Malinová marmeláda

Suroviny
Metóda
-
Čerstvé alebo mrazené maliny 700 g
-
Cukor 500 g
-
Voda 300 ml
-
Želírovací cukor 15 g
-
Šťava z citróna 50 ml
Príprava
-
Metóda
- Zmiešajte vriacu vodu so želírovacím a kryštálovým cukrom, povarte a pridajte maliny.
- Pridajte citrónovú šťavu a niekoľko minút povarte na miernom ohni.
- Nechajte vychladnúť.
Do pohárov nalejte zmes malinovej marmelády bez varenia. Naplnené poháre marmeládou vložte do teplovzdušnej rurya nastavte teplotu na 130 ° C. Akonáhle teplota dosiahne 130 ° C, nechajte marmeládu pasterizovať 20 minút. Ako skontrolovať, či je textúra marmelády správna? Naberte na čajovú lyžičku horúcu marmeládu, dajte ju na tanierik, kým vychladne. Takto uvidíte, či je textúra správna.