+

Mäso

Omáčka na dusenie

Zelenina

  • Mrkva, prúžky 350 g
  • Zemiaky, kúsky 500 g
  • Biela reďkovka, prúžky 300 g
  • Šalotka, celá 150 g
  • Cesnak, kocky 4 strúčiky
  • Cukina, prúžky 300 g
  • Zelená fazuľa, celá 250 g
  • Zelený hrášok 100 g
  • Čierne korenie, soľ Pre chuť
  • Petržlenová vňať, nasekaná 1 zväzok

Servírovanie

  • Vetvička petržlenu 10 vetvičiek
  1. Mäso

    • Stehno pokrájame na veľké kocky (3 x 4 cm), pridáme Primerbu a jogurt. Všetko dôkladne premiešame a vložíme do chladničky.
    • Mäso osmažíme na oleji v širokej panvici a následne ho vyberieme.
  2. Omáčka na dusenie

    • Do hrnca po vyprážaní mäsa pridáme maslo, nasekaný cesnak, chilli, paradajky a osmažíme. Vlejeme víno, vodu, pridáme barbecue omáčku a premiešame.
    • Do omáčky pridáme osmažené mäso, bobkový list, kardamon a dusíme domäkka.
  3. Zelenina

    • Medzitým pridáme mrkvu, zemiaky, reďkvičku, osmažíme celé šalotky s cesnakom a všetko osmažíme.
    • Keď všetko zmäkne, pridáme cukinu, zelenú fazuľku a zelený hrášok.
    • Všetko dusíme do mäkka, pridáme petržlen a dochutíme podľa potreby.
  4. Servírovanie

    • Jahňacie vo vlastnej šťave so zeleninou podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.