Kurací špíz v pikantnej marináde
Mäso na paličke, alebo špíz, taký známy a obľúbený niele u nás. Tento recept ukrýva v sebe kuracie mäso ochutené tradičnými ázijskými surovinami.

Suroviny
Kurací špíz a omáčka
-
Kurkuma mletá 7 g
-
Galgán alebo zázvor 40 g
-
Chilli mleté 5 g
-
Kokosové mlieko 500 ml
Príprava
-
Kurací špíz a omáčka
-
Všetky ingrediencie zmiešame do konzistencie krémovej pasty.
-
Kocky mäsa potrieme marinádou a necháme dlhšiu dobu odstáť.
-
Potom mäso napicháme na stonky/ihlice a opekáme v konvektomate alebo na grille pri 180°C, občas potrieme zvyšnou marinádou.
-
Podávame napríklad s uhorkou alebo čerstvou zeleninou a ryžou.
-