+

Kebab

  • Cibuľa, na jemno krájaná 200.0 g
  • Mletý hovädzí krk 1200.0 g
  • Mleté jahňacie pliecko 200.0 g
  • Koriander, nasekaný 15.0 g
  • Hladkolistý petržlen, nasekaný 38.0 g
  • Olivový olej 15.0 g
  • Soľ 12.0 g
  • Rímske korenie, mleté 1.0 g
  • Prášok do pečiva 1.0 g
  • Nové korenie, mleté 0,3 g
  • Knorr Čierne korenie mleté z Vietnamu 500g 5.0 g
  • Knorr Paprika sladká zo Španielska 220 g 10.0 g

Šalát

  • Mladá pšenica 250.0 g
  • Červená cibuľa, nakrájaná 50.0 g
  • Knorr Sušené paradajky 750 g 120.0 g
  • Redkvičky, nakrájané na julienne 60.0 g
  • Cviklový listový šalát 5.0 g
  1. Kebab

    Vo veľkej miske zmiešame cibuľu, hovädzie a jahňacie mäso, koriander, petržlen, olivový olej, soľ, rascu, papriku, korenie, prášok do pečiva a nové korenie, kým sa nespoja. Vytvarujeme do kebabu a ogrilujeme.
  2. Šalát

    Privedieme do varu vodu vo veľkom hrnci. Pridáme pšenicu a varíme, kým nie je al dente – trvá to 20–30 minút v závislosti na druhu pšenice. Uvarenú pšenicu scedíme a necháme úplne vychladnúť. Zmiešame s červenou cibuľou, sušenými paradajkami, petržlenom, redkvičkami a cviklovým listovým šalátom. Kebaby servírujeme na šaláte alebo vedľa šalátu s kebab omáčkou.