Grilovaný losos podávaný s kalerábom a chorizom
Vďaka takzvanému motýlikovému rezu môžete lososa upiecť efektívne a rýchlo, chorizo mu dodá ľahko údenú príchuť, čo sa k lososovi perfektne hodí.

Suroviny
Grilovaný losos podávaný s kalerábom a chorizom
−
+
€0.0
Pripravte chorizo s kalerábom
Chorizo
/g
300.0 g
0%
Kaleráb
/kg
1.0 kg
0%
Petržlen
/g
200.0 g
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Pripravte grilovaného lososa
Losos s kožou (očistený)
/g
1050.0 g
0%
Pripravte bazalkové maslo
Maslo
/g
150.0 g
0%
Panko strúhanka
/g
30.0 g
0%
Pripravte pečené sladké zemiaky
Sladké zemiaky
/g
1200.0 g
0%
Cesnak 5 strúčikov
/g
10.0 g
0%
Olivový olej
/ml
40.0 ml
0%
/
Pripravte chorizo s kalerábom
-
Chorizo 300.0 g
-
Kaleráb 1.0 kg
-
Petržlen 200.0 g
-
Olej 50.0 ml
Pripravte grilovaného lososa
-
Losos s kožou (očistený) 1050.0 g
Pripravte bazalkové maslo
-
Maslo 150.0 g
-
Panko strúhanka 30.0 g
Pripravte pečené sladké zemiaky
-
Sladké zemiaky 1200.0 g
-
Cesnak 5 strúčikov 10.0 g
-
Olivový olej 40.0 ml
Príprava
-
Pripravte chorizo s kalerábom
Nakrájajte chorizo na tenké plátky a opečte po oboch stranách do chrumkava. Pomocou klieští vyberte zpanvice klobásu a položte ju na papierový obrúsok, aby sa doňho vsiakol tuk z choriza. Olúpte kaleráb a nakrájajte ho na väčšie plátky. Povarte niekoľko minút v slanej vode, nechajte odkvapkať a potom ho opečte na oleji. Nakoniec ho zmiešajte s opečeným chorizom a posypte nakrájaným petržlenom. -
Pripravte grilovaného lososa
Lososa nakrájejte na 4 cm široké kusy. Tie potom nakrájajte na polovicu bez toho, aby ste rozkrojili kožu. Potrite tukom z klobásy a okoreňte Knorr ochucovadlom na ryby. Rybu ogrilujte. -
Pripravte bazalkové maslo
Zmiešajte mäkké maslo a Primerba Zelené pesto, kým nie je zmes rovnomerná a hladká. Sformujte do akéhokoľvek tvaru a dajte do chladničky. Na suchej panvici opražte panko strúhanku do zlatista. Oddeľte kus bazalkového masla a posypte strúhankou. -
Pripravte pečené sladké zemiaky
Očistite sladké zemiaky, nakrájajte ich na kúsky, okoreňte Knorr ochucovadlom na ryby, potrite olivovým olejom, pridajte pár olúpaných strúčikov cesnaku a pečte na teplote 160⁰C, kým nezmäknú.