Menu

Suroviny

+

Príprava


...

Príprava

  1. Príprava

    Konvektomat predhrejeme na teplotu 150 °C. Jahňacie kolienka okoreníme, poprášime múkou a sprudka opečieme na tuku zo všetkých strán.
    Mäso vyberieme, vo výpeku zvoľna orestujeme nakrájanú cibuľu, potom pridáme paradajkový pretlak na zvýraznenie farby, opäť chvíľu restujeme. Následne všetko zalejeme pivom, pridáme podrvené borievky, cesnak, tymián, pokrčené bobkové listy a rozmarín.
    Privedieme do varu a do zmesi vložíme opečené kolienka, pridáme časť omáčky demi glace a priklopené dusíme pozvoľna do mäkka (cca 2 – 3 hodiny).
    Mäkké mäso vyberieme (uchováme horúce), zahustíme šťavu zvyšným demi glace a dochutíme medom. Šťavu precedíme na teplé jahňacie kolienka. Vhodnou prílohou môže byť zemiaková kaša, nastavovaná kaša alebo dobrý chlieb.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu