Grilovaný losos podávaný s kalerábom a chorizom
Vďaka takzvanému motýlikovému rezu môžete lososa upiecť efektívne a rýchlo, chorizo mu dodá ľahko údenú príchuť, čo sa k lososovi perfektne hodí.

Suroviny
Pripravte chorizo s kalerábom
-
Chorizo 300 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9l
-
Kaleráb 1 kg
-
Petržlen 200 g
Pripravte grilovaného lososa
-
Losos s kožou (očistený) 1050 g
Pripravte bazalkové maslo
-
Maslo 150 g
-
Panko strúhanka 30 g
Pripravte pečené sladké zemiaky
-
Sladké zemiaky 1200 g
-
Cesnak 5 strúčikov
-
Olivový olej 40 ml
Príprava
-
Pripravte chorizo s kalerábom
Nakrájajte chorizo na tenké plátky a opečte po oboch stranách do chrumkava.
Pomocou klieští vyberte zpanvice klobásu a položte ju na papierový obrúsok, aby sa doňho vsiakol tuk z choriza.
Olúpte kaleráb a nakrájajte ho na väčšie plátky. Povarte niekoľko minút v slanej vode, nechajte odkvapkať a potom ho opečte na Rama Culinesse. Nakoniec ho zmiešajte s opečeným chorizom a posypte nakrájaným petržlenom.
-
Pripravte grilovaného lososa
Lososa nakrájejte na 4 cm široké kusy. Tie potom nakrájajte na polovicu bez toho, aby ste rozkrojili kožu. Potrite tukom z klobásy a okoreňte Knorr ochucovadlom na ryby. Rybu ogrilujte. -
Pripravte bazalkové maslo
Zmiešajte mäkké maslo a Primerba Zelené pesto, kým nie je zmes rovnomerná a hladká.
Sformujte do akéhokoľvek tvaru a dajte do chladničky.
Na suchej panvici opražte panko strúhanku do zlatista. Oddeľte kus bazalkového masla a posypte strúhankou.
-
Pripravte pečené sladké zemiaky
Očistite sladké zemiaky, nakrájajte ich na kúsky, okoreňte Knorr ochucovadlom na ryby, potrite olivovým olejom, pridajte pár olúpaných strúčikov cesnaku a pečte na teplote 160⁰C, kým nezmäknú.