Hubové ragú s bylinkovo-maslovými haluškami
Uvarené halušky môžeme ešte premastiť spraženým maslom.

Suroviny
Hubové ragú
-
Soľ 10 g
-
Čerstvá petržlenová vňať 50 g
-
Olej 100 ml
-
Biele víno 100 ml
-
Šalotka 100 g
-
Zmes čerstvých húb 1500 g
-
Cesnak 10 g
-
Smotana na šľahanie 33% 300 ml
Bylinkovo-maslové halušky
-
Hladká múka 1000 g
-
Maslo (rozpustené) 100 g
-
Minerálna voda 400 ml
-
Soľ
-
Vajcia 200 g
Príprava
-
Hubové ragú
Zmes čerstvých húb nakrájame na väčšie kúsky a na oleji ich sprudka orestujeme. Pridáme nasekanú šalotku a cesnak, podlejeme bielym vínom a necháme chvíľu povariť, až sa víno vyparí a spoja sa všetky chute a vône s ostatnimi ingredienciami. Pridáme hubový bujón, dochutíme korením a ešte raz prevaríme. Nakoniec do pokrmu pridáme smotanu na šlahanie a čerstvo nasekanú petržlenovú vňať.
-
Bylinkovo-maslové halušky
Zmiešame všetky suroviny a necháme postáť aspoň pol hodiny. Cesto pretláčame cez „haluškové“ sito do osolenej vriacej vody. Povaríme cca 5 minút.