Grilované kotlety s fazuľou a paradajkami
Bravčové karé je jedným z najobľúbenejších druhov mäsa, takže grilovaná verzia si jednoznačne nájde svojich podporovateľov. Podávanie kotliet s kosťou zaručí, že si pokrm udrží šťavnatosť a súčasne bude atraktívnejší.

Suroviny
Grilované kotlety
-
Olej 150 ml
-
Bravčové karé s kosťou 10 ks 2000 g
Zapekané paradajky
-
Panko strúhanka 60 g
-
Olivový olej 50 ml
-
Čierne olivy (nadrobno nakrájané) 20 g
-
Čerstvý tymian 15 g
-
Paradajky 700 g
Fazuľa s paradajkami
-
Šalotka 50 g
-
Stopkový zeler nakrájaný na kocky 100 g
-
Konzervovaná fazuľa (scedená) 750 g
-
Šťava z konzervovaných fazúľ 250 ml
-
Soľ 10 g
Príprava
-
Grilované kotlety
- Naporciované kotlety ochuťte marinádou na bravčové mäso, potrite plátkami cesnaku a horčicou, pokropte olejom a nechajte chvíľu marinovať.
- Grilujte na rošte alebo na grilovacej panvici.
-
Zapekané paradajky
- Z paradajok odrežte vrchnú časť.
- Panko rozmiešajte solejom, tymianovou Primerbou, olivami a lístkami tymianu. Pripravenú mrveničku nasypte na paradajky a potom ich zapečte v rúre do momentu, kým nezískajú červenkastú zlatú farbu.
-
Fazuľa s paradajkami
- Na oleji nechajte zosklovatieť šalotku, pridajte stopkový zeler a po chvíli premiešajte s paradajkovým pretlakom a fazuľou. Podlejte šťavou z fazule a dochuťte soľou a čiernym korením. Ak bude šťavy zfazule málo, doplňte jej množstvo vodou.
-
Podávanie
- Grilované kotlety podávajte s pečenými paradajkami a fazuľou s paradajkami. Pokrm môžete obohatiť strúčikmi pečeného cesnaku a lístkami čerstvého tymianu.