Pečená vínna klobása s jemnou zemiakovou kašou a červenou cibuľou
Vínnu klobásu má niekto rád vyprážanú v trojobale, iný ju zase pečie v rúre, na panvici a v lete ju často grilujeme. Vínna klobása patrí aj na sviatočný stôl.

Suroviny
Pečená vínna klobása s jemnou zemiakovou kašou a červenou cibuľou
−
+
€0.0
Klobása
Biela vínna klobása
/kg
2.0 kg
0%
Hladká múka
/g
200.0 g
0%
Špajdle
/ks
10.0 ks
0%
Olej
/ml
150.0 ml
0%
Zemiaková kaša
Voda
/l
1.8 l
0%
Maslo
/g
120.0 g
0%
Smotana na varenie 12 %
/ml
200.0 ml
0%
Cibuľa
Červená cibuľa
/kg
1.0 kg
0%
Červený vínny ocot
/ml
500.0 ml
0%
Cukor
/g
200.0 g
0%
Knorr Primerba Tymian 340g
/g
15.0 g
0%
Knorr Professional Primerba Rozmarín 340g
/g
15.0 g
0%
Cesnak
/g
30.0 g
0%
Soľ
/g
5.0 g
0%
Dekorácia
Lístky ligurčeka/stopkového zeleru/hladkolistej petržlenovej vňate
/g
25.0 g
0%
/
Klobása
-
Biela vínna klobása 2.0 kg
-
Hladká múka 200.0 g
-
Špajdle 10.0 ks
-
Olej 150.0 ml
Zemiaková kaša
-
Voda 1.8 l
-
Maslo 120.0 g
-
Smotana na varenie 12 % 200.0 ml
Cibuľa
-
Červená cibuľa 1.0 kg
-
Červený vínny ocot 500.0 ml
-
Cukor 200.0 g
-
Knorr Primerba Tymian 340g 15.0 g
-
Knorr Professional Primerba Rozmarín 340g 15.0 g
-
Cesnak 30.0 g
-
Soľ 5.0 g
Dekorácia
-
Lístky ligurčeka/stopkového zeleru/hladkolistej petržlenovej vňate 25.0 g
Príprava
-
Klobása
- Porciu bielej klobásy zatočíme do tvaru slimáka a prepichneme z boku špajdlou do kríža, aby nám klobása pekne držala tvar pri pečení (vyčnievajúce konce špajdlí odlomíme).
- Každú porciu položíme oboma stranami do hladkej múky a opečieme dozlatista na tuku.
-
Zemiaková kaša
- Odmerané množstvo vody zahrejeme na 80 °C, pridáme do vody maslo a stiahneme z tepla. Zmes pre zemiakovú kašu rýchlo vmiešame naraz do vody tak, aby sa nám nevytvorili hrudky. Necháme kašu asi 2 minúty odstáť, a potom kašu zvoľna metličkou premiešame do konzistencie kaše.
- Na záver pridámesmotanu na vareniena zjemnenie.
-
Cibuľa
- Z cukru si pripravíme karamel, ktorý podlejeme vínnym octom, ochutíme bylinkami a pridáme celé strúčiky cesnaku. Zredukujeme na 1/3 a ešte horúcu redukciu nalejeme na očistenú cibuľu v sous vide vrecúškach ktoré zavákuujeme. Varíme pri 85 °C 1-2 hodiny podľa veľkosti cibule. Potom vybratú cibuľu rozpolíme, pogrilujeme a rozoberieme na vrstvy.
-
Dekorácia
- Lístky byliniek opražíme na rozpálenom oleji a dáme na kuchynský papier osušiť.
-
Servírovanie
- Na tanier naložíme zemiakovú kašu, narovnáme ugrilované polovičky červenej cibule a položíme zlatisté slimáky bielej klobásy.
- Všetko dozdobíme opraženými lístkami byliniek.