Menu

Suroviny

+

Mäsové guľky

  • cibule nakrájanej na kocky 150.0 g
  • mletého cesnaku so soľou 30.0 g
  • oleja 200.0 ml
  • majoránky 4.0 g
  • bravčového pliecka 800.0 g
  • soľ a korenie
  • múky na obaľovanie mäsových guliek 20.0 g

Kyslá polievka

  • slaniny na kocky 100.0 g
  • bobkového listu 3.0 n/a
  • nového korenia 6.0 ks
  • vody 2.5 l
  • Knorr Sour soup 1.4kg 140.0 g
  • strúhaného chrenu 30.0 g
  • cmaru 500.0 ml
  • kyselina citrónová
  • nasekaného cesnaku 20.0 g

Podávanie

  • vajec 10.0 ks
  • 10 krajcov nakrájanej ražnej bagety
  • prepusteného masla 40.0 g
  • nasekanej pažítky 20.0 g
  • bílých sezamových semínek 30.0 g
  • sůl

Príprava

  1. Mäsové guľky

    • Na oleji speníme cibuľu a cesnak, pridáme majoránku, premiešame a necháme vychladnúť.
    • Mäso pomelieme, zmiešame s cibuľou a všetko dôkladne premiešame. Dochutíme soľou a korením.
    • Vyformujeme mäsové guľky s hmotnosťou asi 20 gramov a obalíme v múke.
  2. Kyslá polievka

    • Vyškvarenú slaninu čiastočne opražíme, pridáme cibuľu a cesnak, orestujeme, pridáme listy a nové korenie.
    • Zalejeme 2 litrami vody a chvíľu povaríme.
    • Pridáme mäsové guľky a pár minút ich varíme.
    • Knorr Sour rye soup rozmiešame vo zvyšnej studenej vode a vlejeme na uvarené mäsových guľky. Pridáme chren, povaríme asi 5 minút a odstavíme.
    • Kyslosť zjemníme pridaním cmaru a všetko spojíme dohromady. Podľa chuti okoreníme.
  3. Podávanie

    • Kyslú ražnú polievku podávame s volským okom, hriankami opečenými na masle a nasekanou pažítkou.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu