Grécky Jahňaci Hamburger so syrom Halloumi
Hamburgery so šťavnatou grilovanou jahňacinou sprevádzanou jedinečnou chuťou pečeného syra halloumi je príkladom toho, ako grécka kuchyňa formuje charakter tradičného hamburgeru, inšpirujúc kuchárov pre kulinárske pokusy.

Suroviny
Jahňacina
-
Jahňacina pomletá na hrubo 1500 g
Doplnky
-
Syr Halloumi 400 g
-
Červená cibuľa (tenké plátky) 150 g
-
Vínny ocot 20 ml
Podávanie
-
Rukola 200 g
-
Hranolky 1000 g
Príprava
-
Jahňacina
- Jahňacie mäso zomelieme, pridáme horčicu a čierne mleté korenie.
- Zmes dôkladne premiešame a vytvoríme 10 rovnakých hamburgerov.
- Mäso opečieme na grile z oboch strán tak, aby sa nám nevysušilo.
-
Doplnky
- Syr halloumi pokrájame na plátky a z oboch strán opečieme.
- Cibuľu pokrájame na tenké plátky a marinujeme vo vínnom octe 5 min.
- Paradajky pokrájame na plátky.
-
Podávanie
- Žemle opečieme na grile.
- Dolnú časť žemle potrieme Yofresh a pridáme šalát.
- Na šalát ukladáme hamburgery, syr halloumi, marinovanú cibuľu a paradajky.
- Podávame s hranolkami.