Kofta kebab so šalátom z mladej pšenice

Suroviny
Kebab
-
Cibuľa, na jemno krájaná 200 g
-
Mletý hovädzí krk 1200 g
-
Mleté jahňacie pliecko 200 g
-
Koriander, nasekaný 15 g
-
Hladkolistý petržlen, nasekaný 38 g
-
Olivový olej 15 g
-
Soľ 12 g
-
Rímske korenie, mleté 1 g
-
Prášok do pečiva 1 g
-
Nové korenie, mleté 0,3 g
-
Knorr Paprika sladká zo Španielska 220 g 10 g
Šalát
-
Mladá pšenica 250 g
-
Červená cibuľa, nakrájaná 50 g
-
Redkvičky, nakrájané na julienne 60 g
-
Cviklový listový šalát 5 g
Príprava
-
Kebab
Vo veľkej miske zmiešame cibuľu, hovädzie a jahňacie mäso, koriander, petržlen, olivový olej, soľ, rascu, papriku, korenie, prášok do pečiva a nové korenie, kým sa nespoja. Vytvarujeme do kebabu a ogrilujeme. -
Šalát
Privedieme do varu vodu vo veľkom hrnci. Pridáme pšenicu a varíme, kým nie je al dente – trvá to 20–30 minút v závislosti na druhu pšenice. Uvarenú pšenicu scedíme a necháme úplne vychladnúť. Zmiešame s červenou cibuľou, sušenými paradajkami, petržlenom, redkvičkami a cviklovým listovým šalátom. Kebaby servírujeme na šaláte alebo vedľa šalátu s kebab omáčkou.