+

Príprava

Krupicové halušky

  • Detská krupica 300 g
  • Vajcia 3 ks
  • Soľ
  • Muškátový oriešok
  1. Príprava

    • Na prepustenom masle restujeme očistenú koreňovú zeleninu, pridáme korenie v uzatvorenom vrecúšku a kyslé huby.

    • Pridáme odblanené králičie mäso, ktoré sme ochutili korením Knorr Delikat na mäso, spolu opečieme a zalejeme krémom Rama Cremefine Profi na varenie

    • Pečieme v konvektomate na 90 °C 3–4 hodiny domäkka.

    • Mäkké mäso zo základu vyberieme a vykostíme.

    • Na kuchynskú fóliu položíme plátky slaniny, na ktoré rozložíme kúsky obraného mäsa, vytvarujeme valček, ktorý pomocou fólie pevne zabalíme na plátky. Necháme vychladnúť a stuhnúť.

    • Smotanu so zeleninou (+výpek), ktorá nám zostala, rozmixujeme dohladka a podľa potreby zriedime hydinovým vývarom pripraveným z Knorr Essence Kurací bujón. Spolu povaríme a dochutíme.

    • Ružičkový kel sparíme a rozpolený opečieme na masle.

  2. Krupicové halušky

    • Mäkké maslo rozmiešame so žĺtkom, pridáme krupicu, muškátový oriešok, soľ a spolovice vyšľahaný bielok.

    • Zmes zamiešame a tvarujeme halušky, ktoré varíme v osolenej vode.

  3. Servírovanie

    • Mäsový valček opečieme a odkrojíme z neho 1, na ktorú dáme vyšľahanú mliečnu penu.
    • Podávame s omáčkou, ružičkovým kelom a krupicovými haluškami.