Orientálny bôčik v tempure
Ak chcete, aby bola tempura chrumkavá a jemná, udržiavajte cesto chladné pridaním kociek ľadu.

Suroviny
Bôčik
-
Pasta Gochujang 30 g
-
Javorový sirup 20 g
-
Tmavá sójová omáčka 20 ml
-
Bravčový bôčik bez kože 800 g
Tempura
-
Cesto tempura 200 g
-
Curry 10 g
-
Olej na smaženie
-
Studená voda 200 ml
Servírovanie
-
Tmavá sójová omáčka 400 ml
-
Šalotka na ozdobenie
-
Červená čili paprička na ozdobenie
-
Limetka na ozdobenie
Príprava
-
Bôčik
- Rozmiešajte prísady a namarinujte bôčik.
- Namarinovaný bôčik preložte do vákuových vreciek a vložte ho na niekoľko hodín do chladničky.
- Varte pri teplote 72 °C viac ako 24 hodín. Potom ho zaťažte niečím ťažkým a nechajte vychladnúť.
- Rozdeľte bôčik na malé obdĺžniky.
-
Tempura
- Rozmiešajte zložky tempury. Nakrájaný a vychladený bôčik ponorte do studenej tempury.
- Smažte vo veľkom množstve tuku, až kým nebude chrumkavý a nezíska zlatú farbu.
-
Servírovanie
- Bôčik podávajte s omáčkami: S majonézou na dekoráciu, sbarbecue omáčkou a tmavou sójovou omáčkou. Ozdobte šalotkami, červenou čili papričkou a limetkou.