Hydinové žalúdky na krémovej jačmennej krupici

Suroviny
Hydinové žalúdky
-
Žalúdky z moriaka 1800 g
-
Rýchlosoľ 40 g
-
Bobkový list 5 g
-
Soľ 10 g
-
Cukor 7 g
Huby a zelenina
-
Huby Nameko 300 g
-
Červená cibuľa 150 g
-
Cukina, veľké kocky 400 g
-
Červená paprika, veľké kocky 300 g
-
Olej 80 ml
Krémová jačmenná krupica
-
Voda 1300 ml
-
Cibuľa, nakrájaná na kocky 150 g
-
Víno 100 ml
-
Jačmenná krupica 500 g
Príprava
-
Hydinové žalúdky
- Žalúdky očistíme, prerežeme napoly alebo nakrájame na tri časti. Varíme s pridaním zeleninového bujónu, konzervačnej soli a ostatných korenín.
-
Huby a zelenina
- Huby osmažíme naoleji spolu s červenou cibuľou.
- Zeleninu osmažíme samostatne.
-
Krémová jačmenná krupica
- Zeleninový vývar zmiešame s vodou.
- Cibuľu osmažíme na Rama Culinesse, podlejeme vínom a zredukujeme.
- Pridáme jačmennú krupicu a jemne osmažíme. Zalejeme vopred pripraveným vývarom, pridáme Ramu Cremefine 31%, privedieme do varu, prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry predhriatej na 130 ⁰C približne 20 minút.
- Po vybratí pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a okoreníme.
-
Servírovanie
- Žalúdky osmažíme na vysokom ohni, pridáme huby a zeleninu.
- Podávame s krémovou krupicou.