Bravčová panenka plnená klobásovou zmesou so zemiakmi na kyslo
Na tanier dáme porciu zemiakov, na ktoré ukladáme nakrájanú upečenú bravčovú panenku.

Suroviny
Bravčová panenka plnená klobásovou zmesou so zemiakmi na kyslo
−
+
€0.0
Mäsovo-klobásová zmes
Soľ
/g
0.0 g
0%
Voda
/ml
100.0 ml
0%
Bravčové mäso pomleté
/g
800.0 g
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Knorr Sypký prípr.na ochut.na bravčové 0,75kg
/g
30.0 g
0%
Bravčová panenka
/g
1000.0 g
0%
Zemiaky na kyslo
Zemiaky
/g
1000.0 g
0%
Cibuľa
/g
100.0 g
0%
Ocot
/ml
40.0 ml
0%
Olej
/ml
0.0 ml
0%
Soľ
/g
0.0 g
0%
Olej
/ml
0.0 ml
0%
Rasca mletá
/g
5.0 g
0%
Smotana na šľahanie 33%
/ml
350.0 ml
0%
/
Mäsovo-klobásová zmes
-
Soľ
-
Voda 100.0 ml
-
Bravčové mäso pomleté 800.0 g
-
Olej 50.0 ml
-
Bravčová panenka 1000.0 g
Zemiaky na kyslo
-
Zemiaky 1000.0 g
-
Cibuľa 100.0 g
-
Ocot 40.0 ml
-
Olej
-
Soľ
-
Olej
-
Rasca mletá 5.0 g
-
Smotana na šľahanie 33% 350.0 ml
Príprava
-
Mäsovo-klobásová zmes
Bravčovú panenku opatrne v strede rozrežeme veľkým nožom, aby vznikol tunel. Z mletého mäsa, cesnaku, korenín a vody pripravíme klobásovú zmes, ktorou z oboch strán plníme panenku. Naplnenú panenku po povrchu okoreníme zmesou na bravčové mäso, dáme do vymastenej nádoby a podlejeme hovädzím bujónom. Prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 180 °C 40 – 60 minút. Každych 20 minút odkryjeme a skontrolujeme, či netreba mäso podliať bujónom. -
Zemiaky na kyslo
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji do zlatista. Pridáme zemiaky, bobkový list, rascu, cierne korenie, nové korenie, opražíme a zelejeme zeleninovým bujónom po okraj zemiakov. Varíme do mäkka. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme zápražku, smotanu a za stáleho miešania prevaríme. Nakoniec dochutíme octom, cukrom, prípadne ešte dosolíme.
Tip:Zemiaky na kyslo môžme podávať s uvareným vajíčkom, volským okom alebo opečeným špekáčikom.