Menu

Suroviny

+

Príprava kuracieho mäsa

Príprava šalátu coleslaw

Zostavenie sendviča

  • Chlieb, brioškové žemle 10.0 kusy
  • Zelený šalát 250.0 g

Klasický sendvič s jemne rozdrveným kuracím mäsom, poliaty pikantnou BBQ omáčkou. Toto obľúbené jedlo s výraznou chuťou je ideálne na obed alebo večeru.

...

Príprava

  1. Príprava kuracieho mäsa

    • Kuracie mäso osolíme a okoreníme. Vložte ho do širokého hrnca alebo panvice. Pridajte toľko pripraveného kuracieho vývaru, aby bolo kurča zakryté.
    • Vývar priveďte do varu na silnom ohni, potom znížte teplotu na minimum a nechajte kurča variť, kým nedosiahne vnútornú teplotu 75 °C alebo kým nie je v strede ružové, čo trvá približne 12-15 minút. Keď je kurča uvarené, vyberte ho z hrnca a nechajte ho odpočívať, kým nevychladne natoľko, aby sa s ním dalo manipulovať.
    • Kuracie mäso natrhajte a zmiešajte s omáčkou BBQ.   
  2. Príprava šalátu coleslaw

    5 minút a čas na vychladnutie
    • V miske zmiešajte Hellmann's Salad, ocot, cukor, soľ a korenie.
    • Pridajte kapustu aj mrkvu. Nechajte odpočívať v chladničke aspoň 1 hodinu, aby sa chute spojili. 
  3. Zostavenie sendviča

    10 minút
    • Buchty zľahka opečte vložením do rúry alebo salamandra vyhriatej na 180 °C na 3 minúty vnútornou stranou nahor.
    • Sendvič zostavte tak, že na spodnú žemľu dáte nakrájané kuracie mäso s BBQ omáčkou, na to uhorky, šalát + šalát coleslaw a vrchnú žemľu. 
    Kuracie mäso s BBQ omáčkou si môžete pripraviť vopred a zmraziť ho až na 3 mesiace alebo ho môžete skladovať v chladničke až 4 dni.  
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu