Cheesecake podávaný so zaváraninou, polevou ganache a chalvovou zmrzlinou
Kombinácia krémového tvarohu, chrumkavej maslovej posýpky, intenzívnej ganache a suchej emulzie z olivového.

Suroviny
Cheesecake podávaný so zaváraninou, polevou ganache a chalvovou zmrzlinou
−
+
€0.0
Tvarohová hmota
Vaječné žĺtky
/g
110.0 g
0%
Cukor
/g
290.0 g
0%
Maslo
/g
130.0 g
0%
Tvarohový syr typu Philadelphia
/g
500.0 g
0%
Smotana na šľahanie 33%
/ml
20.0 ml
0%
Ganache
Mliečna čokoláda 54%
/g
450.0 g
0%
Pomarančový likér
/ml
50.0 ml
0%
Glukózový sirup
/g
50.0 g
0%
Maslo
/g
50.0 g
0%
Smotana na šľahanie 33%
/ml
150.0 ml
0%
Posýpka
Maslo
/g
200.0 g
0%
Odtučnené mlieko v prášku
/g
100.0 g
0%
Zmrzlina
Vanilková zmrzlina
/g
500.0 g
0%
Chalva
/g
100.0 g
0%
Zaváranina
Jablko (olúpané, bez jadierok)
/g
200.0 g
0%
Hruška
/g
200.0 g
0%
Jablčný ocot
/ml
300.0 ml
0%
Škoricová kôra
/g
11.0 g
0%
Hrozienka
/g
70.0 g
0%
Badiáncelý
/g
5.0 g
0%
/
Tvarohová hmota
-
Vaječné žĺtky 110.0 g
-
Cukor 290.0 g
-
Maslo 130.0 g
-
Tvarohový syr typu Philadelphia 500.0 g
-
Smotana na šľahanie 33% 20.0 ml
Ganache
-
Mliečna čokoláda 54% 450.0 g
-
Pomarančový likér 50.0 ml
-
Glukózový sirup 50.0 g
-
Maslo 50.0 g
-
Smotana na šľahanie 33% 150.0 ml
Posýpka
-
Maslo 200.0 g
-
Odtučnené mlieko v prášku 100.0 g
Zmrzlina
-
Vanilková zmrzlina 500.0 g
-
Chalva 100.0 g
Zaváranina
-
Jablko (olúpané, bez jadierok) 200.0 g
-
Hruška 200.0 g
-
Jablčný ocot 300.0 ml
-
Škoricová kôra 11.0 g
-
Hrozienka 70.0 g
-
Badiáncelý 5.0 g
Príprava
-
Tvarohová hmota
- Žĺtky zmiešame so smotanou na šľahaniea cukrom, potom vyšľaháme vo vodnom kúpeli. Pridajte maslo izbovej teploty a postupne pridávajte tvaroh. Všetko vymiešajte na hladkú hmotu.
- Naplňte formičky, nechajte vychladnúť alebo zamrazte.
-
Ganache
- Prevartesmotanu na šľahanieso sirupom, pridajte čokoládu a miešajte, až kým sa úplne nerozpustí.
- Pridajte maslo, a keď hmota vychladne, prilejte pomarančový likér. Premiešajte a odstavte ju, aby vychladla.
-
Posýpka
- Zohrejte maslo a skaramelizujte v ňom odtučnené mlieko v prášku.
- Sceďte cez jemné sitko a preložte na papierovú utierku.
-
Zmrzlina
- Vanilkovú zmrzlinu zmiešajte s chalvou. Znova zamrazte.
-
Zaváranina
- Ovocie ošúpte, nakrájajte na kocky, preložte do hrnca a zalejte octom.
- Pridajte korenie, cukor a hrozienka. Varte na miernom ohni, až kým sa odparí šťava, v nádobe tesne zakrytej papierovou pokrievkou na pečenie s dierkou v strede.
-
Servírovanie
- Cheesecake podávajte s chrumkavým maslovým crunchom – posýpkou, ganachom a zaváraninou.