Čo sú Knorr Professional Esencie?
Knorr Professional Esencie sú koncentrované tekuté chuťové prísady, ktoré dodajú vašim jedlám komplexnú a výraznú arómu. Vďaka nim dokážete rýchlo vytvoriť chuť, ktorú by ste za normálnych okolností získali len po takom spracovaní jednotlivých prísad, ktoré je mimoriadne náročné na čas.
Čím ďalej tým viac šéfkuchárov pociťuje tlak na to, aby vytvárali originálne jedlá, zároveň však musia byť vysoko efektívni a držať náklady na uzde. To je dôvod prečo hľadajú riešenia, ktoré na jednej strane prinesú jedinečné a výrazne chute pre ich zákazníkov a zároveň uľahčia ich každodennú prácu.
Knorr Professional Esencie boli pripravené tak, aby splnili tieto požiadavky – sú to tekuté príchute, ktoré vám umožnia ľahko a rýchlo pripraviť výnimočné pokrmy. To, čo sa podarilo dostať do týchto praktických fľaštičiek sú príchute, ktoré sa získavajú len veľmi prácne, čo je pre nás, pri našom súčasnom hektickom životnom štýle a množstve povinností, neľahká úloha.
Potrebné množstvá Knorr Professional Esencií pridávame v ktorejkoľvek fáze prípravy jedla podľa toho, aký efekt chceme dosiahnuť – dodajú vašim jedlám bohatú arómu, podčiarknu ich chuť alebo ich obohatia o zaujímavý závan pikantnosti.
Naše tekuté príchute sú pripravené z originálnych vybraných prísad, ktoré sú spracovávané prirodzeným spôsobom tak, ako keby ste si ich pripravili vy sami v kuchyni. Neobsahujú žiadne umelé farbivá ani konzervačné látky a sú vhodné aj pre vegánov a ľudí, ktorí potrebujú bezlepkovú alebo bezlaktózovú diétu.
Ako používať Knorr Professional Esencie?
Knorr Professional Esencie môžete pridať v ktorejkoľvek fáze prípravy jedla: pri marinovaní, tepelnom spracovaní alebo aj neskôr pri servírovaní pokrmu. Všetko závisí od toho, aký konečný efekt chcete dosiahnuť.
Marinovanie – vytváranie základnej chuti
Knorr Professional Esencie môžu byť použité na marinovanie jednotlivých prísad vášho pokrmu. Dodajú mu základnú chuť.

Príklad:
Ak budete steak marinovať v esencii s chuťou údeného, získa sýtu chuť údeného mäsa.
Ochucovanie – vytváranie základnej chuti
Knorr Professional Esencie môžu byť použité na marinovanie základných prísad jedla. Čím neskôr ich pridáte, tým intenzívnejšia aróma sa bude postupne uvoľňovať.

Príklad:
Pridajte esenciu s chuťou údeného do omáčky demi glace a dostanete skvelý údený vývar pre pečené mäso.

Príklad:
Pridajte hubovú esenciu do vášho hubového rizota – zvýrazní chuť lesných húb.
Ochucovanie – odtiene chutí
Ak pridáte len štipku tekutej Knorr Professional Esencie ku koncu celého procesu varenia, dodáte svojmu jedlu jedinečné chuťové tóny, ktoré z neho urobia skutočný zážitok.

Príklad:
Použite esenciu so zaujímavou arómou citrusového ovocia, aby ste zvýraznili chuť grilovaného lososa.
Podávanie – dokonalý vzhľad a aróma
Knorr Professional Esencie môžete použiť aj priamo na tanieri. Ich prirodzenie intenzívne farby obohatia každý tanier a zvýraznia vôňu vášho jedla.

Príklad:
Okolo grilovaného kurčaťa urobte malé bodky z esencie s unikátnou chuťou citrusového ovocia.
UFS Academy: Portál pre online školenie profesionálnych kuchárov
- Školenia sú ZADARMO a bez reklám
- Školenia vytvorili šéfkuchári z celého sveta
- VIdeá sledujete neobmedzene