Šalát s grilovanou pečeňou a jahodovou zálievkou
Morčaciu pečeň môžete nahradiť hydinovou alebo teľacou pečeňou.

Suroviny
Pečeň
-
Morčacia pečeň 1000 g
-
Olej 100 ml
-
Soľ 15 g
Šalát
-
Jahody 600 g
-
Žltý melón 800 g
-
Brusnice 200 g
-
Zväzok šalátov 200 g
Jahodová zálievka
-
Ocot Balsamico 60 ml
-
Jahodová zálievka 150 g
-
Voda 200 ml
-
Med 30 g
-
Olivový olej 100 ml
Príprava
-
Pečeň
- Morčaciu pečeň usmažte na stolovom grile alebo panvici, ochuťte soľou a čiernym korením.
- Nakrájajte na menšie kusy a odložte na teplé miesto.
-
Šalát
- Ovocie očistite a nakrájajte na ľubovoľné tvary, aby ho bolo možné podávať kšalátu.
- Šaláty opláchnite a osušte.
-
Jahodová zálievka
- Grécku šalátovú zálievku premiešajte s balzamikovým octom, jahodovou zálievkou, vodou a medom. Všetko rozmixujte vmixéri, po chvíli pridajte olivový olej a celý čas mixujte.
-
Podávanie:
- Na tanieri pripravte zostavu z ovocia, šalátov a vlažnej pečene.
- Všetko pokropte pripravenou zálievkou.
- Pokrm ozdobte čipsami zo slaniny, púdrom zcvikly a nadrobno drvenou slaninou.