Bowl s divokou ryžou a hovädzím rib eye steakom
Bowl, obľúbené a moderné jedlo, ktoré zaujme náročných aj klasických stravníkov. Najmä ak vyskúšate recept s divokou ryžou a rib eye steakom!

Suroviny
Bowl s divokou ryžou a hovädzím rib eye steakom
−
+
€23.81
Recept:
Divoká ryža
/g
400.0 g
0%
Olivový olej
/ml
70.0 ml
0%
Sušené brusnice
/g
80.0 g
0%
Soľ a čierne korenie podľa chuti
/
0.0
0%
Hovädzie mäso - rib eye steak
/g
1400.0 g
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Whisky
/ml
80.0 ml
0%
Grilovacie korenie
/g
25.0 g
0%
Grilované papriky
/g
230.0 g
0%
Olivový olej
/ml
80.0 ml
0%
Čerstvý cesnak
/g
20.0 g
0%
Med
/g
40.0 g
0%
Francúzska horčica s horčičnými semienkami
/g
30.0 g
0%
Knorr Professional Esencia s intenzívnou chuťou citrusov 0,4 l
/g
10.0 g
0%
Umami korenie
/g
15.0 g
0%
Petržlenová vňať, nasekaná
/g
15.0 g
0%
Soľ a korenie na dochutenie
/
0.0
0%
Červená repa, ošúpaná, malá
/g
400.0 g
0%
Olivový olej
/ml
30.0 ml
0%
Tymián, čerstvý
/g
5.0 g
0%
Šalátová uhorka
/g
400.0 g
0%
Listový šalát, dubový
/g
100.0 g
0%
Reďkovky, prekrojené na polovicu
/g
400.0 g
0%
Avokádo, nakrájané na plátky
/g
400.0 g
0%
Granátové jablko
/g
250.0 g
0%
Podávanie:
Šťavel, listy
/na dekoráciu
0.0 na dekoráciu
0%
/
Recept:
-
Divoká ryža 400.0 g
-
Olivový olej 70.0 ml
-
Sušené brusnice 80.0 g
-
Soľ a čierne korenie podľa chuti
-
Hovädzie mäso - rib eye steak 1400.0 g
-
Olej 50.0 ml
-
Whisky 80.0 ml
-
Grilovacie korenie 25.0 g
-
Grilované papriky 230.0 g
-
Olivový olej 80.0 ml
-
Čerstvý cesnak 20.0 g
-
Med 40.0 g
-
Francúzska horčica s horčičnými semienkami 30.0 g
-
Umami korenie 15.0 g
-
Petržlenová vňať, nasekaná 15.0 g
-
Soľ a korenie na dochutenie
-
Červená repa, ošúpaná, malá 400.0 g
-
Olivový olej 30.0 ml
-
Tymián, čerstvý 5.0 g
-
Šalátová uhorka 400.0 g
-
Listový šalát, dubový 100.0 g
-
Reďkovky, prekrojené na polovicu 400.0 g
-
Avokádo, nakrájané na plátky 400.0 g
-
Granátové jablko 250.0 g
Podávanie:
-
Šťavel, listy
Príprava
-
Recept:
- Ryžu uvarte v osolenej vode. Nechajte odkvapkať a vychladnúť. Zmiešajte s olivovým olejom a brusnicami. Dochuťte podľa chuti.
- Rib eye vložte do marinády pripravenej z oleja, whisky a grilovacieho korenia. Nechajte marinovať 2-3 hodiny a potom grilujte podľa potreby.
- Grilované papriky zmiešajte s olejom, horčicou a cesnakom. Pridajte med, francúzsku horčicu, oba druhy tekutých esencií a petržlenovú vňať. Prešľahajte a okoreňte podľa chuti.
- Červenú repu opečieme, rozpolíme a ochutíme olivovým olejom a tymianom.
- Uhorku pozdĺžne rozrežte na štyri časti, vyrežte časť so semienkami a zvyšok uhorky nakrájajte šikmo na pásiky.
-
Podávanie:
- Do hlbokej misy naaranžujte listy šalátu, pridajte ryžu, uhorku, reďkovky, červenú repu, avokádo, granátové jablko a omáčku z grilovanej papriky.
- Ozdobte lístkami šťaveľa.