Fermentovaný Kimchi šalát podávaný v pohári
Recept na tradičný ázijský šalát podávaný netradične v pohári.

Suroviny
Fermentovaný Kimchi šalát podávaný v pohári
−
+
€0.0
Kimchi šalát
Čínska kapusta
/kg
2.0 kg
0%
Reďkovka Daikon (rezančeky)
/g
400.0 g
0%
Soľ
/g
0.0 g
0%
Jarná cibuľka (plátky)
/g
50.0 g
0%
Vločky z červenej papriky
/g
25.0 g
0%
Cukor
/g
30.0 g
0%
Knorr Sambal Manis Omáčka chilli a sója 1L
/ml
150.0 ml
0%
Zázvor (nasekaný)
/g
60.0 g
0%
Knorr Professional Essence Rybací bujón 1L
/ml
20.0 ml
0%
Cesnak (drvený)
/g
20.0 g
0%
/
Kimchi šalát
-
Čínska kapusta 2.0 kg
-
Reďkovka Daikon (rezančeky) 400.0 g
-
Soľ
-
Jarná cibuľka (plátky) 50.0 g
-
Vločky z červenej papriky 25.0 g
-
Cukor 30.0 g
-
Zázvor (nasekaný) 60.0 g
-
Cesnak (drvený) 20.0 g
Príprava
-
Kimchi šalát
- Kapustu nakrájame na 5 cm veľké kúsky a vložíme do misy. Posypeme soľou,postláčame tak, až začne púšťať šťavu, zalejeme vodou a necháme zaťažené 24 hodínpri izbovej teplote.
- Potom kapustu dôkladne prepláchneme studenou vodou, necháme poriadne odkvapkať na sitku (vytlačíme čo najviac zostávajúcej tekutiny) a vložíme do suchej nádoby.
- Zvyšné ingrediencie premiešame a pomiešame s kapustou – kapusta musí byť pokrytá zmesou.
- Vložíme do jednotlivých porcových pohárov, stlačíme, uzavrieme adáme do tmavého priestoru na minimálne 24 hodín.
- Zmes musí byť vždy zaliata tekutinou. Po sfermentovaní poháre otvoríme, aby sme vypustili vzniknutý plyn a v chlade skladujeme až 1 týždeň.