+

Kimchi šalát

  1. Kimchi šalát

    • Kapustu nakrájame na 5 cm veľké kúsky a vložíme do misy. Posypeme soľou,postláčame tak, až začne púšťať šťavu, zalejeme vodou a necháme zaťažené 24 hodínpri izbovej teplote.
    • Potom kapustu dôkladne prepláchneme studenou vodou, necháme poriadne odkvapkať na sitku (vytlačíme čo najviac zostávajúcej tekutiny) a vložíme do suchej nádoby.
    • Zvyšné ingrediencie premiešame a pomiešame s kapustou – kapusta musí byť pokrytá zmesou.
    • Vložíme do jednotlivých porcových pohárov, stlačíme, uzavrieme adáme do tmavého priestoru na minimálne 24 hodín.
    • Zmes musí byť vždy zaliata tekutinou. Po sfermentovaní poháre otvoríme, aby sme vypustili vzniknutý plyn a v chlade skladujeme až 1 týždeň.