Menu

Suroviny

+

Príprava

  • Kaleráb 600.0 g
  • Cícer, konzervovaný 600.0 g
  • Celá cibuľa 60.0 g
  • Repkový olej 60.0 g
  • Kápia 15.0 g
  • Citrónová šťava 10.0 g
  • Hladká múka 100.0 g
  • Voda 750.0 ml
  • Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1L 20.0 g
  • Mlieko 250.0 ml
  • Smotana na varenie 12 % 200.0 ml

Ryža


...

Príprava

  1. Príprava

    Kaleráb ošúpeme a nakrájame na kocky (5-6 kociek na porciu). Cizrnu opláchnite. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na tuku, zaprášime mletou paprikou, orestujeme, pridáme kaleráb, podlejeme vodou, pridáme zeleninový vývar a dusíme. Keď sú kaleráby mäkké, zahustíme ich mliekom, v ktorom sme rozšľahali nasucho opraženú múku. Pridáme cícer a zjemníme smotanou. Ryžu niekoľkokrát prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Ryžu zľahka opražíme na rozpálenom tuku, zalejeme horúcou vodou (optimálny pomer ryže a vody je 1:1,5), osolíme a dusíme pod pokrievkou. Hotovú ryžu zmiešame s nasekanou umytou pažítkou. 
  2. Ryža

    Ryžu niekoľkokrát prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Ryžu zľahka opražíme na rozpálenom tuku, zalejeme horúcou vodou (optimálny pomer ryže a vody je 1:1,5), osolíme a dusíme pod pokrievkou. Hotovú ryžu zmiešame s nasekanou umytou pažítkou.
  3. Tip

    Kaleráb môžeme nahradiť cuketou.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu