Suroviny

+

Pripravte šošovicu

Pripravte zeleninu

  • Cibuľa, na kocky 100.0 g
  • Cesnak, nakrájaný 10.0 g
  • Huby, na štvrťky 500.0 g
  • Papriky, čerstvé, na kocky 300.0 g
  • Mrazená zelenina (karfiol, brokolica, mrkva) 500.0 g
  • Múka 50.0 g
  • Kyslá smotana 300.0 g
  • Pažítka 20.0 g
  • Maslo 50.0 g
  • Knorr Rasca rímska mletá z Indie 200g 7.0 g
  • Soľ 10.0 g
  • Knorr Čierne korenie mleté z Vietnamu 500g 7.0 g
  • Grahamové žemle 600.0 g

Príprava

  1. Pripravte šošovicu

    Šošovicu prepláchnite a zalejte ju polovicou objemu vody. Nechajte ju na pár hodín odstáť.

    Povarte ju do mäkka skoreniacou zmesou Delikát, bobkovým listom a sójovou omáčkou.

  2. Pripravte zeleninu

    Cibuľu opražte spolu s cesnakom a hubami namasle a pridajte k šošovici.

    Potom vlejte zostatok vody, pridajte papriku a dochuťte rímskou rascou.

    Varte, kým nie je zelenina mäkká.

    Na koniec pridajte rozmrazenú zeleninu a nechajte bublať. Pokrm zahustíte zmesou vody a múky, obe v malom množstve. Nechajte variť a dochuťte podľa potreby.

    Podávajte skyslou smotanou, pažítkou a grahamovou žemľou.

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu