Menu

Suroviny

+

Grilovaná kotleta

Syrový chips

  • Parmezán 100.0 g
  • Udený syr 100.0 g
  • Gouda syr 100.0 g

Halušky

  • Zemiaky 2000.0 g
  • Hrubá múka 500.0 g
  • Udený syr (Oštiepok) 400.0 g
  • Mascarpone 200.0 g
  • Soľ 15.0 g
  • Kyslá smotana 400.0 g
  • Korenie čierne mleté 7.0 g
  • Cesnak 10.0 g

Servírovanie

  • Jarná cibuľka 100.0 g

K samotným haluškám podávame žinčicu alebo cmar.

...

Príprava

  1. Grilovaná kotleta

    • Kotletu ochutíme marinádou na bravčové mäso, potrieme nasekaným cesnakom , pokropíme olejom a necháme kotlety pár minút marínovať. Potom ich ugrilujeme na panvici.
  2. Syrový chips

    • Všetky syry nastrúhame najemno azmiešame ich. Na teflónovú panvicu posypeme syr do tvaru chipsu apomaličky pečieme až nám vznikne do zlatista opečený chips.
  3. Halušky

    • Očistíme zemiaky, umyjeme ich a najemno postrúhame na strúhadle. Do postrúhaných zemiakov pridáme soľ, múku a vypracujeme cesto tak, aby sa odlepovalo od misy. V prípade príliš hustého cesta použijeme na zriedenie trochu vody. V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu a z cesta ručne oddeľujeme stredne veľké halušky. Môžeme použiť aj formu na halušky. Občas ich premiešame aby sa neprichytili na dno a počkáme pokiaľ všetky vyplávajú na povrch - tým sú halušky uvarené. Scedíme ich a dáme do vopred pripravenej misy. Uvarené halušky posypeme postrúhaným oštiepkovým syrom a pridáme mascarpone, kyslú smotanu , dochutíme soľou,korením a na záver dobre premiešame.
  4. Servírovanie

    • Na tanier uložíme hotové halušky , ozdobíme syrovými chipsami, výhonkami cesnaku a kolieskami jarnej cibuľky.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu