+

Tvarohová hmota

Ganache

Posýpka

  • Maslo 200 g
  • Odtučnené mlieko v prášku 100 g

Zmrzlina

  • Vanilková zmrzlina 500 g
  • Chalva 100 g

Emulzia z oleja

  • Glukóza, hustý sirup 200 g
  • Olivový olej 250 ml
  • Soľ
  • Vaječné žĺtky

Zaváranina

  • Jablko (olúpané, bez jadierok) 200 g
  • Hruška 200 g
  • Jablčný ocot 300 ml
  • Škoricová kôra 11 g
  • Hrozienka 70 g
  • Badián celý 2 ks
  1. Tvarohová hmota

    • Žĺtky zmiešame s krémom Rama 31% a cukrom, potom vyšľaháme vo vodnom kúpeli. Pridajte maslo izbovej teploty a postupne pridávajte tvaroh. Všetko vymiešajte na hladkú hmotu.

    • Naplňte formičky, nechajte vychladnúť alebo zamrazte.

  2. Ganache

    • Prevarte krém Rama 31% so sirupom, pridajte čokoládu a miešajte, až kým sa úplne nerozpustí.

    • Pridajte maslo, a keď hmota vychladne, prilejte pomarančový likér. Premiešajte a odstavte ju, aby vychladla.

  3. Posýpka

    • Zohrejte maslo a skaramelizujte v ňom odtučnené mlieko v prášku.

    • Sceďte cez jemné sitko a preložte na papierovú utierku.

  4. Zmrzlina

    • Vanilkovú zmrzlinu zmiešajte s chalvou. Znova zamrazte.
  5. Emulzia z oleja

    • Sirup zohrejte na 30 °C, pridajte žĺtok, premiešajte.

    • Pomaly prilievajte olej, aby sa vytvorila hustá emulzia. Dochuťte podľa chuti.

  6. Zaváranina

    • Ovocie ošúpte, nakrájajte na kocky, preložte do hrnca a zalejte octom.

    • Pridajte korenie, cukor a hrozienka. Varte na miernom ohni, až kým sa odparí šťava, v nádobe tesne zakrytej papierovou pokrievkou na pečenie s dierkou v strede.

  7. Servírovanie

    • Cheesecake podávajte s chrumkavým maslovým crunchom – posýpkou, ganachom a zaváraninou.
+