Tipy a triky pre gastronómiu
Užitočné rady, ktoré by sa vám mohli hodiť v kuchyni.

-
Tipy a triky pre gastronómiu
Ako vytvoriť webovú stránku pre vaše gastronomické služby?
Zákazníci požadujú, aby mali reštaurácie svoje webové stránky, na ktorých môžu nájsť ponuku jedla a urobiť si on-line reze...
-
Tipy a triky pre gastronómiu
Tipy pre reštaurácie, ako využiť sociálne médiá
Získajte zo svojej stratégie využívania sociálnych médií maximum pomocou týchto osvedčených postupov. Pozrieme sa na popredné p...
-
Tipy a triky pre gastronómiu
Ako spravovať účty Facebook a Instagram v reštaurácii?
Hŕstka užitočných tipov, ktoré z vás okamžite urobia majstra sociálnych médií. Veľa štastia!
-
Objednať
Knorr Quadrucci - Fliačky 3kg
Viac produktov
-
Objednať
Knorr Sušené paradajky 750 g
Viac produktov -
Tipy a triky pre gastronómiu
Umenie prijať sťažnosť
Sťažnosť, kritika alebo negatívny komentár – to sa môže stať v každej reštaurácii. Ako reagovať na sťažnosť, aby ste nestratili...
-
Recept
Bravčové koleno sous-vide pripravené po bavorsky so zemiakovo-špargľovou kašou
Použitá technika dovoľuje pripraviť šťavnaté a krehké bravčové koleno. Takto pripravené mäso môžete skladovať v chladničke dlhš...
-
Tipy a triky pre gastronómiu
Umenie prípravy mäsa
Kulinárske rady ako pripraviť jemné, krehké a šťavnaté mäso.
-
Recept
Konfitované stehno z farmárskeho kurčaťa podávané s kukuričným pyré a popcornom
Pomaly varené mäso v tuku, si uchováva svoju chuť a je fantastické. Ponúknite Vašim hosťom konfitované stehno z farmárskeho kur...
-
Lacné, ale chutné suroviny, ktoré vám pomôžu znížiť náklady spojené s prípravou jedál
Tipy a triky pre gastronómiuNižšie náklady na suroviny vynaložené za účelom prípravy jedál s tým, aby hotové jedlo chutilo rovnako dobre a bolo rovnako kvalitné — tak to rozhodne áno! Tie správne metódy prípravy a určité umenie, ako jedlo dochutiť je všetko, čo potrebujete na vytvorenie vynikajúcich pokrmov z múky, zeleniny alebo krupice. Pozrite si naše tipy a privítajte vo svojej kuchyni suroviny, ktoré vôbec nezaťažia váš rozpočet.
-
Michelinské hviezdy - ako ich získať?
Tipy a triky pre gastronómiuMichelinská hviezda je jednou z najprestížnejších čestných ocenení pre reštauráciu a jej získanie je snom každého kuchára. Znamená to vyvrcholenie ich práce na koncepcii reštaurácie a kuchári s hviezdičkou získajú okamžité uznanie na medzinárodnej scéne. Ako získať toto prestížne ocenenie?
-
Polotovary vo vašej kuchyni. Ako ich najlepšie využiť?
Tipy a triky pre gastronómiuPolotovary sú rozpracované suroviny, ktoré vyžadujú ďalšie tepelné spracovanie. Používame ich už roky — jedná sa o vopred nakrájané mäso, rybie filety alebo očistenú a pokrájanú zeleninu - buď čerstvú a vákuovo balenú alebo zmrazenú. Medzi polotovary patria tiež koreniace zmesi, nakladaná zelenina a hotové vývary a omáčky.
-
Smernica o jednorazových plastoch — ako ovplyvní potravinársky priemysel?
Tipy a triky pre gastronómiuOd júna 2019 platí smernica EP a Rady EÚ 2019/904 o obmedzení dopadu niektorých plastových výrobkov na životné prostredie (tzv. SUP - o jednorázových plastoch), ktoré majú obmedziť nepriaznivý dopad plastových výrobkov na životné prostredie. Členské štáty majú povinnosť implementovať, čiže uviesť do účinnosti predpisy nevyhnutné na dosiahnutie súladu s touto smernicou do 3.7.2021. Slovenská republika momentálne na implementácii stále pracuje a predpokladá sa, že zákon transponujúci túto smernicu bude prijatý do uvedeného dátumu 3.7.2021. Čo bude znamenať prijatie tohto zákona v praxi pre zariadenia spoločného stravovania, ktoré ponúkajú jedlá so sebou alebo ich rozvážajú?
-
Možnosti gastro obalů pro jídla s sebou a k rozvozu
Tipy a triky pre gastronómiuVýber správneho druhu gastro obalu je dôležitejší, ako si myslíte. Zákazníci majú určité očakávania, čo sa týka jedál, ktoré im doveziete až domov: chcú jedlo, ktoré má tú správnu teplotu, aby sa jednotlivé zložky pokrmu nepomiešali, a obaly, ktoré nezaťažujú životné prostredie. Splnenie všetkých týchto očakávaní môže byť určujúcim faktorom spokojnosti zákazníkov s objednávkami. Pozrite sa, aké gastro obaly sú k dispozícii na trhu a ktoré sú pre vás tie najvhodnejšie
-
Ako na čistý a číry vývar na polievku
Tipy a triky pre gastronómiuVoňavý a číry vývar sú pýchou každej reštaurácie. Tu nájdete niekoľko tipov od našich šéfkuchárov, ktoré vám pomôžu zbaviť sa všetkých nečistôt.
-
Ako vytvoriť webovú stránku pre vaše gastronomické služby?
Tipy a triky pre gastronómiuZákazníci požadujú, aby mali reštaurácie svoje webové stránky, na ktorých môžu nájsť ponuku jedla a urobiť si on-line rezerváciu. Pohodlie je dnes to najdôležitejšie! Našťastie vytvorenie webovej stránky nie je také zložité. Nasledujúcich 7 krokov vám ukáže, ako vytvoriť dokonalé webové stránky, ktoré vám pomôžu zvýšiť počet objednávok a rezervácií.
-
Tipy pre reštaurácie, ako využiť sociálne médiá
Tipy a triky pre gastronómiuZískajte zo svojej stratégie využívania sociálnych médií maximum pomocou týchto osvedčených postupov. Pozrieme sa na popredné platformy sociálnych sietí, na ktorých nájdeme tipy na pomoc s rozšírením základne vašich fanúšikov na Facebooku a Instagrame, ako aj so zvýšením počtu stravníkov a objednávok.
-
Spôsoby zahustenia omáčok
Tipy a triky pre gastronómiuAk bude vaša omáčka riedka, vylejete ju do umývadla? Predtým, ako to urobíte, vyskúšajte tieto techniky a prísady, ktoré vám pomôžu omáčku zachrániť.
-
Základné omáčky
Tipy a triky pre gastronómiuMnoho kuchárov považuje výrobu omáčok za skutočnú skúšku kuchárskych schopností. Zdá sa to oprávnené, pretože príprava hladkej, stabilnej a lahodnej omáčky si vyžaduje talent a skúsenosti. Preto vám ponúkame niekoľko informácií o základných omáčkach, ktoré by mal každý z nás poznať.
-
Hosť alebo šéfkuchár? Pár slov o úprave jedál podľa vlastnej chuti
Tipy a triky pre gastronómiuKoncept spočívajúci v tom, že umožníme hosťom, aby si sami vybrali ingrediencie do svojho pokrmu nie je nový — nakoniec, takto vždy fungovali bufetové reštaurácie alebo pizzerie (kde si môžete vybrať svoje vlastné prísady na pizzu). Tento prístup si však len v poslednej dobe získava popularitu aj v iných typoch reštaurácií. Ako sa ukazuje, mnohí hostia očakávajú, že budú mať možnosť svoj pokrm personalizovať – dotvoriť si ho podľa svojej vlastnej chuti.
-
Nápady ako aranžovať jedlo na tanieri — čo použiť na ozdobenie?
Tipy a triky pre gastronómiuVšetci si pamätáme na kvety vytvorené z plátkov mrkvy — našťastie sú však tieto časy už dávno preč. Dnes existuje veľa sofistikovanejších spôsobov ako ozdobiť tanier a šéfkuchári musia byť v tejto oblasti nesmierne kreatívni. Ktoré produkty môžete použiť na to, aby ste zvýraznili charakter vášho pokrmu?
-
Základné pravidlá narábania s odpadom v reštaurácii
Tipy a triky pre gastronómiuAko narábať s odpadom, aby sa znížil jeho škodlivý vplyv a ako optimalizovať náklady?
-
Nízkokalorické dezerty
Tipy a triky pre gastronómiuStále viac hostí sa obáva kalórií v potravinách. Preto sú potravinárske podniky ponúkajúce „diétne sladkosti“ čoraz obľúbenejšie. Ako uspokojiť sladké chuťové poháriky hostí bez toho, aby porušili diétu?
-
Obilniny vo vašej kuchyni - aké druhy môžete použiť?
Tipy a triky pre gastronómiuCereálie sa používajú na výrobu ingrediencií, ktoré sú nevyhnutné v každej kuchyni: múka, krúpy, cestoviny, knedle, rezance, chlieb, pečivo a cukrovinky. Čo by ste mali vedieť o obilninách?
-
Environmentálne povedomie - ako môže byť prínosom pre stravovacie služby
Tipy a triky pre gastronómiuEnvironmentálne povedomie je pre stravovacie služby stále dôležitejšou témou. Ako môžu ovplyvniť vaše podnikanie prospešné postupy v oblasti znižovania odpadu a nakladania s odpadom?
-
Novoročná firemná párty - čo zákazníci očakávajú?
Tipy a triky pre gastronómiuZačiatok nového roka je ideálny na párty a firmy to vedia. Aké sú očakávania vašich klientov?
-
Bezodpadový catering — ako povzbudiť vašich hostí, aby neplytvali jedlom?
Tipy a triky pre gastronómiu -
Fermentácia potravín - viac ako len kyslá kapusta
Tipy a triky pre gastronómiuFermentácia je jednou z najzdravších metód konzervovania potravín. Vďaka práci s baktériami a hubami získavajú výrobky nové príchute, arómy a textúry, a sú bohaté na probiotiká. Aké potraviny môžete fermentovať?
-
Varenie sous vide – čo to je, časy a teploty varenia mäsa a rýb
Tipy a triky pre gastronómiuSkoro všetci sa zamilovali do varenia sous vide – neexistuje lepší spôsob, ako zvýrazniť chuť a arómu pokrmov, ako je dlho ho variť na nízkej teplote. Potrebujete poradiť ako na to? Pozrite sa na našu infografiku, ktorá vysvetľuje, ako dlho a na akých teplotách sa varia rôzne druhy mäsa a rýb.
-
Povinnosti šéfkuchárov a kuchárov
Tipy a triky pre gastronómiuAk si myslíte, že rozdiel medzi šéfkuchárom a kuchárom je len záležitosťou voľby slova, zamyslite sa znova.
-
Alergény - ako informovať svojich zákazníkov?
Tipy a triky pre gastronómiuTu je šesť tipov, ktoré vám pomôžu dodržiavať nariadenia EÚ o poskytovaní informácií o výživovej hodnote a potravinových alergénoch spotrebiteľom.
-
Ponuka – ako ju urobiť správne?
Tipy a triky pre gastronómiuSkopírujete odhad nákladov zo súboru v počítači, vložíte ho do tela e-mailu a odošlete ho klientovi? Môžete to urobiť lepšie. Ak chcete, aby váš návrh predával vaše služby, musí byť zrozumiteľný, vizuálne príťažlivý a jasne zobrazujúci výhody spolupráce s vami.
-
Nábor krok za krokom – infografika
Tipy a triky pre gastronómiuHľadáte nového zamestnanca? Povedzte nie chaosu. Pozrite si našeho sprievodcu, ktorý vás prevedie náborovým procesom krok za krokom.
-
Ako nájsť kuchára? O úspešnom nábore.
Tipy a triky pre gastronómiuHľadanie správneho personálu do kuchyne je výzva. Kde hľadať zanietených zamestnancov, ktorí zapadnú do vašeho tímu?
-
10 tipov ako vybrať najdôležitejšie nástroje do kuchyne, ktoré zvýšia úroveň vašich gastronomických výtvorov
Tipy a triky pre gastronómiuPríprava vysoko kvalitného jedla nie je často o používaní rôznych nástrojov v kuchyni, ale o správnom výbere týchto nástrojov, ktoré dávajú zmysel. Napriek tomu, že sme obklopení množstvom vybavenia do kuchyne, v skutočnosti ich nie je veľa potrebných na to, aby sme urobili dokonalé jedlo. Z tohto dôvodu sme vybrali 3 nástroje, bez ktorých by kuchári mohli len ťažko pracovať. Použite naše tipy, aby ste pri výbere kuchynských náradí vybrali tie najlepšie. V dnešnej dobe je menej viac, takže si prosím ponechajte dostatok času na výber toho najlepšieho nástroja pre seba.
-
Znižovanie nákladov na jedlo začína znižovaním odpadu
Tipy a triky pre gastronómiuPotravinové náklady znamenajú výpočet nákladov na výrobky používané pri príprave jediného jedla a všetkých činností alebo výrobkov používaných v danom období prevádzky reštaurácie. Je to dôležitý nástroj pre kuchárov, ktorí im pomáha pri rozhodovaní o nevyhnutných zmenách v menu, ktoré môžu zvýšiť ziskovosť reštaurácie.
-
10 tipov ako brániť plytvaniu jedlom
Tipy a triky pre gastronómiuPraktické rady pomáhajú v každodennom živote brániť plytvaniu!
-
Food truck - ako si otvoriť vlastnú prevádzku?
