+

Mäso

Plnka

  • Maslo 80.0 g
  • Stonkový zeler, nakrájaný 200.0 g
  • Cibuľa, nakrájaná na kocky 100.0 g
  • Cesnak, kocky 10.0 g
  • Jablčný mušt 150.0 ml
  • Tymián, oregano 3.0 g
  • Petržlenová vňať, nasekaná 10.0 g
  • Knorr Professional Essence Kurací bujón 1L 5.0 ml
  • Kešu orechy 100.0 g
  • Pšeničná žemľa 1ks. 70.0 g
  • Knorr Čierne korenie mleté z Vietnamu 500g 5.0 g
  • Vajce 50.0 g

Zemiaky

  • Sladké zemiaky, olúpané 1300.0 g
  • Maslo 80.0 g
  • Med 50.0 g
  • Tymian 15.0 g
  • Soľ 10.0 g

Zelenina

  • Údená slanina, kocky 100.0 g
  • Zelený hrášok 800.0 g

Omáčka

  1. Mäso

    • Morčacie stehno naklepeme a namarinujeme v oleji spolu s marinádou na hydinu a oreganom. Necháme 2-3 hodiny v chladničke.
  2. Plnka

    • Na masle osmažíme zeler, cibuľu a cesnak. Podlejeme jablčným muštom a okoreníme.
    • Pridáme orestované drvené orechy a na kocky nakrájanú žemľu.
    • Do studenej plnky pridáme vajíčko.
    • Na mäso dáme plnku a zavinieme do rolky, potom zabalíme do alobalu. Pečieme na programe „pečenie s odparovaním" pri 165 °C približne 45-50 minút.
  3. Zemiaky

    • Zemiaky nakrájame na veľké kocky, uvaríme a dochutíme.
  4. Zelenina

    • V panvici osmažíme bôčik.
    • Pridáme zelené fazuľky a dochutíme.
  5. Omáčka

    • Omáčku, ktorá vznikne pri smažení moriaka nalejeme do hrnca, pridáme jablčný mušt, omáčku na pečenie a premiešame.
    • Privedieme k varu, dochutíme tymiánom a nakoniec pridáme smotanu na varenie.
  6. Servírovanie

    • Upečenú roládu nakrájame na plátky. Podávame so zemiakmi a hráškom, preliatym omáčkou. Dozdobíme valeriánkou.