Menu

Suroviny

+

Korpus:

  • Hladká celozrnná múka 500.0 g
  • Rama Culinesse Profi 0,9l 170.0 g
  • Vajcia 2.0 ks
  • Karfiol 800.0 g
  • Syr Eidam 30%, strúhaný 100.0 g
  • Repkový olej, na vymazanie 5.0 cl

Náplň:

Hlávkový šalát:


...

Príprava

  1. Korpus:

    • Karfiol uvarte do mäkka, potom ho nastrúhajte najemno, vložte do utierky a vyžmýkajte z nej všetku vodu.
    • Vložíme do misky, pridáme ostatné prísady na korpus a vypracujeme cesto.
    • Vymastite GN plech a rozložte naň karfiolovú zmes tak, aby sa vytvorila rovnomerná vrstva s hrúbkou asi pol centimetra s vyšším okrajom.
    • Vložte na 10 minút do predhriatej rúry na 180 °C (najlepšie so syrovými fazuľami posypanými vnútri, na udržanie tvaru korpusu).
  2. Náplň:

    • Kučeravú kapustu natrhajte na kúsky a krátko uvarte v horúcej vode, ochlaďte, vyžmýkajte a osušte.
    • Na vaječnú zmes nahrubo nastrúhajte syr Eidam, rozšľahajte vajcia v smotane, ochuťte oreganom a zeleninovým vývarom.
    • Na predpečený korpus dajte polovicu Eidamu, rozotrite kučeravú kapustu, navrch nalejte vaječnú zmes, posypeme zvyšným strúhaným Eidamom a na vrch položte plátky paradajok.
    • Pečte pri 180 °C približne 30 minút.
    • Podávajte so šalátom, vhodnou prílohou je napríklad listový alebo kapustový šalát.
  3. Hlávkový šalát:

    • Šalát očistite, dobre umyte a rozoberte a natrhajte listy na menšie kúsky.
    • Zálievku zmiešajte s vodou a pridajte olej. 
    • Jednotlivé porcie hlávkového šalátu prelejte hotovým dresingom.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu