Maďarský guláš z kuraťa s tagliatelle

Suroviny
Maďarský guláš z kuraťa s tagliatelle
−
+
€0.0
Kura
Soľ
/g
0.0 g
0%
Kuracie stehná
/g
2500.0 g
0%
Cibuľa, mrkva, zeler, petržlen
/g
400.0 g
0%
Knorr Professional Essence Kurací bujón 1L
/ml
40.0 ml
0%
Omáčka
Soľ
/g
15.0 g
0%
Cibuľa, mrkva, zeler, petržlen
/g
0.0 g
0%
Bobkový list
/g
7.0 g
0%
Nové korenie
/g
10.0 g
0%
Korenie čierne mleté
/g
10.0 g
0%
Olej
/ml
100.0 ml
0%
Smotana na varenie 12 %
/ml
600.0 ml
0%
Kyslá smotana
/g
200.0 g
0%
Citronóvá šťava, čerstvá
/ml
30.0 ml
0%
Šafránové tagliatelle
Soľ
/g
0.0 g
0%
Voda
/ml
400.0 ml
0%
/
Kura
-
Soľ
-
Kuracie stehná 2500.0 g
-
Cibuľa, mrkva, zeler, petržlen 400.0 g
Omáčka
-
Soľ 15.0 g
-
Cibuľa, mrkva, zeler, petržlen
-
Bobkový list 7.0 g
-
Nové korenie 10.0 g
-
Korenie čierne mleté 10.0 g
-
Olej 100.0 ml
-
Smotana na varenie 12 % 600.0 ml
-
Kyslá smotana 200.0 g
-
Citronóvá šťava, čerstvá 30.0 ml
Šafránové tagliatelle
-
Soľ
-
Voda 400.0 ml
Príprava
-
Kura
Kuracie stehná očistíme, preložíme do širokého hrnca, zalejeme studenou vodou (tak aby bolo mäso zakryté). Pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, soľ, korenie a hydinový bujón. Varíme na miernom ohni, kým mäso nezmäkne a dá sa ľahko oddeliť od kosti. Zatlačíme ihlu do hrubej časti nohy, aby sme sa ujistili, že z mäsa nevyteká ružová sťava. Necháme stehná vychladnúť v bujóne, potom stiahneme kožu. -
Omáčka
Cibuľu nakrájame na kocky a 5 minút pražíme na oleji. Dosypeme sladkú papriku, korenie a opražíme. Pridáme kuracie stehná, bujón a soľ. Varíme pod pokrievkou 10 minút. Mäso vyberieme, omáčku zredukujeme a zahustíme svetlou zápražkou. Vlejeme smotanu na varenie, premiešame, pokvapkáme citrónou šťavou, pridáme pepetonatu a rozmixujeme na hladkú omáčku. Do omáčky vložíme kura. -
Šafránové tagliatelle
Śafránovú pastu rozpustíme v horúcej vode, pridáme soľ a povaríme. Tagliatelle vložíme do vriacej vody a uvaríme al dente. Ochladíme.