+

Príprava:

  1. Príprava:

    1. Dusená tekvica Očistenú a umytú tekvicu nakrájame na mensie kocky. Cibuľu, cesnak a stopkový zeler nasekáme nadrobno a orestujeme na rozohriatej panvici s olejom. Po chvíli pridáme nadrobno nakrájanú chilli papričku, ktorú sme zbavili semienok a nakrájanú tekvicu. Ak je potrebné, prilejeme trochu oleja. Ochutíme soľou a Primerbou tymian. Restujeme približne 10 – 15 minút. Potom pridáme štipku cukru. Keď sa cukor začne rozpúšťať, pridáme pár kvapiek vínneho octu a počkáme, kým sa odparí. Potom pridáme konzervované nasekané paradajky, premiešame a dusíme ďalej ešte 10 minút.
    2. Restované bravčové maso Umyté a osušené bravčové karé očistíme. Nakrájame ho na plátky hrubé približne 2 cm a naklepeme. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a posypeme nahrubo natrhanými lístkami šalvie. Mäso opekáme na rozpálenej grilovacej panvici. Keď sú plátky mäsa z jednej strany opečené do zlatohneda, otočíme ich a na panvicu pridáme plátky slaniny. Do chrumkava pečené plátky slaniny položíme na opečené mäso. Pridáme maslo a počkáme, kým sa rozpustí. Stiahneme z ohňa a necháme odpočívať.
    3. Pošírované vajíčko V hrnci necháme zovrieť vodu a ocot. Vodu na hranici varu zamiešame lyžicou tak, aby sme vytvorili jemný vír, do ktorého vyklepneme vajíčko. Varíme do mäkka asi 2 – 3 minúty.