+

Zubáč

Omáčka

Tortellini

  • Tortellini so špenátom, mrazené alebo chladené 2000 g
  • Čerstvý špenát 200 g

Servírovanie

  • Citrón 200 g
  • Cukor štipka
  • Paradajky koktejlové 500 g
  • Korenie, čerstvo mleté podľa chuti
  1. Zubáč

    • Filety rozdeľte na 10rovnakých častí, ochuťte marinádou aopečte na oleji.
  2. Omáčka

    • Šalotku nechajte zľahka zosklovatieť na tuku. V horúcej vode rozmiešajte citrónovo-maslovú omáčku, povarte, pridajte Ramu 31%, odstavte a dochuťte soľou.
  3. Tortellini

    • V osolenej vode uvarte taštičky tortellini, preceďte (vodu z varenia nevylievajte) a premiešajte s očisteným špenátom. Všetko spojte s citrónovou omáčkou a zľahka zohrejte.
    • Ak je to potrebné, pridajte trochu vody, v ktorej sa taštičky varili.
  4. Servírovanie

    • Ošúpte citrón, nakrájajte na rezy a zľahka skaramelizujte na panvici s malým množstvom cukru.
    • Paradajky prekrojte a ochuťte čerstvým mletým korením, potom upečte v rúre.
    • Tortellini podávajte s omáčkou a sošpenátom v hlbokom tanieri.
    • Ozdobte rezmi citróna a kúskami upečenými paradajkami. Navrch položte zubáča.