Pomaly pečené králičie stehná v krémovej omáčke s kyslými hubami, kapustou a krupicovými haluškami
Neobvyklým moderným spôsobom je v tomto klasickom jedle vyformované mäso po čiastočnej tepelnej úprave pre atraktívny a jednoduchý spôsob podávania.

Suroviny
Príprava
-
Králičie stehná 2 kg
-
Zeler 200 g
-
Mrkva 200 g
-
Petržlen 200 g
-
Maslo 125 g
-
Kyslé huby kuriatka 125 g
-
Slanina 150 g
-
Ružičková kapusta 300 g
-
Rama Cremefine Profi Na varenie 1l 1 l
-
Mlieko 100 ml
-
Nové korenie
-
Čierne korenie celé
-
Bobkový list
-
Tymián
Krupicové halušky
-
Detská krupica 300 g
-
Vajcia 3 ks
-
Soľ
-
Muškátový oriešok
Príprava
-
Príprava
-
Na prepustenom masle restujeme očistenú koreňovú zeleninu, pridáme korenie v uzatvorenom vrecúšku a kyslé huby.
-
Pridáme odblanené králičie mäso, ktoré sme ochutili korením Knorr Delikat na mäso, spolu opečieme a zalejeme krémom Rama Cremefine Profi na varenie
-
Pečieme v konvektomate na 90 °C 3–4 hodiny domäkka.
-
Mäkké mäso zo základu vyberieme a vykostíme.
-
Na kuchynskú fóliu položíme plátky slaniny, na ktoré rozložíme kúsky obraného mäsa, vytvarujeme valček, ktorý pomocou fólie pevne zabalíme na plátky. Necháme vychladnúť a stuhnúť.
-
Smotanu so zeleninou (+výpek), ktorá nám zostala, rozmixujeme dohladka a podľa potreby zriedime hydinovým vývarom pripraveným z Knorr Essence Kurací bujón. Spolu povaríme a dochutíme.
-
Ružičkový kel sparíme a rozpolený opečieme na masle.
-
-
Krupicové halušky
-
Mäkké maslo rozmiešame so žĺtkom, pridáme krupicu, muškátový oriešok, soľ a spolovice vyšľahaný bielok.
-
Zmes zamiešame a tvarujeme halušky, ktoré varíme v osolenej vode.
-
-
Servírovanie
-
Mäsový valček opečieme a odkrojíme z neho 1, na ktorú dáme vyšľahanú mliečnu penu.
- Podávame s omáčkou, ružičkovým kelom a krupicovými haluškami.
-