Cheesecake podávaný so zaváraninou, polevou ganache a chalvovou zmrzlinou
Kombinácia krémového tvarohu, chrumkavej maslovej posýpky, intenzívnej ganache a suchej emulzie z olivového.

Suroviny
Tvarohová hmota
-
Vaječné žĺtky 110 g
-
Cukor 290 g
-
Maslo 130 g
-
Tvarohový syr typu Philadelphia 500 g
-
Smotana na šľahanie 33% 20 ml
Ganache
-
Mliečna čokoláda 54% 450 g
-
Pomarančový likér 50 ml
-
Glukózový sirup 50 g
-
Maslo 50 g
-
Smotana na šľahanie 33% 150 ml
Posýpka
-
Maslo 200 g
-
Odtučnené mlieko v prášku 100 g
Zmrzlina
-
Vanilková zmrzlina 500 g
-
Chalva 100 g
Zaváranina
-
Jablko (olúpané, bez jadierok) 200 g
-
Hruška 200 g
-
Jablčný ocot 300 ml
-
Škoricová kôra 11 g
-
Hrozienka 70 g
-
Badiáncelý 5 g
Príprava
-
Tvarohová hmota
-
Žĺtky zmiešame so smotanou na šľahaniea cukrom, potom vyšľaháme vo vodnom kúpeli. Pridajte maslo izbovej teploty a postupne pridávajte tvaroh. Všetko vymiešajte na hladkú hmotu.
-
Naplňte formičky, nechajte vychladnúť alebo zamrazte.
-
-
Ganache
-
Prevartesmotanu na šľahanieso sirupom, pridajte čokoládu a miešajte, až kým sa úplne nerozpustí.
-
Pridajte maslo, a keď hmota vychladne, prilejte pomarančový likér. Premiešajte a odstavte ju, aby vychladla.
-
-
Posýpka
-
Zohrejte maslo a skaramelizujte v ňom odtučnené mlieko v prášku.
-
Sceďte cez jemné sitko a preložte na papierovú utierku.
-
-
Zmrzlina
- Vanilkovú zmrzlinu zmiešajte s chalvou. Znova zamrazte.
-
Zaváranina
-
Ovocie ošúpte, nakrájajte na kocky, preložte do hrnca a zalejte octom.
-
Pridajte korenie, cukor a hrozienka. Varte na miernom ohni, až kým sa odparí šťava, v nádobe tesne zakrytej papierovou pokrievkou na pečenie s dierkou v strede.
-
-
Servírovanie
- Cheesecake podávajte s chrumkavým maslovým crunchom – posýpkou, ganachom a zaváraninou.