Peter Krištof

Peter Krištof

Vyučený kuchár, mentor pre žiakov odborných škôl a podpredseda Prešovského klubu kuchárov a cukrárov.  Je absolventom Francúzskej kulinárskej akadémie Thuries Academy 2007, v roku 2008 bol členom národného kuchárskeho tímu na Kuchárskej Olympiade v Erfurte kde získal bronzovú madailu ,  zaradený medzi 18 najlepších kuchárov v knihe Elita Kuchárov 2012 ,  Medzi jeho najväčšie úspechy patria zlatá medaila - Gastro Hradec 2014 a strieborná medaila zo svetovej súťaže Culinary World Cup Luxembursko 2014. V roku 2016 ocenený titulom World Master Chefs Society.

Od jesene 2016 pôsobí vo funkcii hlavného šéfkuchára Unilever Food Solutions Slovenská republika. Aktívne sa podieľa na tvorbe originálnych receptov, produktových školeniach a školeniach na rôzne témy pre zákazníkov, venuje sa slovenskej aj medzinárodnej kuchyni, odbornému poradenstvu v kulinárskych technikách, trendoch a novinkách. Podporuje a dozoruje súťaže pre mladých nadaných kuchárov, pomáha v rôznych charitatívnych projektoch a spolupracuje s kuchárskymi organizáciami. Venuje sa zároveň vlastnému vzdelávaniu a profesionálnemu rozvoju. 

 

jeho motto je : "Variť môže každý."

 

 

Juraj Dohňanský

Juraj Dohňanský

Pochádza z Trenčína, kde absolvoval učebný obor kuchár – čašník. Vedľa Slovenskej republiky začal pracovat aj v ďalších krajinách ako Rakúsko alebo Česko, kde zastával popredné kuchárske pozície.

Vedľa bohatých skúseností hlavne z oblasti uzavretého stravovania si ďalej rozšiřoval znalosti absolvovaním rôznych gastronomických ciest a kurzov v zahraničí, predovšetkým v Nemecku (odborná stáž u Joachima Wisslera) a dnes ich odovzdáva ďalej vo svojej funkcii šéfkuchára firmy Unilever Food Solutions. 

Od roku 2008 sa tu podiela na mnohých gastronomických akciách a jeho úlohou je inšpirovať a trénovať kuchársky personál, šéfkuchárov u zákazníkov. Ako skúsený člen UFS kuchárskeho servisu školí kuchárov z medzinárodných reťazcov priamo u nich, alebo v kuchárskom štúdiu. 

Jeho motto znie: „Jedlo zaháňa hlad, učenie hlúpost“.