Tortellini so špenátom a zubáčom v citrónovej omáčke
Konzistencia omáčky má zodpovedať tvaru cestovín. Tortellini podávajte s krémovými, hustejšími omáčkami.

Suroviny
Zubáč
-
Filet zo zubáča 900 g
-
Olej na opekanie
Omáčka
-
Šalotka (drobné kocky) 80 g
-
Olej na opekanie
-
Voda 1200 ml
-
Rama Cremefine Profi Na šľahanie 1l 200 ml
-
Soľ podľa chuti
Tortellini
-
Tortellini so špenátom, mrazené alebo chladené 2000 g
-
Čerstvý špenát 200 g
Servírovanie
-
Citrón 200 g
-
Cukor štipka
-
Paradajky koktejlové 500 g
-
Korenie, čerstvo mleté podľa chuti
Príprava
-
Zubáč
- Filety rozdeľte na 10rovnakých častí, ochuťte marinádou aopečte na oleji.
-
Omáčka
- Šalotku nechajte zľahka zosklovatieť na tuku. V horúcej vode rozmiešajte citrónovo-maslovú omáčku, povarte, pridajte Ramu 31%, odstavte a dochuťte soľou.
-
Tortellini
- V osolenej vode uvarte taštičky tortellini, preceďte (vodu z varenia nevylievajte) a premiešajte s očisteným špenátom. Všetko spojte s citrónovou omáčkou a zľahka zohrejte.
- Ak je to potrebné, pridajte trochu vody, v ktorej sa taštičky varili.
-
Servírovanie
- Ošúpte citrón, nakrájajte na rezy a zľahka skaramelizujte na panvici s malým množstvom cukru.
- Paradajky prekrojte a ochuťte čerstvým mletým korením, potom upečte v rúre.
- Tortellini podávajte s omáčkou a sošpenátom v hlbokom tanieri.
- Ozdobte rezmi citróna a kúskami upečenými paradajkami. Navrch položte zubáča.