Menu

Diétne jedlá pre každého

Ako pripraviť diétne jedlo, ktoré si vaši zákazníci zamilujú? Berte do úvahy ich rôzne potreby.

  1. Obsah kalórií. Odporúčaný denný príjem kalórií závisí od  hmotnosti, veku a životného štýlu. Preto by ste mali svojim zákazníkom ponúknuť celý rad možností - od nízkokalorických diét pre tých, ktorí majú sedavý životný štýl, až po stredne kalorické pre aktívnych a športujúcich zákazníkov. Je rozumné poradiť sa s odborníkom na zdravú výživu, ktorý doporučí optimálny príjem kalórií pre každého zákazníka.
  2. Počet jedál na každý deň. Každý z nás má preferovaný počet jedál na každý deň - niektorí ľudia uprednostňujú menej jedál vo veľkých porciách, iní jedia radšej menšie porcie častejšie. Ponúknite výber z troch, štyroch, piatich alebo šiestich jedál denne, aby ste vyhoveli očakávaniam väčšiny zákazníkov.
  3. Špecifická diéta. Vaši zákazníci chcú jesť vedome, čo znamená, že s najväčšou pravdepodobnosťou už niektoré produkty zo svojej stravy odstránili. Dajte im na výber tradičnú diétu, diétu založenú na morských plodoch, bezlepkovú, vegetariánsku a vegánsku diétu.

Jednoduchý diétny jedálny plán

Tu je niekoľko návrhov na stravovací plán s piatimi jedlami denne.

Raňajky: morčacie mäso, grilovaná zelenina a sendvič s guacamole

Desiata: čerstvo lisovaná pomarančová šťava

Obed: rizoto alla Milanese s BBQ kuracím mäsom

Dezert: čokoládová panna cotta s bobuľovitým ovocím

Večera: Caesar šalát s kuracím mäsom a krutónmi

Raňajky: pohánkové oblátky s kompótom z kaki

Desiata: jahodové jogurtové smoothie

Obed: grilovaný losos podávaný s kalerábom a chorizom

Dezert: mrkvová panna cotta s pomarančovým džemom

Večera: pohánka, cvikla, syr a orechový šalát

Raňajky: kórejská omeleta z morských plodov

Desiata: zelené smoothie z jabĺk, banánov a špenátu

Obed: Libanonský šalát tabbouleh s grilovaným lososom

Dezert: ovocný šalát a kávová panna cotta

Večera: krémová paradajková polievka s plátkami focaccia (talianske pečivo)

Raňajky: čokoládová palacinka s krémovým syrom a ovocím

Desiata: hummus z cvikly a čerstvá zelenina

Obed: grilovaný zeler so zeleninovým demi-glace

Dezert: vanilková pena a ovocný šalát

Večera: guláš zo strukovín a zeleniny

Raňajky: ovsená kaša s banánmi a arašidovým maslom

Desiata: baba ghanoush (dip z baklažánu) a čerstvá zelenina

Obed: cícer a dusený baklažán

Dezert: chia puding z rastlinného mlieka s ovocným pyré

Večera: pečená sezónna zelenina s ľahkým dresingom

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu