Chrumkavé krevety Sambal Manis
Ochutnajte pikantné krevety doplnené zelerovými lístkami, rýchly a jednoduchý recept, ktorý vás rozpáli!

Suroviny
Chrumkavé krevety a omáčka
-
Červená cibuľa 180 g
-
Jarná cibuľka (plátky) 100 g
-
Zelerové lístky 20 g
-
Cukor 5 g
-
Škrob z tapioky alebo Zemiakový škrob 20 g
-
Olej 200 g
-
Cesnak (nasekaný) 50 g
-
Zázvor 30 g
-
Limetka 60 g
-
Očistené krevety 1400 g
Príprava
-
Chrumkavé krevety a omáčka
-
Všetky potrebné suroviny nakrájame a pripravíme tak, aby sme ich mali poruke.
-
Krevety namarinujeme v cukre a škrobe, aby boli chrumkavé.
-
Na panvici wok rozpálime olej, prudko opečieme krevety, kým zmenia farbu, a odložíme ich na kuchynský papier.
-
Na horúcu panvicu wok vložíme ingrediencie v tomto poradí: červená cibuľa, zázvor a cesnak. Keď suroviny zmäknú, pridáme opečené krevety a Knorr omáčku Sabal Manis.
-
Nakoniec pridáme jarnú cibuľku, zelerové lístky, premiešame a dochutíme šťavou z limetky.
-
Podávame s varenou ryžou.
-