Furmanské halušky s grilovanou kotletou, syrovými chipsami a jarnou cibuľkou
K samotným haluškám podávame žinčicu alebo cmar.

Suroviny
Grilovaná kotleta
-
Bravčové karé s kosťou 10 ks 2000 g
-
Olej 100 ml
Syrový chips
-
Parmezán 100 g
-
Udený syr 100 g
-
Gouda syr 100 g
Halušky
-
Zemiaky 2000 g
-
Hrubá múka 500 g
-
Udený syr (Oštiepok) 400 g
-
Mascarpone 200 g
-
Soľ 15 g
-
Kyslá smotana 400 g
-
Cesnak 10 g
Servírovanie
-
Jarná cibuľka 100 g
Príprava
-
Grilovaná kotleta
-
Kotletu ochutíme marinádou na bravčové mäso, potrieme nasekaným cesnakom , pokropíme olejom a necháme kotlety pár minút marínovať. Potom ich ugrilujeme na panvici.
-
-
Syrový chips
-
Všetky syry nastrúhame najemno azmiešame ich. Na teflónovú panvicu posypeme syr do tvaru chipsu apomaličky pečieme až nám vznikne do zlatista opečený chips.
-
-
Halušky
-
Očistíme zemiaky, umyjeme ich a najemno postrúhame na strúhadle. Do postrúhaných zemiakov pridáme soľ, múku a vypracujeme cesto tak, aby sa odlepovalo od misy. V prípade príliš hustého cesta použijeme na zriedenie trochu vody. V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu a z cesta ručne oddeľujeme stredne veľké halušky. Môžeme použiť aj formu na halušky. Občas ich premiešame aby sa neprichytili na dno a počkáme pokiaľ všetky vyplávajú na povrch - tým sú halušky uvarené. Scedíme ich a dáme do vopred pripravenej misy. Uvarené halušky posypeme postrúhaným oštiepkovým syrom a pridáme mascarpone, kyslú smotanu , dochutíme soľou,korením a na záver dobre premiešame.
-
-
Servírovanie
-
Na tanier uložíme hotové halušky , ozdobíme syrovými chipsami, výhonkami cesnaku a kolieskami jarnej cibuľky.
-