Menu

Suroviny

+

Recept:

  • Divoká ryža 400.0 g
  • Olivový olej 70.0 ml
  • Sušené brusnice 80.0 g
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Hovädzie mäso - rib eye steak 1400.0 g
  • Olej 50.0 ml
  • Whisky 80.0 ml
  • Grilovacie korenie 25.0 g
  • Grilované papriky 230.0 g
  • Olivový olej 80.0 ml
  • Čerstvý cesnak 20.0 g
  • Med 40.0 g
  • Francúzska horčica s horčičnými semienkami 30.0 g
  • Knorr Professional Esencia s intenzívnou chuťou citrusov 0,4 l 10.0 g
  • Umami korenie 15.0 g
  • Petržlenová vňať, nasekaná 15.0 g
  • Soľ a korenie na dochutenie
  • Červená repa, ošúpaná, malá 400.0 g
  • Olivový olej 30.0 ml
  • Tymián, čerstvý 5.0 g
  • Šalátová uhorka 400.0 g
  • Listový šalát, dubový 100.0 g
  • Reďkovky, prekrojené na polovicu 400.0 g
  • Avokádo, nakrájané na plátky 400.0 g
  • Granátové jablko 250.0 g

Podávanie:

  • Šťavel, listy

Bowl, obľúbené a moderné jedlo, ktoré zaujme náročných aj klasických stravníkov. Najmä ak vyskúšate recept s divokou ryžou a rib eye steakom!

...

Príprava

  1. Recept:

    • Ryžu uvarte v osolenej vode. Nechajte odkvapkať a vychladnúť. Zmiešajte s olivovým olejom a brusnicami. Dochuťte podľa chuti.
    • Rib eye vložte do marinády pripravenej z oleja, whisky a grilovacieho korenia. Nechajte marinovať 2-3 hodiny a potom grilujte podľa potreby.
    • Grilované papriky zmiešajte s olejom, horčicou a cesnakom. Pridajte med, francúzsku horčicu, oba druhy tekutých esencií a petržlenovú vňať. Prešľahajte a okoreňte podľa chuti.
    • Červenú repu opečieme, rozpolíme a ochutíme olivovým olejom a tymianom.
    • Uhorku pozdĺžne rozrežte na štyri časti, vyrežte časť so semienkami a zvyšok uhorky nakrájajte šikmo na pásiky.
  2. Podávanie:

    • Do hlbokej misy naaranžujte listy šalátu, pridajte ryžu, uhorku, reďkovky, červenú repu, avokádo, granátové jablko a omáčku z grilovanej papriky.
    • Ozdobte lístkami šťaveľa.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu