Menu

Suroviny

+

Tvarohová hmota

  • Vaječné žĺtky 110.0 g
  • Cukor 290.0 g
  • Maslo 130.0 g
  • Tvarohový syr typu Philadelphia 500.0 g
  • Smotana na šľahanie 33% 20.0 ml

Ganache

  • Mliečna čokoláda 54% 450.0 g
  • Pomarančový likér 50.0 ml
  • Glukózový sirup 50.0 g
  • Maslo 50.0 g
  • Smotana na šľahanie 33% 150.0 ml

Posýpka

  • Maslo 200.0 g
  • Odtučnené mlieko v prášku 100.0 g

Zmrzlina

  • Vanilková zmrzlina 500.0 g
  • Chalva 100.0 g

Zaváranina

  • Jablko (olúpané, bez jadierok) 200.0 g
  • Hruška 200.0 g
  • Jablčný ocot 300.0 ml
  • Škoricová kôra 11.0 g
  • Hrozienka 70.0 g
  • Badiáncelý 5.0 g

Kombinácia krémového tvarohu, chrumkavej maslovej posýpky, intenzívnej ganache a suchej emulzie z olivového.

...

Príprava

  1. Tvarohová hmota

    • Žĺtky zmiešame so smotanou na šľahaniea cukrom, potom vyšľaháme vo vodnom kúpeli. Pridajte maslo izbovej teploty a postupne pridávajte tvaroh. Všetko vymiešajte na hladkú hmotu.
    • Naplňte formičky, nechajte vychladnúť alebo zamrazte.
  2. Ganache

    • Prevartesmotanu na šľahanieso sirupom, pridajte čokoládu a miešajte, až kým sa úplne nerozpustí.
    • Pridajte maslo, a keď hmota vychladne, prilejte pomarančový likér. Premiešajte a odstavte ju, aby vychladla.
  3. Posýpka

    • Zohrejte maslo a skaramelizujte v ňom odtučnené mlieko v prášku.
    • Sceďte cez jemné sitko a preložte na papierovú utierku.
  4. Zmrzlina

    • Vanilkovú zmrzlinu zmiešajte s chalvou. Znova zamrazte.
  5. Zaváranina

    • Ovocie ošúpte, nakrájajte na kocky, preložte do hrnca a zalejte octom.
    • Pridajte korenie, cukor a hrozienka. Varte na miernom ohni, až kým sa odparí šťava, v nádobe tesne zakrytej papierovou pokrievkou na pečenie s dierkou v strede.
  6. Servírovanie

    • Cheesecake podávajte s chrumkavým maslovým crunchom – posýpkou, ganachom a zaváraninou.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu