Fish & Chips

Suroviny
Vyprážaná ryba
-
Filet z tresky 1200 g
-
Šampanský ocot (alebo biely vínny ocot) 50 ml
-
Voda 1450 ml
-
Soľ 120 g
-
Cukor 60 g
-
Pšeničná múka 150 g
-
Škrob 80 g
-
Zázvorové pivo 30 ml
-
Fenykel, mletý 2 g
-
Semená koriandru 2 g
-
Kukuričná múka 150 g
-
Pšeničná múka hladká 100 g
-
Mokrá obaľovacia zmes podľa potreby
-
Suchá obaľovacia zmes 30 ml
-
Olej 1500 ml
Hráškové pyré
-
Hrášok, mrazený 1000 g
-
Maslo 250 g
Príprava
-
Vyprážaná ryba
Pripravíme si soľný nálev z vody, cukru a soli a porcie tresky do neho naložíme na 10 minút. Potom scedíme, opláchneme a osušíme. Nachystáme si mokrú obaľovaciu zmes zo všetkých surovín k tomu určených. Zvlášť si pripravíme suroviny na suchú obaľovaciu zmes. Porcie rýb obalíme v suchej obaľovacej zmesi a potom ponoríme do cestíčka a znovu obalíme v suchej obaľovacej zmesi. Osmažíme v rozpálenom oleji do zlatova, pri výdaji vyprážanú rybu ešte pokropíme šampanským octom. -
Hráškové pyré
Horúcu osolenú vodu s maslom privedieme do varu. Pridáme hrášok a znovu privedieme do varu. Akonáhle sa voda začne znovu variť, hrášok vyberieme a v mixéri ľahko premixujeme, z ostatnej tekutiny z hrášku upravíme na konzistenciu pyré. -
Servírovanie
Vyprážanú rybu podáváme so zemiakovými lupienkami, hráškovým pyré, tatárskou omáčkou a citrónom.