+

Metóda

  • Čerstvé alebo mrazené maliny 700.0 g
  • Cukor 500.0 g
  • Voda 300.0 ml
  • Želírovací cukor 15.0 g
  • Šťava z citróna 50.0 ml
  1. Metóda

    • Zmiešajte vriacu vodu so želírovacím a kryštálovým cukrom, povarte a pridajte maliny.
    • Pridajte citrónovú šťavu a niekoľko minút povarte na miernom ohni.
    • Nechajte vychladnúť.

    Do pohárov nalejte zmes malinovej marmelády bez varenia. Naplnené poháre marmeládou vložte do teplovzdušnej rurya nastavte teplotu na 130 ° C.Akonáhle teplota dosiahne 130 ° C, nechajte marmeládu pasterizovať 20 minút.Ako skontrolovať, či je textúra marmelády správna? Naberte na čajovú lyžičku horúcu marmeládu, dajte ju na tanierik, kým vychladne. Takto uvidíte, či je textúra správna.