Tipy a triky pre gastronómiuFood truck je skvelou sezónnou alternatívou pre každú reštauráciu a tým aj dobrým nápadom na podnikanie. Zachovávaním konkrétneho obchodného plánu a tým, že získate koncept kulinárskej revolúcie na kolesách, máte perspektívu úspechu v danej oblasti na dosah ruky.
-
-
-
Tipy, ako znížiť množstvo odpadu
Tipy a triky pre gastronómiuPozrite sa na zaručené tipy, ako obmedziť množstvo odpadov v prevádzke.
-
Základy servírovania jedla
Tipy a triky pre gastronómiuPrezentujte svoje jedlo správnym spôsobom a zapôsobte na svojich hostí.
-
Čo robiť a nerobiť na sociálnych sieťach
Tipy a triky pre gastronómiuInstagram a Facebook veľmi často obsahujú správy a obrázky o raňajkách, obedoch a večerách – čo sú bezplatné marketingové kanály, ktoré budú inšpirovať a propagovať vašu kuchyňu. Tu je niekoľko jednoduchých pravidiel, ktoré je potrebné vziať do úvahy pri zverejňovaní informácií o vašom podniku.
-
Bezlepková strava
Tipy a triky pre gastronómiuNiekoľko tipov, ako jednoducho zahrnúť bezlepkové jedlá do menu
-
Gastronomické trendy 2018
Tipy a triky pre gastronómiuPripravte sa na rok 2018! Máme pre Vás nové trendy v kuchyni.
-
Viac ako len nakladaná zelenina - aké jedlo je dobré pre vaše zažívanie?
Tipy a triky pre gastronómiuO tom, že fermentované potraviny prinášajú mnoho zdravotných benefitov, celkom iste viete. Čo ďalšie ešte môžete podávať hosťom, ktorí dbajú o správne zažívanie?
-
Základné vybavenie pre pizzeriu
Tipy a triky pre gastronómiuPlánujete otvoriť vlastnú pizzeriu? Pozrite sa, aké vybavenie budete potrebovať, zoznámte sa s dostupnými možnosťami a vyberte pre vašu pizzeriu tie najlepšie.
-
Deväť nápadov ako propagovať reštauráciu
Tipy a triky pre gastronómiuPropagácia je najobvyklejší spôsob ako prilákať nových zákazníkov a udržať si tých, ktorí sa vracajú. Tu nájdete niekoľko nápadov, ako osloviť hostí.
-
Vývar - 7 spôsobov ako ho použiť
Tipy a triky pre gastronómiuPoužívate vývar len na prípravu polievok? Je čas to zmeniť. Voňavý vývar zo zeleniny, mäsa, alebo húb je základnou zložkou mnohých jedál. Vytvára nielen chuť, ale tiež dáva pokrmom nádhernú vôňu a farbu.
-
Zdravé občerstvenie – ako skrotiť záchvaty hladu
Tipy a triky pre gastronómiuHostia v reštauráciách si stále viac a viac uvedomujú, aký vplyv má jedlo na ich zdravie – preto musia šéfkuchári venovať väčšiu pozornosť tomu, aké produkty si vyberú a ako ich uvaria. Tu je niekoľko tipov na prípravu zdravých predjedál.
-
Sú vaše pokrmy bezpečné čo sa týka donášky?
Tipy a triky pre gastronómiuEšte pred tým, ako vstúpite do sveta donášky jedál, tu je 5 tipov týkajúcich sa bezpečnosti pokrmov, o ktorých musíte vedieť.
-
Problémy pri zachovávaní bezpečnosti potravín
Tipy a triky pre gastronómiuPozrite sa na výzvy, ktoré sú v oblasti bezpečnosti potravín bežné. Zároveň vám poskytneme pár tipov ako ich prekonať.
-
Tipy pre osobnú hygienu a bezpečnosť v kuchyni
Tipy a triky pre gastronómiuTieto pomôcky použite na to, aby ste nastavili hygienické normy pre vašich pracovníkov v kuchyni. Pomôže vám to zaistiť bezpečnosť vašich jedál.
-
Zbohom slamky! Ako podávať jedlo bez plastov a jednorazových pomôcok?
Tipy a triky pre gastronómiuIntenzívne environmentálne kampane žiadajúce zredukovanie používania plastov zmenili očakávania návštevníkov barov a reštaurácií. V minulosti postačovala čistota a pekná prezentácia. Dnes musíte zaistiť aj to, aby váš podnik nepoškodzoval životné prostredie. Ako sa to dá dosiahnuť?
-
Vychutnávať si jedlo a baviť sa pri tom? Ako „eatertainment“ mení odvetvie stravovania.
Tipy a triky pre gastronómiuJe jedlo zábava? Samozrejme! A čo tak skombinovať jedlo a zábavu? Zoznámte sa s pojmom „eatertainment“!