1. Kura

    Kuracie stehná očistíme, preložíme do širokého hrnca, zalejeme studenou vodou (tak aby bolo mäso zakryté). Pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, soľ, korenie a hydinový bujón. Varíme na miernom ohni, kým mäso nezmäkne a dá sa ľahko oddeliť od kosti. Zatlačíme ihlu do hrubej časti nohy, aby sme sa ujistili, že z mäsa nevyteká ružová sťava. Necháme stehná vychladnúť v bujóne, potom stiahneme kožu.
  2. Omáčka

    Cibuľu nakrájame na kocky a 5 minút pražíme na Rame Culinesse. Dosypeme sladkú papriku, korenie a opražíme. Pridáme kuracie stehná, bujón a soľ. Varíme pod pokrievkou 10 minút. Mäso vyberieme, omáčku zredukujeme a zahustíme svetlou zápražkou. Vlejeme Ramu 24%, premiešame, pokvapkáme citrónou šťavou, pridáme pepetonatu a rozmixujeme na hladkú omáčku. Do omáčky vložíme kura.
  3. Šafránové tagliatelle

    Śafránovú pastu rozpustíme v horúcej vode, pridáme soľ a povaríme. Tagliatelle vložíme do vriacej vody a uvaríme al dente. Ochladíme.