+

Kebab

  • Cibuľa, na jemno krájaná 200 g
  • Mletý hovädzí krk 1200 g
  • Mleté jahňacie pliecko 200 g
  • Koriander, nasekaný 15 g
  • Hladkolistý petržlen, nasekaný 38 g
  • Olivový olej 15 g
  • Soľ 12 g
  • Rímske korenie, mleté 1 g
  • Knorr Paprika sladká mletá 0,5 kg 1 g
  • Knorr Farebné korenie drvené 0,5 kg 1 g
  • Prášok do pečiva 1 g
  • Nové korenie, mleté 0,3 g

Šalát

  1. Kebab

    Vo veľkej miske zmiešame cibuľu, hovädzie a jahňacie mäso, koriander, petržlen, olivový olej, soľ, rascu, papriku, korenie, prášok do pečiva a nové korenie, kým sa nespoja. Vytvarujeme do kebabu a ogrilujeme.
  2. Šalát

    Privedieme do varu vodu vo veľkom hrnci. Pridáme pšenicu a varíme, kým nie je al dente – trvá to 20–30 minút v závislosti na druhu pšenice. Uvarenú pšenicu scedíme a necháme úplne vychladnúť. Zmiešame s červenou cibuľou, sušenými paradajkami, petržlenom, redkvičkami a cviklovým listovým šalátom. Kebaby servírujeme na šaláte alebo vedľa šalátu s kebab omáčkou.