Chrumkavé krevety Sambal Manis
Ochutnajte pikantné krevety doplnené zelerovými lístkami, rýchly a jednoduchý recept, ktorý vás rozpáli!

Suroviny
Chrumkavé krevety Sambal Manis
−
+
€0.0
Chrumkavé krevety a omáčka
Červená cibuľa
/g
180.0 g
0%
Jarná cibuľka (plátky)
/g
100.0 g
0%
Zelerové lístky
/g
20.0 g
0%
Knorr Sambal Manis Omáčka chilli a sója 1L
/ml
150.0 ml
0%
Cukor
/g
5.0 g
0%
Škrob z tapioky alebo Zemiakový škrob
/g
20.0 g
0%
Olej
/g
200.0 g
0%
Cesnak (nasekaný)
/g
50.0 g
0%
Zázvor
/g
30.0 g
0%
Limetka
/g
60.0 g
0%
Očistené krevety
/g
1400.0 g
0%
/
Chrumkavé krevety a omáčka
-
Červená cibuľa 180.0 g
-
Jarná cibuľka (plátky) 100.0 g
-
Zelerové lístky 20.0 g
-
Cukor 5.0 g
-
Škrob z tapioky alebo Zemiakový škrob 20.0 g
-
Olej 200.0 g
-
Cesnak (nasekaný) 50.0 g
-
Zázvor 30.0 g
-
Limetka 60.0 g
-
Očistené krevety 1400.0 g
Príprava
-
Chrumkavé krevety a omáčka
- Všetky potrebné suroviny nakrájame a pripravíme tak, aby sme ich mali poruke.
- Krevety namarinujeme v cukre a škrobe, aby boli chrumkavé.
- Na panvici wok rozpálime olej, prudko opečieme krevety, kým zmenia farbu, a odložíme ich na kuchynský papier.
- Na horúcu panvicu wok vložíme ingrediencie v tomto poradí: červená cibuľa, zázvor a cesnak. Keď suroviny zmäknú, pridáme opečené krevety a Knorr omáčku Sabal Manis.
- Nakoniec pridáme jarnú cibuľku, zelerové lístky, premiešame a dochutíme šťavou z limetky.
- Podávame s varenou ryžou.