Grilovaný flank steak s čerstvým šalátom
Ingrediencie (10 porcií)

Suroviny
Steak
-
Entercom alebo flank steak (Pupok) 2 kg
-
Olej 150 ml
Šalát
-
Cherry paradajky 320 g
-
Šalátová uhorka 250 g
-
Červená cibuľa 80 g
-
Šalotka 40 g
-
Mäta 30 g
-
Čerstvý koriander 30 g
Dresing
-
Čerstvý cesnak 30 g
-
Červená chilli pasta 10 g
-
Citrónová šťava, čerstvá 10 ml
-
Rybacia omáčka 50 ml
-
Cukor hnedý 10 g
-
Voda 60 ml
Príprava
-
Steak
Mäso očistite, pripravte si porcie, ochuťte Knorr Sypkým prípr. na ochut. na na hovädzie mäso, potrite Knorr Esenciou s chuťou údeného a olejom. Nechajte odležať. Pred tepelnou úpravou mäso vyberte na 30 minút z chladu a nechajte odpočinúť pri izbovej teplote. Mäso ugrilujte metódou priameho grilovania z oboch strán do požadovaného stupňa prepečenia. Po vybratí z grilu nechajte mäso odpočinúť. Podávajte so šalátom a dresingom. -
Šalát
Umyte zeleninu, šalotku a červenú cibuľu olúpte. Všetko nakrájajte a v miske zamiešajte spoločne s natrhanými lístkami mäty a koriandru. Vložte do chladničky. -
Dresing
Dresing pripravte v mažiari rozdrvením všetkých surovín (cesnak, rybacia omáčka, limetová šťava, chilli pasta, cukor). Pridajte Knorr Sunshine Chilli omáčku a zmiešajte, prípadne upravte konzistenciu vodou. Ak nemáte mažiar, použite mixér. -
Tip
Ak máte radi prílohu zemiaky, priptavte si k steaku gratinované zemiaky.