Kuracie paličky marinované v pikantnej sladkej chilli omáčke s palicovou kukuricou
Kuracie stehná v pikantnej marinade s cukrovým hráškom a baby kukuričkou obzvláštnia vaše menu.

Suroviny
Kuracie paličky marinované v pikantnej sladkej chilli omáčke s palicovou kukuricou
−
+
€0.0
Kuracie paličky, omáčka a kukurica
Kuracie stehná (dolné)
/kg
3.0 kg
0%
Červený vínny ocot
/ml
40.0 ml
0%
Med
/g
30.0 g
0%
Tabasco
/g
4.0 g
0%
Kukurica (celá varená alebo baby kukurička)
/kg
1.2 kg
0%
Maslo
/g
100.0 g
0%
Cukrový hrášok
/g
600.0 g
0%
Cukor
/g
100.0 g
0%
Ryžové rezance
/g
300.0 g
0%
Olej
/ml
100.0 ml
0%
/
Kuracie paličky, omáčka a kukurica
-
Kuracie stehná (dolné) 3.0 kg
-
Červený vínny ocot 40.0 ml
-
Med 30.0 g
-
Tabasco 4.0 g
-
Kukurica (celá varená alebo baby kukurička) 1.2 kg
-
Maslo 100.0 g
-
Cukrový hrášok 600.0 g
-
Cukor 100.0 g
-
Ryžové rezance 300.0 g
-
Olej 100.0 ml
Príprava
-
Kuracie paličky, omáčka a kukurica
- Kuracie paličky umyjeme a dáme na nízky GN plech.
- V miske zmiešame ostatné ingrediencie (vínny ocot, met, tabasco, olej,Knorr Sunshine), môžeme zľahka poliať vodou.
- 2/3 marinády premiešame s paličkami, a pečieme v konvektomate na 175 °C cca 30 min, potom otočíme a dopekáme na 185 °C cca 15 minút podľa veľkosti paličiek.
- Zvyšnú 1/3 marinády si necháme na potieranie počas pečenia, pri otáčaní paličiek alebo na finálne glazovanie po upečení.
- Počas pečenia si pripravíme prílohu z kukurice. Varené kukuričné klasy nakrájame na kolieska alebo použijeme baby kukuričky, ktoré položíme na maslo s cukrom, aby zľahka skaramelizovali.
- Pridáme cukrový hrášok a spolu na panvici prehodíme.
- Pri servírovaní pridáme ryžové rezance, ktoré sme predtým dochrumkava vysmažili v rozpálenom oleji.