+

Klobása

  • Biela vínna klobása 2.0 kg
  • Hladká múka 200.0 g
  • Špajdle 10.0 ks
  • Olej 150.0 ml

Zemiaková kaša

Cibuľa

  • Červená cibuľa 1.0 kg
  • Červený vínny ocot 500.0 ml
  • Cukor 200.0 g
  • Knorr Primerba Tymian 340g 15.0 g
  • Knorr Professional Primerba Rozmarín 340g 15.0 g
  • Cesnak 30.0 g
  • Soľ 5.0 g

Dekorácia

  • Lístky ligurčeka/stopkového zeleru/hladkolistej petržlenovej vňate 25.0 g
  1. Klobása

    • Porciu bielej klobásy zatočíme do tvaru slimáka a prepichneme z boku špajdlou do kríža, aby nám klobása pekne držala tvar pri pečení (vyčnievajúce konce špajdlí odlomíme).
    • Každú porciu položíme oboma stranami do hladkej múky a opečieme dozlatista na tuku.
  2. Zemiaková kaša

    • Odmerané množstvo vody zahrejeme na 80 °C, pridáme do vody maslo a stiahneme z tepla. Zmes pre zemiakovú kašu rýchlo vmiešame naraz do vody tak, aby sa nám nevytvorili hrudky. Necháme kašu asi 2 minúty odstáť, a potom kašu zvoľna metličkou premiešame do konzistencie kaše.
    • Na záver pridámesmotanu na vareniena zjemnenie.
  3. Cibuľa

    • Z cukru si pripravíme karamel, ktorý podlejeme vínnym octom, ochutíme bylinkami a pridáme celé strúčiky cesnaku. Zredukujeme na 1/3 a ešte horúcu redukciu nalejeme na očistenú cibuľu v sous vide vrecúškach ktoré zavákuujeme. Varíme pri 85 °C 1-2 hodiny podľa veľkosti cibule. Potom vybratú cibuľu rozpolíme, pogrilujeme a rozoberieme na vrstvy.
  4. Dekorácia

    • Lístky byliniek opražíme na rozpálenom oleji a dáme na kuchynský papier osušiť.
  5. Servírovanie

    • Na tanier naložíme zemiakovú kašu, narovnáme ugrilované polovičky červenej cibule a položíme zlatisté slimáky bielej klobásy.
    • Všetko dozdobíme opraženými lístkami byliniek.