Peter Krištof

Peter Krištof

Peter je šéfkuchárom Unilever Food Solutions pre Slovenskú republiku. Vyučil sa v Prešove, neskôr, po ukončení vysokej školy rok viedol odborný výcvik v hotelovej akadémii. Následne pracoval ako šéfkuchár v obľúbenej reštaurácii v Prešove. Získané skúsenosti a vedomosti využil neskôr aj ako kuchársky poradca v medzinárodných potravinárskych spoločnostiach. V roku 2019 sa stal ambasádorom kuchárskej asociácie World Master Chief Society pre Slovensko. 

Dlhodobo sa zúčastňuje na rôznych medzinárodných kuchárskych súťažiach. Z množstva získaných ocenení si najviac cení zlatú medailu na súťaži Gastro Hradec v Českej republike a striebro zo Svetového pohára v Luxembursku v roku 2014. Je absolventom prestížnej Thuries Academy a predsedom Prešovského klubu kuchárov a cukrárov. Jeho aktívne členstvo v Slovenskom zväze kuchárov a cukrárov bolo ocenené zlatou medailou Jána Babilona.

Motto: „Všetko sa mení, aj obsah taniera, ale láska k jedlu zostáva.“

 

 

Juraj Dohňanský

Juraj Dohňanský

Pochádza z Trenčína, kde absolvoval učebný obor kuchár – čašník. Vedľa Slovenskej republiky začal pracovat aj v ďalších krajinách ako Rakúsko alebo Česko, kde zastával popredné kuchárske pozície.

Vedľa bohatých skúseností hlavne z oblasti uzavretého stravovania si ďalej rozšiřoval znalosti absolvovaním rôznych gastronomických ciest a kurzov v zahraničí, predovšetkým v Nemecku (odborná stáž u Joachima Wisslera) a dnes ich odovzdáva ďalej vo svojej funkcii šéfkuchára firmy Unilever Food Solutions. 

Od roku 2008 sa tu podiela na mnohých gastronomických akciách a jeho úlohou je inšpirovať a trénovať kuchársky personál, šéfkuchárov u zákazníkov. Ako skúsený člen UFS kuchárskeho servisu školí kuchárov z medzinárodných reťazcov priamo u nich, alebo v kuchárskom štúdiu. 

Jeho motto znie: „Jedlo zaháňa hlad, učenie hlúpost“.