Menu

Suroviny

+

Kebab

  • Mleté kuracie mäso 1200.0 g
  • Cibuľa (jemne nakrájaná) 200.0 g
  • Čerstvý koriander (nakrájaný) 25.0 g
  • Cesnak (drvený) 20.0 g
  • Zázvor (nasekaný) 4.0 g
  • Muškátový orech (mletý) 2.0 g
  • Rímska rasca 4.0 g
  • Mletá škorica 2.0 g
  • Kardamóm (mletý) 4.0 g
  • Hladká múka 40.0 g

Mätová omáčka

Podávanie

  • Arabský chlieb 700.0 g
  • Lístky šalátu 100.0 g

Namiesto valčeka môžete tvarovať guľky alebo placky a spolu s omáčkou naplniť chlieb. Do omáčky môžete pridať nastrúhanú šalátovú uhorku.

...

Príprava

  1. Kebab

    • Zmiešajte všetky ingrediencie na mäsovú fašírku (sušené čili vločky a senovku môžete prípadne vynechať).
    • Nechajte chvíľu odpočinúť a potom mokrými rukami tvarujte rovnomerné valčeky, ktoré napichujte na namočené bambusové špajdle a pevne pritlačte.
    • Gril potrite olejom a kebaby ugrilujete zo všetkých strán.
  2. Mätová omáčka

    • Zmiešajte kyslomliečny krém snasekanou mätou a jogurtovým dresingom.
  3. Podávanie

    • Kuracie kebaby podávajte s nahriatym arabským chlebom zgrilu, doplnený šalátovými listami a mätovým dipom.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu