Menu
Unilever Food Solutions » Domov
  • Domov
  • Inšpirácie šéfkuchára
    • Inšpirácie šéfkuchára
    • Hellmann's
    • Knorr Professional
    • Unilever Food Solutions TOP produktov
    • Svet čaju
    • Cestoviny
    • Sezóna grilovania
    • Kuchyne sveta
    • Hydina
    • Tipy a triky pre gastronómiu
    • Poľudnajšie a skupinové menu
    • Tradičné menu v modernom poňatí
    • Ako udržať svoj podnik v prevádzke aj počas epidémie koronavírusu.
  • Recepty
  • Produkty
    • Viac produktov
    • Bujóny, korenie a šalátové dressingy
    • Čaje a instantné nápoje
    • Majolenky, tatárske omáčky a dressingy
    • Omáčky, šťavy a zápražky
    • Polievky, závarky a vložky
    • Prílohy a cestoviny
    • Základy
  • O nás
    • Kontakty na obchodný tím
  • Kontakty
  • {query} v produktoch
  • {query} v receptoch
  • {query} v inom
všetkom
    • Môj účet
    • Kontakty
    • Odhlásiť sa
  1. Domov
  2. Inšpirácie pre kuchárov | Unilever Food Solutions
  3. Tradičné menu v modernom poňatí
  1. Inšpirácie pre kuchárov | Unilever Food Solutions

Tradičné menu v modernom poňatí

Unikátne spojenie známych surovín v nevšedných kombináciách.

  • Dva stravovacie letné trendy Dva stravovacie letné trendy
    Tradičné menu v modernom poňatí

    Dva stravovacie letné trendy

    Leto je tu – urobme si kulinárske turné po celom svete a začnime znovuobjavovať zabudnutú zeleninu.

  • Júlový trend: Hľadanie svetových chutí Júlový trend: Hľadanie svetových chutí
    Tradičné menu v modernom poňatí

    Júlový trend: Hľadanie svetových chutí

    Kulinársky biznis napreduje - ako z hľadiska znovuobjavovania zabudnutých národných jedál, tak aj objavovania tradičných kuchýň...

  • Knorr Professional Primerba Rozmarín 340g Knorr Professional Primerba Rozmarín 340g
    Objednať

    Knorr Professional Primerba Rozmarín 340g

    Viac produktov
  • Ako sa pripraviť na nový rok Ako sa pripraviť na nový rok
    Tradičné menu v modernom poňatí

    Ako sa pripraviť na nový rok

    Po poslednom štvrťroku, čo vždy znamená intenzívnu prácu, príde január - čas na plánovanie nového roka. Aké zmeny navrhujú kuch...

  • Knorr Omáčka Demi Glace 1,1kg
    Objednať

    Knorr Omáčka Demi Glace 1,1kg

    Viac produktov
  • Ako si vyrobiť ľahké vegetariánske jedlo v reštaurácii?

    Ako si vyrobiť ľahké vegetariánske jedlo v reštaurácii?

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Vegetariánske jedlá by mali byť takmer v každej reštaurácii. Prečo? Hoci vegetariáni nejedia mäso, veľa masožravcov konzumuje vegetariánske jedlá.

  • Vychutnajte si sezónu koreňovej zeleniny! Tu sú niektoré tipy na najlepšie zeleninové jedlá a nápoje.

    Vychutnajte si sezónu koreňovej zeleniny! Tu sú niektoré tipy na najlepšie zeleninové jedlá a nápoje.

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Je čas rozlúčiť sa so sladkými paradajkami a letnými fazuľami. Je tu jeseň, takže privítajte koreňovú zeleninu. Ako ju môžete použiť?

  • Menu na Vianoce a Silvestra. Chyby, ktoré často robíme.

    Menu na Vianoce a Silvestra. Chyby, ktoré často robíme.

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Ak máte počas Vianoc a na Silvestra množstvo zákaziek, alebo organizujete podobné udalosti už roky, mohli by ste uviaznuť v starých zvykoch. A v takom prípade môžete opomenúť niekoľko dôležitých detailov, ktoré ovplyvňujú spokojnosť vašich zákazníkov. Aké sú tie najčastajšie chyby?

