1. Rozmanitosť prírodných flavonoidov.

Polyfenoly sú organické zlúčeniny, ktoré sa prirodzene vyskytujú v rastlinách. Flavonoidy sú jednou zo skupín polyfenolov, na ktoré je čaj ich bohatým zdrojom. Tieto látky sa môžu vyskytovať aj v ovocí, zelenine a ovocných šťavách.

2. Žiadne kalórie*

* čaj bez pridaného mlieka alebo cukru

3. Správna hydratácia tela.

Zloženie zeleného čaju pozostáva z 99% z vody, preto príjemným a vhodným spôsobom udržiava správnu hydratáciu tela.

Pitie čaju bez cukru alebo mlieka je vynikajúci spôsob ako dosiahnuť odporúčaný denný príjem tekutín.

Správna hydratácia tela

4. Zelený čaj obsahuje L-theanín a menej kofeínu ako expresso

Čaj aj káva obsahujú kofeín, ale obsahujú aj rôzne polyfenoly, ktoré sú zodpovedné za ich charakteristickú chuť. Obsah kofeínu v čaji a káve sa líši v závislosti od použitých odrôd a druhov, od veľkosti porcie, ako aj od toho, ako sú pripravené. Na druhej strane varený čaj obsahuje v priemere dvakrát menej kofeínu ako v rovnakom množstve varenej kávy (40 mg kofeínu v šálke čaju v porovnaní s 80 mg kofeínu v šálke kávy). Navyše, je dobré si uvedomiť, že čaj obsahuje aminokyselinu L-theanín.

5. Výborná chuť.

Zelené čaje Lipton obsahujú celú škálu vynikajúcich chutí, z ktorých si môžete vybrať – s príchuťou mäty, citrusov, jahôd a malín.

Výborná chuť

Umenie varenia zeleného čaju

Začíname s čerstvou studenou vodou.

Najskôr vodu zovrieme, necháme ju trochu vychladnúť, skôr ako ju nalejeme na čaj.

Zalejeme čaj vodou a necháme listy čaju uvolniť ich arómu.

... počkajte dve minúty, aby ste ochutnali túto nebeskú chuť.

 

Teraz je čas vychutnať si osviežujúcu chuť tohto výnimočného nápoja!

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu