Menu

Suroviny

+

Tokáň a príloha:


...

Príprava

  1. Tokáň a príloha:

    Tokáň:
    Morčacie mäso umyte a nakrájajte na rezance. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, orestujeme, podlejeme vodou a kuracím vývarom a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Šťavu zahustíme zápražkou, zjemníme smotanou a dochutíme majoránom. Nakoniec pridáme blanšírované fazuľové struky (podľa potreby nakrájané na menšie kúsky) a v omáčke len mierne prehrejeme.
    Príloha: 
    Opláchnite zemiaky a nakrájajte ich na menšie na kúsky. Zalejte ich vriacou vodou, osoľte a varte, kým nezmäknú. Zemiaky sceďte a nechajte ich pri teplote 65 °C.
  2. Podávanie :

    Pri podávaní posypte porciu nasekanou petržlenovou vňaťou.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu