Hubové ragú s bylinkovo-maslovými haluškami
Uvarené halušky môžeme ešte premastiť spraženým maslom.

Suroviny
Hubové ragú s bylinkovo-maslovými haluškami
−
+
€0.0
Hubové ragú
Soľ
/g
10.0 g
0%
Čerstvá petržlenová vňať
/g
50.0 g
0%
Olej
/ml
100.0 ml
0%
Biele víno
/ml
100.0 ml
0%
Šalotka
/g
100.0 g
0%
Zmes čerstvých húb
/g
1500.0 g
0%
Cesnak
/g
10.0 g
0%
Smotana na šľahanie 33%
/ml
300.0 ml
0%
Korenie čierne mleté
/g
5.0 g
0%
Bylinkovo-maslové halušky
Hladká múka
/g
1000.0 g
0%
Maslo (rozpustené)
/g
100.0 g
0%
Minerálna voda
/ml
400.0 ml
0%
Soľ
/g
0.0 g
0%
Vajcia
/g
200.0 g
0%
/
Hubové ragú
-
Soľ 10.0 g
-
Čerstvá petržlenová vňať 50.0 g
-
Olej 100.0 ml
-
Biele víno 100.0 ml
-
Šalotka 100.0 g
-
Zmes čerstvých húb 1500.0 g
-
Cesnak 10.0 g
-
Smotana na šľahanie 33% 300.0 ml
-
Korenie čierne mleté 5.0 g
Bylinkovo-maslové halušky
-
Hladká múka 1000.0 g
-
Maslo (rozpustené) 100.0 g
-
Minerálna voda 400.0 ml
-
Soľ
-
Vajcia 200.0 g
Príprava
-
Hubové ragú
Zmes čerstvých húb nakrájame na väčšie kúsky a na oleji ich sprudka orestujeme. Pridáme nasekanú šalotku a cesnak, podlejeme bielym vínom a necháme chvíľu povariť, až sa víno vyparí a spoja sa všetky chute a vône s ostatnimi ingredienciami. Pridáme hubový bujón, dochutíme korením a ešte raz prevaríme. Nakoniec do pokrmu pridáme smotanu na šlahanie a čerstvo nasekanú petržlenovú vňať. -
Bylinkovo-maslové halušky
Zmiešame všetky suroviny a necháme postáť aspoň pol hodiny. Cesto pretláčame cez „haluškové“ sito do osolenej vriacej vody. Povaríme cca 5 minút.