Menu

Suroviny

+

Na rebrá:

Na glazúru:

Na prílohu zo zeleného hrášku:

  • Zelený hrášok 1.3 kg
  • Maslo 50.0 g
  • Šalotka 100.0 g
  • Med 30.0 g
  • Čerstvé chilli papričky , nakrájané 1.0 ks
  • Lístky mäty, nahrubo nasekané 10.0 g
  • Soľ

Servírovanie:

  • Cherry paradajka

Recept a postup na dokonale údené bravčové rebrá s medovo-pivnou glazúrou a ľahkým šalátom so zeleným hráškom.

...

Príprava

  1. Na rebrá:

    • Rebrá posypte z oboch strán soľou a nechajte ich 2 hodiny odpočívať.
    • Potom ochuťte korením na mäso a zabaľte.
    • Varte sous vide pri teplote 85 ⁰C 8 hodín, potom vložte do ľadovej vody.
  2. Na glazúru:

    • Zmiešajte pivo s medom, zredukujte na polovicu a potom zmiešajte s barbecue omáčkou
    • Rebierka vyberte z vákuového vrecka, osušte ich, glazúrujte a grilujte. 
    • Počas grilovania postupne pridávajte viac glazúry.
  3. Na prílohu zo zeleného hrášku:

    • Hrášok vložte do vriacej vody a varte približne 3 minúty. Potom ho ponorte do ľadovej vody.
    • Šalotku osmažte na masle dozlatista, potom pridajte med, chilli papričky a hrášok.
    • Opekajte ešte 2 minúty.
  4. Servírovanie:

    • Pridajte lístky mäty a okoreňte podľa chuti.
    • Hotový pokrm ozdobte cherry paradajkami.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu