsko je perfektnou krajinou pôvodu, pretože poskytuje najlepšie podmienky pre rast, aby bolo korenie voňavé a bohaté na farbu.
Niet divu, že ide o korenie španielskej ochrannej známky, ktoré sa používa takmer vo všetkých tradičných jedlách. Sladkú papriku používajte v polievkach, dusených a mäsitých pokrmoch – je vhodná najmä na pokrmy s kuracím mäsom. Pálivú papriku je vhodné používať vo všetkých jedlách, kde použitie korenia pomáha zvýrazniť chuť.

Čierne korenie je ovocie tropickej a subtropickej rastliny, ktorá rastie v horúcom a vlhkom podnebí. Na jej zretie sú potrebné vysoké teploty a veľa zrážok - preto čierne korenie Knorr Professional pochádza z Vietnamu, kde má dokonalé podmienky pre rast.
Jeho ostrá drevitá aróma dodá vašim polievkam, duseným mäsám, plnkám a všetkým mäsitým a zeleninovým pokrmom výrazný tón. Celé korenie dodá polievkam skutočne osobitnú arómu, ale nebojte sa používať čerstvo mleté korenie vo všetkých druhoch jedál, ktoré si vyžadujú výraznejšiu chuť.

Oregano má rado mierne teploty a vysokú vlhkosť. Tieto podmienky zabezpečujú, že produkuje dostatok éterických olejov, ktoré zvýrazňujú jeho charakteristickú vôňu. Preto sa naše oregano pestuje v Turecku, kde sú vhodné podmienky na rast a vývoj správnej chute a arómy tejto byliny. Zbierame ju v auguste a septembri, keď je v plnom kvete.
Pre mnoho ľudí je oregano synonymom pizze, ale môže ponúknuť omnoho viac. Posunie všetky stredomorské jedlá na vyššiu úroveň, najmä jedlá na báze paradajok alebo baklažánov. Úžasnú vôňu dodá tiež kuraciemu mäsu a rybám.

Majoránka je blízkou príbuznou oregana, a preto môže rásť v podobnej klíme. Potrebuje však o niečo vyššie teploty a vlhšiu pôdu, a preto je Egypt tým správnym miestom.
Majoránková teplá bylinná aróma dodá chuť všetkým mäsitým jedlám - najmä jedlám s mletým mäsom, ako aj tradičnej pečenej kačici s jablkami. Majoránku môžete pridať aj do hustej polievky, zeleninových jedál a šošovice. Absolútna delikatesa!

Tejto trvalke sa darí v poľskom podnebí, kde je vlhká pôda, suchý vzduch, mierne teploty a žiadne nadmerné slnečné žiarenie. V týchto podmienkach produkuje najdôležitejšie oleje, ktoré sú zodpovedné za sviežu vôňu byliny.
Aj keď v starovekom Grécku sa tymian používal na rituály, dnes je kráľom stredomorskej kuchyne. Mäso, zelenina, polievky, šaláty - možnosti sú nekonečné. Naši kuchári si obzvlášť cenia vôňu tymianu v marináde na kuracie mäso.

Ak vám jedinečné, ihlicové listy a modré kvety rozmarínu okamžite pripomínajú juh Európy, budete prekvapení, pretože Maroko vďaka svojej horúcej suchej klíme poskytuje ešte lepšie podmienky pre rast tejto byliny. Mokrá piesočnatá pôda Maroka pomáha rozmarínu dosiahnuť jeho plný potenciál.
Jeho intenzívna, trochu horká chuť môže ľahko dominovať jedlu, preto by ste ho mali používať opatrne. Jedným zo spôsobov jeho využitia je výroba oleja z rozmarínu. Rozmarín zvýrazní chuť červeného mäsa a koreňovej zeleniny, najmä zemiakov.

Exotická, teplá, mierne horká aróma rasce dokonale zvýrazní sladké tóny v jedlách. Aby to však bolo možné, musí rásť na slnku - preto naša rasca pochádza z horúcej, ale nie príliš daždivej Indie.
Aj keď rasca je kráľom indickej kuchyne, jej sila prekračuje geografické hranice. Nájdete ju tiež v regionálnej kuchyni v Mexiku alebo na Strednom východe. Použite ju na výrobu voňavých jedál bohatých na karí, ale nebojte sa pridať štipku k chili con carne alebo falafel s hummusom. Je to skutočná nevyhnutnosť vo vašej kuchyni!

Nové korenie a klinčeky patria do jednej rodiny. Aj keď je nové korenie vo východnej Európe známe ako „anglická bylinka“, táto rastlina v skutočnosti potrebuje tropické alebo subtropické podnebie a veľa slnečného žiarenia. Hľadali sme vo svete a zistili sme, že Mexiko ponúka najlepšie podmienky.
Nové korenie sa často používa v tradičných jedlách, polievkach a dusených mäsách. Môže vás to prekvapiť, ale je tiež mimoriadne populárne v mexickej a karibskej kuchyni – až natoľko, že je nevyhnutnou súčasťou omáčok a dochucovacích zmesí najmä na hovädzie mäso.
UFS Academy: Portál pre online školenie profesionálnych kuchárov
- Školenia sú ZADARMO a bez reklám
- Školenia vytvorili šéfkuchári z celého sveta
- VIdeá sledujete neobmedzene