+

Pripravte šošovicu

Pripravte zeleninu

  • Cibuľa, na kocky 100 g
  • Cesnak, nakrájaný 10 g
  • Huby, na štvrťky 500 g
  • Rama Profi 1kg 30 g
  • Papriky, čerstvé, na kocky 300 g
  • Rímska rasca
  • Mrazená zelenina (karfiol, brokolica, mrkva) 500 g
  • Múka 50 g
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Kyslá smotana 300 g
  • Pažítka 20 g
  • Grahamové žemle/buchty 10 ks
  1. Pripravte šošovicu

    Šošovicu prepláchnite a zalejte ju polovicou objemu vody. Nechajte ju na pár hodín odstáť.

    Povarte ju do mäkka skoreniacou zmesou Delikát, bobkovým listom a sójovou omáčkou.

  2. Pripravte zeleninu

    Cibuľu opražte spolu s cesnakom a hubami na Rama Profi a pridajte k šošovici.

    Potom vlejte zostatok vody, pridajte papriku a dochuťte rímskou rascou.

    Varte, kým nie je zelenina mäkká.

    Na koniec pridajte rozmrazenú zeleninu a nechajte bublať. Pokrm zahustíte zmesou vody a múky, obe v malom množstve. Nechajte variť a dochuťte podľa potreby.

    Podávajte skyslou smotanou, pažítkou a žemľami/buchtami.