Fermentovaný Kimchi šalát podávaný v pohári
Recept na tradičný ázijský šalát podávaný netradične v pohári.

Suroviny
Kimchi šalát
-
Čínska kapusta 2 kg
-
Reďkovka Daikon (rezančeky) 400 g
-
Soľ
-
Jarná cibuľka (plátky) 50 g
-
Vločky z červenej papriky 25 g
-
Cukor 30 g
-
Zázvor (nasekaný) 60 g
-
Cesnak (drvený) 20 g
Príprava
-
Kimchi šalát
-
Kapustu nakrájame na 5 cm veľké kúsky a vložíme do misy. Posypeme soľou,postláčame tak, až začne púšťať šťavu, zalejeme vodou a necháme zaťažené 24 hodínpri izbovej teplote.
-
Potom kapustu dôkladne prepláchneme studenou vodou, necháme poriadne odkvapkať na sitku (vytlačíme čo najviac zostávajúcej tekutiny) a vložíme do suchej nádoby.
-
Zvyšné ingrediencie premiešame a pomiešame s kapustou – kapusta musí byť pokrytá zmesou.
- Vložíme do jednotlivých porcových pohárov, stlačíme, uzavrieme adáme do tmavého priestoru na minimálne 24 hodín.
-
Zmes musí byť vždy zaliata tekutinou. Po sfermentovaní poháre otvoríme, aby sme vypustili vzniknutý plyn a v chlade skladujeme až 1 týždeň.
-