Tekvica s bravčovým masom a pošírovaným vajíčkom
Na tanier dáme porciu dusenej tekvice a na ňu plátok karé s chrumkavým plátkom slaniny. Pokvapkáme výpekom, olejom a dozdobíme lístkami rukoly. Navrch naservírujeme pošírované vajíčko, ktoré narežeme nožom. Zľahka osolíme a okoreníme.

Suroviny
Príprava:
-
Tekvica (napr. Hokkaido) 1000 g
-
Cibuľa 100 g
-
Stopkový zeler 150 g
-
Biely vínny ocot 200 ml
-
Bravčové karé bez kosti, v celku 1000 g
-
Čerstvá šalvia 10 g
-
Plátková slanina 150 g
-
Maslo 50 g
-
Ocot 200 ml
-
Olej 100 ml
-
Cukor 5 g
-
Soľ 5 g
-
Rukola 80 g
-
Vajcia 500 g
-
Chilli paprička 5 g
-
Cesnak 10 g
Príprava
-
Príprava:
- Dusená tekvica Očistenú a umytú tekvicu nakrájame na mensie kocky. Cibuľu, cesnak a stopkový zeler nasekáme nadrobno a orestujeme na rozohriatej panvici s olejom. Po chvíli pridáme nadrobno nakrájanú chilli papričku, ktorú sme zbavili semienok a nakrájanú tekvicu. Ak je potrebné, prilejeme trochu oleja. Ochutíme soľou a Primerbou tymian. Restujeme približne 10 – 15 minút. Potom pridáme štipku cukru. Keď sa cukor začne rozpúšťať, pridáme pár kvapiek vínneho octu a počkáme, kým sa odparí. Potom pridáme konzervované nasekané paradajky, premiešame a dusíme ďalej ešte 10 minút.
- Restované bravčové maso Umyté a osušené bravčové karé očistíme. Nakrájame ho na plátky hrubé približne 2 cm a naklepeme. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a posypeme nahrubo natrhanými lístkami šalvie. Mäso opekáme na rozpálenej grilovacej panvici. Keď sú plátky mäsa z jednej strany opečené do zlatohneda, otočíme ich a na panvicu pridáme plátky slaniny. Do chrumkava pečené plátky slaniny položíme na opečené mäso. Pridáme maslo a počkáme, kým sa rozpustí. Stiahneme z ohňa a necháme odpočívať.
- Pošírované vajíčko V hrnci necháme zovrieť vodu a ocot. Vodu na hranici varu zamiešame lyžicou tak, aby sme vytvorili jemný vír, do ktorého vyklepneme vajíčko. Varíme do mäkka asi 2 – 3 minúty.