Dusené jahňacie kolienko

Suroviny
Dusené jahňacie kolienko
−
+
€0.0
Príprava
Jahňacie kolienka
/g
2500.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9l
/ml
150.0 ml
0%
Hladká múka (na poprášenie)
/g
30.0 g
0%
Knorr Sypký prípr.na ochut.na hovädzie 0,75kg
/g
20.0 g
0%
Cesnak
/g
80.0 g
0%
Borievky
/g
2.0 g
0%
Bobkový list
/g
1.0 g
0%
Cibuľa červená
/g
150.0 g
0%
Čierne pivo
/ml
1000.0 ml
0%
Med
/g
200.0 g
0%
Čerstvý tymián
/g
5.0 g
0%
Čerstvý rozmarín
/g
10.0 g
0%
Voda
/ml
1000.0 ml
0%
/
Príprava
-
Jahňacie kolienka 2500.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9l 150.0 ml
-
Hladká múka (na poprášenie) 30.0 g
-
Cesnak 80.0 g
-
Borievky 2.0 g
-
Bobkový list 1.0 g
-
Cibuľa červená 150.0 g
-
Čierne pivo 1000.0 ml
-
Med 200.0 g
-
Čerstvý tymián 5.0 g
-
Čerstvý rozmarín 10.0 g
-
Voda 1000.0 ml
Príprava
-
Príprava
Konvektomat predhrejeme na teplotu 150 °C. Jahňacie kolienka okoreníme, poprášime múkou a sprudka opečieme na tuku zo všetkých strán.
Mäso vyberieme, vo výpeku zvoľna orestujeme nakrájanú cibuľu, potom pridáme paradajkový pretlak na zvýraznenie farby, opäť chvíľu restujeme. Následne všetko zalejeme pivom, pridáme podrvené borievky, cesnak, tymián, pokrčené bobkové listy a rozmarín.
Privedieme do varu a do zmesi vložíme opečené kolienka, pridáme časť omáčky demi glace a priklopené dusíme pozvoľna do mäkka (cca 2 – 3 hodiny).
Mäkké mäso vyberieme (uchováme horúce), zahustíme šťavu zvyšným demi glace a dochutíme medom. Šťavu precedíme na teplé jahňacie kolienka. Vhodnou prílohou môže byť zemiaková kaša, nastavovaná kaša alebo dobrý chlieb.