Bôčik zapečený v zelenej šošovici s perlovou cibuľkou, tymiánom a bielym vínom

Suroviny
Bôčik
-
Bravčový bôčik bez kože 3000 g
-
Morská soľ 20 g
-
Cukor 10 g
-
Olivový olej 80 ml
-
Cibuľa, nakrájaná na kocky 300 g
-
Cesnak, kocky 50 g
-
Biele víno 500 ml
-
Zelená šošovica 1000 g
-
Základný vývar 1000 ml
Servírovanie
-
Perlové cibuľky 200 g
Príprava
-
Bôčik
- Bôčik ochutíme marinádou, soľou a cukrom.
- Preložíme do fólie a necháme odstáť v chladničke najmenej 24 hodín.
- Namarinovaný bôčik pečieme v rúre na 220 °C dozlatista.
- Na olivovom oleji osmažíme cibuľu, cesnak a pridáme Primerbu. Podlejeme bielym vínom a zredukujeme.
- Na plech G/N dáme namočenú šošovicu, osmaženú cibuľu a bôčik. Zalejeme vývarom, tesne zakryjeme a pečieme pri teplote 170 °C domäkka.
-
Servírovanie
- Naporciovaný bôčik ukladáme na šošovicu. Podávame s osmaženou perlovou cibuľkou. Pokrm posypeme mätou.