Grilovaná krkovička, pečené sladké zemiaky, slivková salsa
Ak budete mať viac času, oberte z fazule šupky, hostia budú nadšení ich chuťou.

Suroviny
Grilovaná krkovička, pečené sladké zemiaky, slivková salsa
−
+
€0.0
Krkovička
Bravčová krkovička bez kosti
/g
1800.0 g
0%
Knorr Sypký prípr.na ochut.na bravčové 0,75kg
/g
20.0 g
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Pečené sladké zemiaky
Sladké zemiaky
/g
3000.0 g
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Morská soľ
/g
20.0 g
0%
Fazuľa so šalotkou a maslom
Fazuľa biela
/g
250.0 g
0%
Šalotka (drobné kocky)
/g
100.0 g
0%
Slivková salsa
Červené víno, suché
/ml
50.0 ml
0%
Slivkový lekvár
/g
80.0 g
0%
Tekutý med
/g
30.0 g
0%
Mrazené slivky (drobné kocky)
/g
400.0 g
0%
Červená cibuľa (drobné kocky)
/g
100.0 g
0%
Ošúpané jablko (drobné kocky)
/g
70.0 g
0%
Šťava z citróna
/ml
10.0 ml
0%
Koriander (nasekaný)
/g
10.0 g
0%
Soľ
/g
10.0 g
0%
Chilli paprička
/g
10.0 g
0%
Korenie čierne mleté
/g
7.0 g
0%
/
Krkovička
-
Bravčová krkovička bez kosti 1800.0 g
-
Olej 50.0 ml
Pečené sladké zemiaky
-
Sladké zemiaky 3000.0 g
-
Olej 50.0 ml
-
Morská soľ 20.0 g
Fazuľa so šalotkou a maslom
-
Fazuľa biela 250.0 g
-
Šalotka (drobné kocky) 100.0 g
Slivková salsa
-
Červené víno, suché 50.0 ml
-
Slivkový lekvár 80.0 g
-
Tekutý med 30.0 g
-
Mrazené slivky (drobné kocky) 400.0 g
-
Červená cibuľa (drobné kocky) 100.0 g
-
Ošúpané jablko (drobné kocky) 70.0 g
-
Šťava z citróna 10.0 ml
-
Koriander (nasekaný) 10.0 g
-
Soľ 10.0 g
-
Chilli paprička 10.0 g
-
Korenie čierne mleté 7.0 g
Príprava
-
Krkovička
- Krkovičku nakrájajte na steaky, naklepte zľahka dlaňou a potrite marinádou a potom olejom, odložte na 10 – 20 minút.
- Grilujte z oboch strán, aby boli steaky šťavnaté a krehké.
-
Pečené sladké zemiaky
- Zemiaky potrite olejom, posypte soľou a zabaľte do alobalu, pečte cca 40 – 50 minút pri teplote 180 ⁰C.
-
Fazuľa so šalotkou a maslom
- Fazuľu opláchnite, namočte a uvarte.
- Šalotku nechajte na oleji zosklovatieť pridajte víno a redukujte na polovicu, pridajte maslo, záhradnú zálievku a miešajte, kým sa nespoja.
- Potom pridajte fazuľu a ohrievajte, dochuťte.
-
Slivková salsa
- Víno krátko redukujte, pridajte lekvár a znovu chvíľu redukujte, odstavte navychladnutie.
- Pridajte zostávajúce zložky, premiešajte a dochuťte.
-
Podávanie
- Zemiaky nakrojte do kríža, dlaňami čiastočne zlúpnite šupku, potom rozložte fazuľu a pridajte ugrilovanú krkovičku. Salsu podávajte v samostatnej nádobe.