+

Klobása

  • Biela vínna klobása 2 kg
  • Hladká múka 200 g
  • Rama Culinesse Profi 0,9l 150 ml
  • Špajdle 10 ks

Zemiaková kaša

Cibuľa

Dekorácia

  • Lístky ligurčeka/stopkového zeleru/hladkolistej petržlenovej vňate 25 g
  1. Klobása

    • Porciu bielej klobásy zatočíme do tvaru slimáka a prepichneme z boku špajdlou do kríža, aby nám klobása pekne držala tvar pri pečení (vyčnievajúce konce špajdlí odlomíme).
    • Každú porciu položíme oboma stranami do hladkej múky a opečieme dozlatista na tuku.
  2. Zemiaková kaša

    • Odmerané množstvo vody zahrejeme na 80 °C, pridáme do vody maslo a stiahneme z tepla. Zmes pre zemiakovú kašu rýchlo vmiešame naraz do vody tak, aby sa nám nevytvorili hrudky. Necháme kašu asi 2 minúty odstáť, a potom kašu zvoľna metličkou premiešame do konzistencie kaše.
    • Na záver pridáme rastlinný krém Rama Cremefine Profi na zjemnenie.
  3. Cibuľa

    • Z cukru si pripravíme karamel, ktorý podlejeme vínnym octom, ochutíme bylinkami a pridáme celé strúčiky cesnaku. Zredukujeme na 1/3 a ešte horúcu redukciu nalejeme na očistenú cibuľu v sous vide vrecúškach ktoré zavákuujeme. Varíme pri 85 °C 1-2 hodiny podľa veľkosti cibule. Potom vybratú cibuľu rozpolíme, pogrilujeme a rozoberieme na vrstvy.
  4. Dekorácia

    • Lístky byliniek opražíme na rozpálenom oleji a dáme na kuchynský papier osušiť.
  5. Servírovanie

    • Na tanier naložíme zemiakovú kašu, narovnáme ugrilované polovičky červenej cibule a položíme zlatisté slimáky bielej klobásy.
    • Všetko dozdobíme opraženými lístkami byliniek.