Kurací rezeň marinovaný v citróne s grilovanou polentou a špenátovým šalátom

Suroviny
Kurací rezeň marinovaný v citróne s grilovanou polentou a špenátovým šalátom
−
+
€0.0
Kura
Kuracie rezne
/g
1500.0 g
0%
Čerstvý tymian
/g
5.0 g
0%
Limetková šťava
/g
40.0 g
0%
Olivový olej
/ml
50.0 ml
0%
Citron
/g
100.0 g
0%
Slanina
/g
150.0 g
0%
Ocot Balsamico
/ml
75.0 ml
0%
Morská soľ
/g
10.0 g
0%
Olej
/ml
100.0 ml
0%
Paradajky koktejlové
/g
600.0 g
0%
Baby špenátové listy
/g
150.0 g
0%
Polenta
Soľ
/g
10.0 g
0%
Kukuričná kaša
/g
450.0 g
0%
Smotana na šľahanie 33%
/ml
400.0 ml
0%
Voda
/ml
1300.0 ml
0%
/
Kura
-
Kuracie rezne 1500.0 g
-
Čerstvý tymian 5.0 g
-
Limetková šťava 40.0 g
-
Olivový olej 50.0 ml
-
Citron 100.0 g
-
Slanina 150.0 g
-
Ocot Balsamico 75.0 ml
-
Morská soľ 10.0 g
-
Olej 100.0 ml
-
Paradajky koktejlové 600.0 g
-
Baby špenátové listy 150.0 g
Polenta
-
Soľ 10.0 g
-
Kukuričná kaša 450.0 g
-
Smotana na šľahanie 33% 400.0 ml
-
Voda 1300.0 ml
Príprava
-
Kura
Rezne marinujeme v marináde, tymiáne, citrónovej šťave a olivovom oleji. Odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Potom na rezne položíme plátky spareného citrónu a zavinieme slaninou. vložíme do rúry na 180°C na ideálne vysmážanie. pečeieme 15 až 20 minút, vzhľadom na veľkosť kuracích pŕs. -
Polenta
Vodu povaríme so smotanou na šľahanie, pridáme soľ a postupne za stáleho miešania vsypeme kukuričnú kašu a dávame pozor aby sa nepripálila. Varíme 3 minúty. Odstavíme z ohňa, preložíme do misky vystlanej potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Ochladenú polentu pokrájame a grilujeme.