Fish & Chips

Suroviny
Fish & Chips
−
+
€0.0
Vyprážaná ryba
Filet z tresky
/g
1200.0 g
0%
Šampanský ocot (alebo biely vínny ocot)
/ml
50.0 ml
0%
Voda
/ml
1450.0 ml
0%
Soľ
/g
120.0 g
0%
Cukor
/g
60.0 g
0%
Pšeničná múka
/g
150.0 g
0%
Škrob
/g
80.0 g
0%
Zázvorové pivo
/ml
30.0 ml
0%
Fenykel, mletý
/g
2.0 g
0%
Semená koriandru
/g
2.0 g
0%
Kukuričná múka
/g
150.0 g
0%
Pšeničná múka hladká
/g
100.0 g
0%
Mokrá obaľovacia zmes podľa potreby
/g
0.0 g
0%
Suchá obaľovacia zmes
/ml
30.0 ml
0%
Olej
/ml
1500.0 ml
0%
Hráškové pyré
Hrášok, mrazený
/g
1000.0 g
0%
Maslo
/g
250.0 g
0%
/
Vyprážaná ryba
-
Filet z tresky 1200.0 g
-
Šampanský ocot (alebo biely vínny ocot) 50.0 ml
-
Voda 1450.0 ml
-
Soľ 120.0 g
-
Cukor 60.0 g
-
Pšeničná múka 150.0 g
-
Škrob 80.0 g
-
Zázvorové pivo 30.0 ml
-
Fenykel, mletý 2.0 g
-
Semená koriandru 2.0 g
-
Kukuričná múka 150.0 g
-
Pšeničná múka hladká 100.0 g
-
Mokrá obaľovacia zmes podľa potreby
-
Suchá obaľovacia zmes 30.0 ml
-
Olej 1500.0 ml
Hráškové pyré
-
Hrášok, mrazený 1000.0 g
-
Maslo 250.0 g
Príprava
-
Vyprážaná ryba
Pripravíme si soľný nálev z vody, cukru a soli a porcie tresky do neho naložíme na 10 minút. Potom scedíme, opláchneme a osušíme. Nachystáme si mokrú obaľovaciu zmes zo všetkých surovín k tomu určených. Zvlášť si pripravíme suroviny na suchú obaľovaciu zmes. Porcie rýb obalíme v suchej obaľovacej zmesi a potom ponoríme do cestíčka a znovu obalíme v suchej obaľovacej zmesi. Osmažíme v rozpálenom oleji do zlatova, pri výdaji vyprážanú rybu ešte pokropíme šampanským octom. -
Hráškové pyré
Horúcu osolenú vodu s maslom privedieme do varu. Pridáme hrášok a znovu privedieme do varu. Akonáhle sa voda začne znovu variť, hrášok vyberieme a v mixéri ľahko premixujeme, z ostatnej tekutiny z hrášku upravíme na konzistenciu pyré. -
Servírovanie
Vyprážanú rybu podáváme so zemiakovými lupienkami, hráškovým pyré, tatárskou omáčkou a citrónom.