Grilovaný šašlik s paradajkovým šalátom
Ingrediencie (10 porcií)

Suroviny
Mäso
-
Bravčové pliecko 2400 g
Marináda
-
Soľ 10 g
-
Hellmann´s Barbecue omáčka 950 g 80 g
Doplnky
-
Čerstvý cesnak 40 g
-
Olej 100 ml
-
Soľ 15 g
-
Cibuľa (krúžky) 100 g
-
Slanina 1400 g
Šalát
-
Červené a žlté cherry paradajky 1 kg
-
Červená cibuľa 100 g
Dresing
-
Olivový olej 100 ml
-
Soľ 3 g
Príprava
-
Mäso
Pliecko nakrájajte na kocky na šašlik. -
Marináda
Všetky zložky marinády rozmiešajte, premiešajte s mäsom a marinujte v chlade 12 hodín. -
Doplnky
Cibuľu a slaninu nakrájané na prúžky osoľte, ochuťte rozdrveným cesnakom a pokvapkajte olejom. -
Príprava
Na namočené bambusové špajle napichnite mäso, cibuľu a slaninu.Pečte v rúre vyhriatej na teplotu 165 ° Ccca 30 minút alebo grilujte domäkka. -
Šalát
Cherry paradajky umyte a prekrojte na polovicu. Pridajte červenú cibuľu nakrájanú na tenké kolieska. Zalejte dresingom a jemne premiešajte. -
Dresing
Do olivovéhooleja pridajte všetky ingrediencie a zľahka vyšľahajte. -
Tip
Ak neobľubujete bravčové mäso, použite vykostenékuracie stehno s kožou.