Suroviny

+

Krkovička

Pečené sladké zemiaky

  • Sladké zemiaky 3000.0 g
  • Olej 50.0 ml
  • Morská soľ 20.0 g

Fazuľa so šalotkou a maslom

Slivková salsa

  • Červené víno, suché 50.0 ml
  • Slivkový lekvár 80.0 g
  • Tekutý med 30.0 g
  • Mrazené slivky (drobné kocky) 400.0 g
  • Červená cibuľa (drobné kocky) 100.0 g
  • Ošúpané jablko (drobné kocky) 70.0 g
  • Šťava z citróna 10.0 ml
  • Koriander (nasekaný) 10.0 g
  • Soľ 10.0 g
  • Chilli paprička 10.0 g
  • Knorr Čierne korenie mleté z Vietnamu 500g 7.0 g

Príprava

  1. Krkovička

    • Krkovičku nakrájajte na steaky, naklepte zľahka dlaňou a potrite marinádou a potom olejom, odložte na 10 – 20 minút.
    • Grilujte z oboch strán, aby boli steaky šťavnaté a krehké.
  2. Pečené sladké zemiaky

    • Zemiaky potrite olejom, posypte soľou a zabaľte do alobalu, pečte cca 40 – 50 minút pri teplote 180 ⁰C.
  3. Fazuľa so šalotkou a maslom

    • Fazuľu opláchnite, namočte a uvarte.
    • Šalotku nechajte na oleji zosklovatieť pridajte víno a redukujte na polovicu, pridajte maslo, záhradnú zálievku a miešajte, kým sa nespoja.
    • Potom pridajte fazuľu a ohrievajte, dochuťte.
  4. Slivková salsa

    • Víno krátko redukujte, pridajte lekvár a znovu chvíľu redukujte, odstavte navychladnutie.
    • Pridajte zostávajúce zložky, premiešajte a dochuťte.
  5. Podávanie

    • Zemiaky nakrojte do kríža, dlaňami čiastočne zlúpnite šupku, potom rozložte fazuľu a pridajte ugrilovanú krkovičku. Salsu podávajte v samostatnej nádobe.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu