Pomaly pečené králičie stehná v krémovej omáčke s kyslými hubami, kapustou a krupicovými haluškami
Neobvyklým moderným spôsobom je v tomto klasickom jedle vyformované mäso po čiastočnej tepelnej úprave pre atraktívny a jednoduchý spôsob podávania.

Suroviny
Pomaly pečené králičie stehná v krémovej omáčke s kyslými hubami, kapustou a krupicovými haluškami
−
+
€0.0
Príprava
Králičie stehná
/kg
2.0 kg
0%
Zeler
/g
200.0 g
0%
Mrkva
/g
200.0 g
0%
Petržlen
/g
200.0 g
0%
Maslo
/g
125.0 g
0%
Kyslé huby kuriatka
/g
125.0 g
0%
Slanina
/g
150.0 g
0%
Ružičková kapusta
/g
300.0 g
0%
Mlieko
/ml
100.0 ml
0%
Bobkový list
/g
0.0 g
0%
Knorr Čierne korenie celé z Vietnamu 500 g
/g
5.0 g
0%
Nové korenie
/g
5.0 g
0%
Knorr Professional Essence Kurací bujón 1L
/ml
40.0 ml
0%
Čerstvý tymian
/g
10.0 g
0%
Smotana na varenie 12 %
/ml
1000.0 ml
0%
Krupicové halušky
Detská krupica
/g
300.0 g
0%
Soľ
/g
10.0 g
0%
Muškátový oriešok
/g
5.0 g
0%
Vajcia
/g
150.0 g
0%
/
Príprava
-
Králičie stehná 2.0 kg
-
Zeler 200.0 g
-
Mrkva 200.0 g
-
Petržlen 200.0 g
-
Maslo 125.0 g
-
Kyslé huby kuriatka 125.0 g
-
Slanina 150.0 g
-
Ružičková kapusta 300.0 g
-
Mlieko 100.0 ml
-
Bobkový list
-
Knorr Čierne korenie celé z Vietnamu 500 g 5.0 g
-
Nové korenie 5.0 g
-
Čerstvý tymian 10.0 g
-
Smotana na varenie 12 % 1000.0 ml
Krupicové halušky
-
Detská krupica 300.0 g
-
Soľ 10.0 g
-
Muškátový oriešok 5.0 g
-
Vajcia 150.0 g
Príprava
-
Príprava
- Na prepustenom masle restujeme očistenú koreňovú zeleninu, pridáme korenie v uzatvorenom vrecúšku a kyslé huby.
- Pridáme odblanené králičie mäso, ktoré sme ochutili korením Knorr Delikat na mäso, spolu opečieme a zalejemesmotanou na varenie
- Pečieme v konvektomate na 90 °C 3–4 hodiny domäkka.
- Mäkké mäso zo základu vyberieme a vykostíme.
- Na kuchynskú fóliu položíme plátky slaniny, na ktoré rozložíme kúsky obraného mäsa, vytvarujeme valček, ktorý pomocou fólie pevne zabalíme na plátky. Necháme vychladnúť a stuhnúť.
- Smotanu so zeleninou (+výpek), ktorá nám zostala, rozmixujeme dohladka a podľa potreby zriedime hydinovým vývarom pripraveným z Knorr Essence Kurací bujón. Spolu povaríme a dochutíme.
- Ružičkový kel sparíme a rozpolený opečieme na masle.
-
Krupicové halušky
- Mäkké maslo rozmiešame so žĺtkom, pridáme krupicu, muškátový oriešok, soľ a spolovice vyšľahaný bielok.
- Zmes zamiešame a tvarujeme halušky, ktoré varíme v osolenej vode.
-
Servírovanie
- Mäsový valček opečieme a odkrojíme z neho 1, na ktorú dáme vyšľahanú mliečnu penu.
- Podávame s omáčkou, ružičkovým kelom a krupicovými haluškami.