+

Kebab

  • Mleté kuracie mäso 1200 g
  • Cibuľa (jemne nakrájaná) 200 g
  • Čerstvý koriander (nakrájaný) 25 g
  • Cesnak (drvený) 20 g
  • Zázvor (nasekaný) 4 g
  • Sušené čili vločky
  • Senovka
  • Muškátový orech (mletý) 2 g
  • Rímska rasca 4 g
  • Mletá škorica 2 g
  • Kardamóm (mletý) 4 g
  • Limetková šťava
  • Hladká múka 40 g
  • Soľ
  • Olej

Mätová omáčka

Podávanie

  • Arabský chlieb 10 ks
  • Listy zeleného šalátu
  1. Kebab

    • Zmiešajte všetky ingrediencie na mäsovú fašírku (sušené čili vločky a senovku môžete prípadne vynechať).
    • Nechajte chvíľu odpočinúť a potom mokrými rukami tvarujte rovnomerné valčeky, ktoré napichujte na namočené bambusové špajdle a pevne pritlačte.
    • Gril potrite olejom a kebaby ugrilujete zo všetkých strán.
  2. Mätová omáčka

    • Zmiešajte kyslomliečny krém snasekanou mätou a jogurtovým dresingom.
  3. Podávanie

    • Kuracie kebaby podávajte s nahriatym arabským chlebom zgrilu, doplnený šalátovými listami a mätovým dipom.
+