  • Regionalne špeciality slovenskej a českej kuchyne

    Regionalne špeciality slovenskej a českej kuchyne

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Práve držíte v rukách brožúru, ktorá by mala byť predovšetkým skôr inšpiráciou, než obyčajným návodom. Inšpiráciou na to, aby ste znovu objavili niektoré neprávom zabudnuté regionálne suroviny a pokrmy, odpradávna späté s miestami, na ktoré sa tu zameriame. Mohli by sme popísať viac strán, než má táto brožúra, také veľké kulinárske bohatstvo tieto miesta ponúkajú. Chceli by sme vás však predovšetkým inšpirovať k návratu ku koreňom s maximálnym využitím lokálnych surovín a ich spracovaním.

  • Septembrový trend: Zabudnutá zelenina

    Septembrový trend: Zabudnutá zelenina

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Kardón, rastlinná ustrica alebo patizón- to sú len niektoré druhy zabudnutej zeleniny, ktoré kedysi vládli v kuchyni. Súčasní kuchári sa snažia vrátiť ich späť a ponúknuť ich svojim hosťom.

  • Jedlo do ruky - Špízy, tyčinky, lízatká

    Jedlo do ruky - Špízy, tyčinky, lízatká

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Rôzne variácie jedál v malých porciách sú ideálne pre rôzne podujatia. Ľahko sa pripravujú a ešte ľahšie sa konzumujú. Ich kreatívny potenciál poteší vašich hostí.

  • Varenie naživo krok za krokom. Stiahnite si infografiku.

    Varenie naživo krok za krokom. Stiahnite si infografiku.

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Varenie naživo si vyžaduje prípravu. V našej novej infografike preskúmame všetky kroky potrebné pre vytvorenie nezabudnuteľnej šou. Zistite ako!

  • Júnový trend: Varenie naživo

    Júnový trend: Varenie naživo

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Varenie naživo je módny trend. Je to skvelá správa pre kuchárov! Varenie naživo im môže pomôcť vytvoriť si vlastnú osobnú značku a spropagovať svoje reštaurácie. Môže tiež slúžiť ako prostriedok na vzdelávanie zákazníkov a nadviazanie spoločného kulinárskeho dialógu.

  • Sezónny sprievodca letnou zeleninou a ovocím. Objavte 5 letných hviezd, ktoré by ste mali mať v menu!

    Sezónny sprievodca letnou zeleninou a ovocím. Objavte 5 letných hviezd, ktoré by ste mali mať v menu!

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Leto je pre kuchárov úžasným obdobím, pretože ponúka najširšiu škálu sezónnych surovín roka. Stojí za to sa zoznámiť s miestnymi výrobcami a vybrať tých, ktorí dodávajú suroviny najvyššej kvality. A ako hovorí príslovie: to, čo rastie spolu, ide spolu! Ľahké jedlá, osviežujúce nápoje, čerstvé šaláty, surové potraviny, zmrzliny, koktejly a samozrejme grilovacia sezóna.

  • Trend na máj: Grilovanie

    Trend na máj: Grilovanie

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Najstaršie metódy varenia sú najhorúcejším sezónnym trendom v reštauráciách. Aké sú očakávania klientov, pokiaľ chcú grilované jedlá? Ako im najlepšie vyhovieť, kde hľadať inšpirácie?

  • Kuchynské múdrosti: Know-how o špargle pre šéfkuchára

    Kuchynské múdrosti: Know-how o špargle pre šéfkuchára

    Tradičné menu v modernom poňatí

    NÁKUP, SKLADOVANIE A SPRACOVANIE ZVYŠKOV. Užitočné doporučenia pre špargľu.

  • Kuchynské múdrosti: Know-how pre varenie špargle

    Kuchynské múdrosti: Know-how pre varenie špargle

    Tradičné menu v modernom poňatí

    To najlepšie zo špargle!

  • Trend na apríl: Flexitariánstvo

    Trend na apríl: Flexitariánstvo

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Stále častejšie si hostia objednávajú jedlo bez mäsa. Dokonca aj keď si to momentálne neviete predstaviť, musíte sa pripraviť na nadchádzajúci nový trend - flexitariánstvo.

