Grilovaný pstruh s dymovou arómou podávaný so zemiakovým koláčom a domácou remuládou
Vďaka slanému nálevu získa ryba vyrovnanú chuť. Experimentuje s rôznym množstvom soli a rôznym časom marinovania.

Suroviny
Grilovaný pstruh s dymovou arómou podávaný so zemiakovým koláčom a domácou remuládou
−
+
€0.0
Na pstruha:
Celý pstruh
/ks
10.0 ks
0%
Soľ na slaný nálev
/g
0.0 g
0%
Vetvičky petržlenu
/g
20.0 g
0%
Citróny
/g
150.0 g
0%
Prepustené maslo na opekanie
/g
0.0 g
0%
Drevené triesky z opadavých drevín
/g
0.0 g
0%
Citrónová kôra
/g
0.0 g
0%
Čerstvý tymian
/g
0.0 g
0%
Na remuládu:
Kyslé uhorky nakrájané na kocky
/g
200.0 g
0%
Kapary
/g
60.0 g
0%
Chren
/g
0.0 g
0%
Karí korenie
/g
0.0 g
0%
/
Na pstruha:
-
Celý pstruh 10.0 ks
-
Soľ na slaný nálev
-
Vetvičky petržlenu 20.0 g
-
Citróny 150.0 g
-
Prepustené maslo na opekanie
-
Drevené triesky z opadavých drevín
-
Citrónová kôra
-
Čerstvý tymian
Na remuládu:
-
Kyslé uhorky nakrájané na kocky 200.0 g
-
Kapary 60.0 g
-
Chren
-
Karí korenie
Príprava
-
Na pstruha:
- Pstruhov očistite, odstráňte chrbticu, hlavu, chvost a plutvy
- Ryby vložte do slaného nálevu s 3 % koncentráciou soli (t.j. 30 g soli na 1 l vody) tak, aby boli úplne ponorené. Nechajte na 2 hodiny odstáť.
- Ryby vyberte, osušte a dochuťte korením na ryby Knorr Sypký ochucujúci prípravok na marinovaniena ryby.
- Každú rybu naplňte rozpoleným plátkom citrónu a vetvičkou petržlenu.
- Rybu krátko osmažte na prečistenom masle.
- Pomocou zápalky zapáľte drevenú triesku, aby začala dymiť. Ryby potom vložte na rošt do konvekčnej pece. Pečte prikryté pri 110 °C cca. 10 minút.
-
Na remuládu:
- Majonézu zmiešajte s kyslou uhorkou, kapary a petržlenovou vňaťou.
- Pridajte chren a trochu práškového kari . Dresing môžete podľa chuti dochutiť kvapkou citrónovej šťavy a štipkou korenia.
Pstruha s dymovou vôňou podávajte s kúskami zemiakového koláča a remuládou. Ako prílohu môžete použiť aj jarnú zeleninu.