Menu

Suroviny

+

Vyprážaná ryba

Hráškové pyré

  • Hrášok, mrazený 1000.0 g
  • Maslo 250.0 g

...

Príprava

  1. Vyprážaná ryba

    Pripravíme si soľný nálev z vody, cukru a soli a porcie tresky do neho naložíme na 10 minút. Potom scedíme, opláchneme a osušíme. Nachystáme si mokrú obaľovaciu zmes zo všetkých surovín k tomu určených. Zvlášť si pripravíme suroviny na suchú obaľovaciu zmes. Porcie rýb obalíme v suchej obaľovacej zmesi a potom ponoríme do cestíčka a znovu obalíme v suchej obaľovacej zmesi. Osmažíme v rozpálenom oleji do zlatova, pri výdaji vyprážanú rybu ešte pokropíme šampanským octom.
  2. Hráškové pyré

    Horúcu osolenú vodu s maslom privedieme do varu. Pridáme hrášok a znovu privedieme do varu. Akonáhle sa voda začne znovu variť, hrášok vyberieme a v mixéri ľahko premixujeme, z ostatnej tekutiny z hrášku upravíme na konzistenciu pyré.
  3. Servírovanie

    Vyprážanú rybu podáváme so zemiakovými lupienkami, hráškovým pyré, tatárskou omáčkou a citrónom.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu