Tekvica s bravčovým masom a pošírovaným vajíčkom
Na tanier dáme porciu dusenej tekvice a na ňu plátok karé s chrumkavým plátkom slaniny. Pokvapkáme výpekom, olejom a dozdobíme lístkami rukoly. Navrch naservírujeme pošírované vajíčko, ktoré narežeme nožom. Zľahka osolíme a okoreníme.

Suroviny
Tekvica s bravčovým masom a pošírovaným vajíčkom
−
+
€0.0
Príprava:
Tekvica (napr. Hokkaido)
/g
1000.0 g
0%
Cibuľa
/g
100.0 g
0%
Stopkový zeler
/g
150.0 g
0%
Knorr Primerba Tymian 340g
/g
10.0 g
0%
Biely vínny ocot
/ml
200.0 ml
0%
Bravčové karé bez kosti, v celku
/g
1000.0 g
0%
Čerstvá šalvia
/g
10.0 g
0%
Plátková slanina
/g
150.0 g
0%
Maslo
/g
50.0 g
0%
Ocot
/ml
200.0 ml
0%
Olej
/ml
100.0 ml
0%
Cukor
/g
5.0 g
0%
Soľ
/g
5.0 g
0%
Rukola
/g
80.0 g
0%
Vajcia
/g
500.0 g
0%
Knorr Čierne korenie mleté z Vietnamu 500g
/g
4.0 g
0%
Chilli paprička
/g
5.0 g
0%
Cesnak
/g
10.0 g
0%
/
Príprava:
-
Tekvica (napr. Hokkaido) 1000.0 g
-
Cibuľa 100.0 g
-
Stopkový zeler 150.0 g
-
Knorr Primerba Tymian 340g 10.0 g
-
Biely vínny ocot 200.0 ml
-
Bravčové karé bez kosti, v celku 1000.0 g
-
Čerstvá šalvia 10.0 g
-
Plátková slanina 150.0 g
-
Maslo 50.0 g
-
Ocot 200.0 ml
-
Olej 100.0 ml
-
Cukor 5.0 g
-
Soľ 5.0 g
-
Rukola 80.0 g
-
Vajcia 500.0 g
-
Knorr Čierne korenie mleté z Vietnamu 500g 4.0 g
-
Chilli paprička 5.0 g
-
Cesnak 10.0 g
Príprava
-
Príprava:
- Dusená tekvica Očistenú a umytú tekvicu nakrájame na mensie kocky. Cibuľu, cesnak a stopkový zeler nasekáme nadrobno a orestujeme na rozohriatej panvici s olejom. Po chvíli pridáme nadrobno nakrájanú chilli papričku, ktorú sme zbavili semienok a nakrájanú tekvicu. Ak je potrebné, prilejeme trochu oleja. Ochutíme soľou a Primerbou tymian. Restujeme približne 10 – 15 minút. Potom pridáme štipku cukru. Keď sa cukor začne rozpúšťať, pridáme pár kvapiek vínneho octu a počkáme, kým sa odparí. Potom pridáme konzervované nasekané paradajky, premiešame a dusíme ďalej ešte 10 minút.
- Restované bravčové maso Umyté a osušené bravčové karé očistíme. Nakrájame ho na plátky hrubé približne 2 cm a naklepeme. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a posypeme nahrubo natrhanými lístkami šalvie. Mäso opekáme na rozpálenej grilovacej panvici. Keď sú plátky mäsa z jednej strany opečené do zlatohneda, otočíme ich a na panvicu pridáme plátky slaniny. Do chrumkava pečené plátky slaniny položíme na opečené mäso. Pridáme maslo a počkáme, kým sa rozpustí. Stiahneme z ohňa a necháme odpočívať.
- Pošírované vajíčko V hrnci necháme zovrieť vodu a ocot. Vodu na hranici varu zamiešame lyžicou tak, aby sme vytvorili jemný vír, do ktorého vyklepneme vajíčko. Varíme do mäkka asi 2 – 3 minúty.