  • Tri stravovacie trendy na jar

    Tri stravovacie trendy na jar

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Potravinársky obchod sa mení rýchlo. Tu sú tri trendy, ktoré transformujú reštaurácie a stravovacie zariadenia.

  • Marcový trend: Stravovanie v reštauráciách

    Marcový trend: Stravovanie v reštauráciách

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Prvý krát za mnoho rokov ľudia jedia o niečo menej v reštauráciách ako kedykoľvek predtým. Trend stravovania v reštauráciách slabne a kvalita jedál už nestačí na vybočenie z priemeru. Aby ste dokázali prilákať zákazníkov, musíte uspokojiť celý rad ich potrieb a zabezpečiť im výnimočný zážitok.

  • Sezónny sprievodca jarnou zeleninou a ovocím. Objavte 7 ingrediencií, ktoré by mali byť vo vašom jarnom menu.

    Sezónny sprievodca jarnou zeleninou a ovocím. Objavte 7 ingrediencií, ktoré by mali byť vo vašom jarnom menu.

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Jar je čas, keď teplota stupa a dni sa opäť predlžujú. Hoci zimné ingrediencie boli lahodné, všetci sa potešíme, keď vidíme svieže, jasné farby ovocia a zeleniny, ktoré začínajú rásť. Samozrejme, naše telo začne túžiť aj po nových príchutiach. Ako kuchári preto musíme rozšíriť škálu našich receptov a pripraviť sezónne menu. Vždy je dobré zamerať sa na zeleninu a ovocie, ktoré majú hlavnú sezónu. Práve vtedy sú tieto suroviny najčerstvejšie a najlepšie chutia.

  • Februárový trend: Bez odpadu

    Februárový trend: Bez odpadu

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Zníženie množstva odpadu je jedine prospešné - znižuje totiž náklady na porciu a odpad, výrazne zvyšuje prestíž reštaurácie alebo stravovacích zariadení a v neposlednom rade odpovedá na potreby hostí, pretože si čoraz viac uvedomujú ekologické náklady na výrobu a spracovanie potravín. Otázkou je - môžeme skutočne dosiahnuť cieľ nulového odpadu?

  • 9 tipov od šéfkuchárov pre šéfkuchárov ako urobiť perfektné zimné polievky a dusené jedlá

    9 tipov od šéfkuchárov pre šéfkuchárov ako urobiť perfektné zimné polievky a dusené jedlá

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Počasie vonku má veľký vplyv na našu chuť a náladu. Keď sa ochladzuje, polievka a dusené jedlá by mali mať významné miesto v našom menu. Doplnené výdatnými surovinami, môžu vyvolať u vášho hosťa teplú, plnú chuť a arómu.

  • Januárové trendy: Ľahké jedlá

    Januárové trendy: Ľahké jedlá

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Novoročné predsavzatia - začnú v januári a to má dôvod. Po všetkých tých ťažkých sviatočných jedlách, ktoré boli ponúkané počas rodinných stretnutí, spoločenských príležitostí a pracovných večierkov, náš žalúdok túži po úľave. Približne 45% ľudí začína diétu so začiatkom nového roka, pretože chcú schudnúť a odbúrať z jedálnička ťažké jedlá. To však neznamená, že títo hostia nemôžu byť obslúžení.

  • Ako sa pripraviť na nový rok - získajte infografiku!

    Ako sa pripraviť na nový rok - získajte infografiku!

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Ako začať nový rok dobre v cateringovom biznise? Táto mapa vám ukáže rôzne kroky, ktoré stoja za to na začiatku roka, aby tá ďalšia akcia dopadla výborne. Získajte infografiku!

  • 3 gastronomické trendy na zimu

    3 gastronomické trendy na zimu

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Označme rok 2019 trendmi v gastronómii! V priebehu celého roka vám ponúkneme užitočné články pokrývajúce nadchádzajúce trendy vo svete reštaurácií a stravovacích zariadení. Za prvý štvrťrok Vám predstavíme nasledujúce trendy, ktoré nemôžete prehliadnuť.

  • Objavte najlepšiu zimnú zeleninu a ovocie, ktoré sa hodia k mäsu.

