BBQ rebrá s medovo-pivnou glazúrou a zeleným hráškom
Recept a postup na dokonale údené bravčové rebrá s medovo-pivnou glazúrou a ľahkým šalátom so zeleným hráškom.

Suroviny
BBQ rebrá s medovo-pivnou glazúrou a zeleným hráškom
−
+
€0.0
Na rebrá:
Bravčové rebrá, minimálne 10 cm široké
/kg
5.0 kg
0%
Soľ, jemná
/g
25.0 g
0%
Knorr Sypký prípr.na ochut.na bravčové 0,75kg
/g
60.0 g
0%
Na glazúru:
Tmavé pivo, sladké
/ml
200.0 ml
0%
Med
/g
100.0 g
0%
Na prílohu zo zeleného hrášku:
Zelený hrášok
/kg
1.3 kg
0%
Maslo
/g
50.0 g
0%
Šalotka
/g
100.0 g
0%
Med
/g
30.0 g
0%
Čerstvé chilli papričky , nakrájané
/ks
1.0 ks
0%
Lístky mäty, nahrubo nasekané
/g
10.0 g
0%
Soľ
/podľa chuti
0.0 podľa chuti
0%
Servírovanie:
Cherry paradajka
/na dekoráciu
0.0 na dekoráciu
0%
/
Na rebrá:
-
Bravčové rebrá, minimálne 10 cm široké 5.0 kg
-
Soľ, jemná 25.0 g
Na glazúru:
-
Tmavé pivo, sladké 200.0 ml
-
Med 100.0 g
Na prílohu zo zeleného hrášku:
-
Zelený hrášok 1.3 kg
-
Maslo 50.0 g
-
Šalotka 100.0 g
-
Med 30.0 g
-
Čerstvé chilli papričky , nakrájané 1.0 ks
-
Lístky mäty, nahrubo nasekané 10.0 g
-
Soľ
Servírovanie:
-
Cherry paradajka
Príprava
-
Na rebrá:
- Rebrá posypte z oboch strán soľou a nechajte ich 2 hodiny odpočívať.
- Potom ochuťte korením na mäso a zabaľte.
- Varte sous vide pri teplote 85 ⁰C 8 hodín, potom vložte do ľadovej vody.
-
Na glazúru:
- Zmiešajte pivo s medom, zredukujte na polovicu a potom zmiešajte s barbecue omáčkou
- Rebierka vyberte z vákuového vrecka, osušte ich, glazúrujte a grilujte.
- Počas grilovania postupne pridávajte viac glazúry.
-
Na prílohu zo zeleného hrášku:
- Hrášok vložte do vriacej vody a varte približne 3 minúty. Potom ho ponorte do ľadovej vody.
- Šalotku osmažte na masle dozlatista, potom pridajte med, chilli papričky a hrášok.
- Opekajte ešte 2 minúty.
-
Servírovanie:
- Pridajte lístky mäty a okoreňte podľa chuti.
- Hotový pokrm ozdobte cherry paradajkami.