Furmanské halušky s grilovanou kotletou, syrovými chipsami a jarnou cibuľkou | Unilever Food Solutions
+

Grilovaná kotleta

Syrový chips

  • Parmezán 100 g
  • Udený syr 100 g
  • Gouda syr 100 g

Halušky

  • Zemiaky 2000 g
  • Hrubá múka 500 g
  • Udený syr (Oštiepok) 400 g
  • Mascarpone 200 g
  • Rama Cremefine Profi Fraiche 1l 400 ml
  • Soľ
  • Knorr Farebné korenie drvené 0,5 kg

Servírovanie

  • Výhonky cesnaku
  • Jarná cibuľka
  1. Grilovaná kotleta

    • Kotletu ochutíme marinádou na bravčové mäso, potrieme nasekaným cesnakom , pokropíme olejom a necháme kotlety pár minút marínovať. Potom ich ugrilujeme na panvici.

  2. Syrový chips

    • Všetky syry nastrúhame najemno azmiešame ich. Na teflónovú panvicu posypeme syr do tvaru chipsu apomaličky pečieme až nám vznikne do zlatista opečený chips.

  3. Halušky

    • Očistíme zemiaky, umyjeme ich a najemno postrúhame na strúhadle. Do postrúhaných zemiakov pridáme soľ, múku a vypracujeme cesto tak, aby sa odlepovalo od misy. V prípade príliš hustého cesta použijeme na zriedenie trochu vody. V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu a z cesta ručne oddeľujeme stredne veľké halušky. Môžeme použiť aj formu na halušky. Občas ich premiešame aby sa neprichytili na dno a počkáme pokiaľ všetky vyplávajú na povrch - tým sú halušky uvarené. Scedíme ich a dáme do vopred pripravenej misy. Uvarené halušky posypeme postrúhaným oštiepkovým syrom apridáme mascarpone, créme fraiche, dochutíme soľou,korením ana záver dobre premiešame.

  4. Servírovanie

    • Na tanier uložíme hotové halušky , ozdobíme syrovými chipsami, výhonkami cesnaku a kolieskami jarnej cibuľky.