    Objavte najlepšiu zimnú zeleninu a ovocie, ktoré sa hodia k mäsu.

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Ak chcete urobiť výnimočné pokrmy, plné chuti a výživy, nebude postačujúce pripraviť len mäso alebo ryby. Potrebné sú sezónne druhy zeleniny a ovocia, ktoré zaručujú maximálnu chuť, rôznorodosť s regionálnym dosahom. Vždy je vhodné ich použiť vo vrcholnej sezóne, v určitých odrodách, ktoré sa hodia najlepšie k mäsu alebo rybám, aby vašim hosťom priniesli najlepšiu chuť na tanieri.

  • Sezónny sprievodca zimnou zeleninou a ovocím. Objavte 8 ingrediencií, ktoré by ste mali mať vo vašom zimnom menu.

    Sezónny sprievodca zimnou zeleninou a ovocím. Objavte 8 ingrediencií, ktoré by ste mali mať vo vašom zimnom menu.

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Zelenina a ovocie sú k dispozícii takmer počas celého roka, ale väčšina z nich je zozbieraná v prirodzenej sezóne. Ich používanie v tom case má veľký význam.

  • Kulinárske techniky

    Kulinárske techniky

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Experimentujte s kulinárskymi technikami ako fermentácia, technika sous vide alebo sušenie, a využite ich výhody pre spracovanie surovín.

  • Druhy rýb

    Druhy rýb

    Tradičné menu v modernom poňatí

    V európskych krajinách sa kuchyna ťažko zaobíde bez rýb. Niet sa čomu čudovať. Okrem ohromného bohatstva chutí, aké nám ponúkajú a nespočetného množstva spôsobov, akými ich môžeme pripraviť, sú dôležitým zdrojom bielkovín.

  • Tradičná kuchyňa v modernom poňatí

    Tradičná kuchyňa v modernom poňatí

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Prepojenie tradičných receptov s moderným prístupom

  • Plody mora

    Plody mora

    Tradičné menu v modernom poňatí

    Napriek tomu, že sú plody mora neodlučne súčasťou stredozemné kuchyne, bola to však ich chuť, ktorá spôsobila, že sa rýchlo stali lahôdkou aristokracie na celom kontinente. Dnes sú oveľa obľúbenejšie a nadchnú jazýčky ľudí z rôznych regiónov sveta. Sú dôležitým zdrojom bielkovín a mastných kyselín omega-3 a okrem toho sú zásobené jódom a vitamínmi zo skupiny B.

  • Veľkonočná kuchyňa- Tradície v modernom prevedení

    Veľkonočná kuchyňa- Tradície v modernom prevedení

    Tradičné menu v modernom poňatí

Všechny články

Top recepty

  • Hovädzie Wellington podávané s omáčkou béarnaise, mrkvou a pomarančom a špenátovým pyré
  • Krémová dyňová polievka s broskyňou, s pridaním kokosového mlieka a curry
  • Kačka pečená tradičným orientálnym spôsobom, podávaná s dyňou, červenou kapustou a praženými orechmi
  • Hydinové consommé s orientálnymi pirohmi z bravčového mäsa, z ostra korenené
Zobraziť všetky recepty (231)

  • Domov
  • Inšpirácie šéfkuchára
  • Recepty
  • Produkty
  • O nás
  • Prihlásiť sa k odberu newlsetteru
  • Vyber svoju krajinu
  • Please Recycle
  • Právne podmienky
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Mapa stránok
Príhlásiť sa k odberu noviniek

Ak sa prihlásite teraz, získate recepty, trendy z gastronómie, vzorky zdarma a oveľa viac.

Nájdi nás na ..
  • Facebook
Unilever Food Solutions » Domov

© 2021 Unilever Food Solutions / všetky práva vyhradené

Unilever Food Solutions » Domov

Inštalovať túto web aplikáciu na svojom iPhone. Inštalovať túto web aplikáciu na iPade Inštalovať túto web aplikáciu na Androide. Inštalovať túto web aplikáciu na mobile Windows.

Kliknite dole na ikonu  a zvoľte možnosť pridať na plochu. Kliknite hore na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu. Kliknite dole na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu. Kliknite dole na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu.

x