Jahňacie vo vlastnej šťave so zeleninou

Suroviny
Mäso
-
Jahňacie stehno, očistené od hrubých blán 1600 g
-
Prírodný jogurt 150 ml
-
Olej 30 ml
-
Cesnak 8 g
-
Chiličerstvé nakrájané 5 g
-
Mleté čierne korenie 5 g
Omáčka na dusenie
-
Maslo 40 g
-
Suché biele víno 150 ml
-
Voda 2000 ml
Zelenina
-
Mrkva, prúžky 350 g
-
Zemiaky, kúsky 500 g
-
Biela reďkovka, prúžky 300 g
-
Šalotka, celá 150 g
-
Cukina, prúžky 300 g
-
Zelená fazuľa, celá 250 g
-
Zelený hrášok 100 g
-
Kardamon, mletý 3 g
-
Bobkový list 5 g
Servírovanie
-
Nasekaná petržlenová vňať 30 g
Príprava
-
Mäso
- Stehno pokrájame na veľké kocky (3 x 4 cm), pridáme Primerbu a jogurt. Všetko dôkladne premiešame a vložíme do chladničky.
- Mäso osmažíme na oleji v širokej panvici a následne ho vyberieme.
-
Omáčka na dusenie
- Do hrnca po vyprážaní mäsa pridáme maslo, nasekaný cesnak, chilli, paradajky a osmažíme. Vlejeme víno, vodu, pridáme barbecue omáčku a premiešame.
- Do omáčky pridáme osmažené mäso, bobkový list, kardamon a dusíme domäkka.
-
Zelenina
- Medzitým pridáme mrkvu, zemiaky, reďkvičku, osmažíme celé šalotky s cesnakom a všetko osmažíme.
- Keď všetko zmäkne, pridáme cukinu, zelenú fazuľku a zelený hrášok.
- Všetko dusíme do mäkka, pridáme petržlen a dochutíme podľa potreby.
-
Servírovanie
- Jahňacie vo vlastnej šťave so zeleninou podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.