Kurací špíz v pikantnej marináde
Mäso na paličke, alebo špíz, taký známy a obľúbený niele u nás. Tento recept ukrýva v sebe kuracie mäso ochutené tradičnými ázijskými surovinami.

Suroviny
Kurací špíz v pikantnej marináde
−
+
€0.0
Kurací špíz a omáčka
Kurkuma mletá
/g
7.0 g
0%
Galgán alebo zázvor
/g
40.0 g
0%
Chilli mleté
/g
5.0 g
0%
Kokosové mlieko
/ml
500.0 ml
0%
Knorr Pang Gang Omáčka chilli a paradajky 1L
/ml
150.0 ml
0%
Kuracie prsia (na kocky)
/g
1000.0 g
0%
Stonky citrónovej trávy alebo ihlice na špíze
/g
50.0 g
0%
Citrónová tráva (najemno nasekaná biela časť)
/g
8.0 g
0%
/
Kurací špíz a omáčka
-
Kurkuma mletá 7.0 g
-
Galgán alebo zázvor 40.0 g
-
Chilli mleté 5.0 g
-
Kokosové mlieko 500.0 ml
-
Kuracie prsia (na kocky) 1000.0 g
-
Stonky citrónovej trávy alebo ihlice na špíze 50.0 g
-
Citrónová tráva (najemno nasekaná biela časť) 8.0 g
Príprava
-
Kurací špíz a omáčka
- Všetky ingrediencie zmiešame do konzistencie krémovej pasty.
- Kocky mäsa potrieme marinádou a necháme dlhšiu dobu odstáť.
- Potom mäso napicháme na stonky/ihlice a opekáme v konvektomate alebo na grille pri 180°C, občas potrieme zvyšnou marinádou.
- Podávame napríklad s uhorkou alebo čerstvou zeleninou a ryžou.