
1. Rozmanitosť prírodných flavonoidov.
Polyfenoly sú organické zlúčeniny, ktoré sa prirodzene vyskytujú v rastlinách. Flavonoidy sú jednou zo skupín polyfenolov, na ktoré je čaj ich bohatým zdrojom. Tieto látky sa môžu vyskytovať aj v ovocí, zelenine a ovocných šťavách.
2. Žiadne kalórie*
* čaj bez pridaného mlieka alebo cukru
3. Správna hydratácia tela.
Zloženie zeleného čaju pozostáva z 99% z vody, preto príjemným a vhodným spôsobom udržiava správnu hydratáciu tela.
Pitie čaju bez cukru alebo mlieka je vynikajúci spôsob ako dosiahnuť odporúčaný denný príjem tekutín.


4. Zelený čaj obsahuje L-theanín a menej kofeínu ako expresso
Čaj aj káva obsahujú kofeín, ale obsahujú aj rôzne polyfenoly, ktoré sú zodpovedné za ich charakteristickú chuť. Obsah kofeínu v čaji a káve sa líši v závislosti od použitých odrôd a druhov, od veľkosti porcie, ako aj od toho, ako sú pripravené. Na druhej strane varený čaj obsahuje v priemere dvakrát menej kofeínu ako v rovnakom množstve varenej kávy (40 mg kofeínu v šálke čaju v porovnaní s 80 mg kofeínu v šálke kávy). Navyše, je dobré si uvedomiť, že čaj obsahuje aminokyselinu L-theanín.
5. Výborná chuť.
Zelené čaje Lipton obsahujú celú škálu vynikajúcich chutí, z ktorých si môžete vybrať – s príchuťou mäty, citrusov, jahôd a malín.


Umenie varenia zeleného čaju
Začíname s čerstvou studenou vodou.
Najskôr vodu zovrieme, necháme ju trochu vychladnúť, skôr ako ju nalejeme na čaj.
Zalejeme čaj vodou a necháme listy čaju uvolniť ich arómu.
... počkajte dve minúty, aby ste ochutnali túto nebeskú chuť.