Tortellini so špenátom a zubáčom v citrónovej omáčke
Konzistencia omáčky má zodpovedať tvaru cestovín. Tortellini podávajte s krémovými, hustejšími omáčkami.

Suroviny
Tortellini so špenátom a zubáčom v citrónovej omáčke
−
+
€0.0
Zubáč
Filet zo zubáča
/g
900.0 g
0%
Olej
/ml
80.0 ml
0%
Omáčka
Šalotka (drobné kocky)
/g
80.0 g
0%
Voda
/ml
1200.0 ml
0%
Knorr Citrónová omáčka 0,8kg
/ml
190.0 ml
0%
Smotana na šľahanie 33%
/ml
200.0 ml
0%
Soľ
/g
10.0 g
0%
Cukor
/g
5.0 g
0%
Knorr Čierne korenie mleté z Vietnamu 500g
/g
5.0 g
0%
Tortellini
Tortellini so špenátom, mrazené alebo chladené
/g
2000.0 g
0%
Čerstvý špenát
/g
200.0 g
0%
Servírovanie
Citrón
/g
200.0 g
0%
Paradajky koktejlové
/g
500.0 g
0%
/
Zubáč
-
Filet zo zubáča 900.0 g
-
Olej 80.0 ml
Omáčka
-
Šalotka (drobné kocky) 80.0 g
-
Voda 1200.0 ml
-
Knorr Citrónová omáčka 0,8kg 190.0 ml
-
Smotana na šľahanie 33% 200.0 ml
-
Soľ 10.0 g
-
Cukor 5.0 g
-
Knorr Čierne korenie mleté z Vietnamu 500g 5.0 g
Tortellini
-
Tortellini so špenátom, mrazené alebo chladené 2000.0 g
-
Čerstvý špenát 200.0 g
Servírovanie
-
Citrón 200.0 g
-
Paradajky koktejlové 500.0 g
Príprava
-
Zubáč
- Filety rozdeľte na 10rovnakých častí, ochuťte marinádou a opečte na oleji.
-
Omáčka
- Šalotku nechajte zľahka zosklovatieť na tuku. V horúcej vode rozmiešajte citrónovo-maslovú omáčku, povarte, pridajte Ramu 31%, odstavte a dochuťte soľou.
-
Tortellini
- V osolenej vode uvarte taštičky tortellini, preceďte (vodu z varenia nevylievajte) a premiešajte s očisteným špenátom. Všetko spojte s citrónovou omáčkou a zľahka zohrejte.
- Ak je to potrebné, pridajte trochu vody, v ktorej sa taštičky varili.
-
Servírovanie
- Ošúpte citrón, nakrájajte na rezy a zľahka skaramelizujte na panvici s malým množstvom cukru.
- Paradajky prekrojte a ochuťte čerstvým mletým korením, potom upečte v rúre.
- Tortellini podávajte s omáčkou a sošpenátom v hlbokom tanieri.
- Ozdobte rezmi citróna a kúskami upečenými paradajkami. Navrch položte zubáča.