Morčacie stehno plnené zeleným hráškom, sladkými zemiakmi vo vlastnej šťave

Suroviny
Morčacie stehno plnené zeleným hráškom, sladkými zemiakmi vo vlastnej šťave
−
+
€0.0
Mäso
Morčacie stehno
/g
1100.0 g
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Oregano
/g
2.0 g
0%
Plnka
Maslo
/g
80.0 g
0%
Stonkový zeler, nakrájaný
/g
200.0 g
0%
Cibuľa, nakrájaná na kocky
/g
100.0 g
0%
Cesnak, kocky
/g
10.0 g
0%
Jablčný mušt
/ml
150.0 ml
0%
Tymián, oregano
/g
3.0 g
0%
Petržlenová vňať, nasekaná
/g
10.0 g
0%
Kešu orechy
/g
100.0 g
0%
Pšeničná žemľa 1ks.
/g
70.0 g
0%
Korenie čierne mleté
/g
5.0 g
0%
Vajce
/g
50.0 g
0%
Zemiaky
Sladké zemiaky, olúpané
/g
1300.0 g
0%
Maslo
/g
80.0 g
0%
Med
/g
50.0 g
0%
Tymian
/g
15.0 g
0%
Soľ
/g
10.0 g
0%
Zelenina
Údená slanina, kocky
/g
100.0 g
0%
Zelený hrášok
/g
800.0 g
0%
Omáčka
Omáčka z výpeku moriaka
/ml
300.0 ml
0%
Jablčný mušt
/ml
300.0 ml
0%
Smotana na varenie 12 %
/ml
50.0 ml
0%
/
Mäso
-
Morčacie stehno 1100.0 g
-
Olej 50.0 ml
-
Oregano 2.0 g
Plnka
-
Maslo 80.0 g
-
Stonkový zeler, nakrájaný 200.0 g
-
Cibuľa, nakrájaná na kocky 100.0 g
-
Cesnak, kocky 10.0 g
-
Jablčný mušt 150.0 ml
-
Tymián, oregano 3.0 g
-
Petržlenová vňať, nasekaná 10.0 g
-
Kešu orechy 100.0 g
-
Pšeničná žemľa 1ks. 70.0 g
-
Korenie čierne mleté 5.0 g
-
Vajce 50.0 g
Zemiaky
-
Sladké zemiaky, olúpané 1300.0 g
-
Maslo 80.0 g
-
Med 50.0 g
-
Tymian 15.0 g
-
Soľ 10.0 g
Zelenina
-
Údená slanina, kocky 100.0 g
-
Zelený hrášok 800.0 g
Omáčka
-
Omáčka z výpeku moriaka 300.0 ml
-
Jablčný mušt 300.0 ml
-
Smotana na varenie 12 % 50.0 ml
Príprava
-
Mäso
- Morčacie stehno naklepeme a namarinujeme v oleji spolu s marinádou na hydinu a oreganom. Necháme 2-3 hodiny v chladničke.
-
Plnka
- Na masle osmažíme zeler, cibuľu a cesnak. Podlejeme jablčným muštom a okoreníme.
- Pridáme orestované drvené orechy a na kocky nakrájanú žemľu.
- Do studenej plnky pridáme vajíčko.
- Na mäso dáme plnku a zavinieme do rolky, potom zabalíme do alobalu. Pečieme na programe „pečenie s odparovaním" pri 165 °C približne 45-50 minút.
-
Zemiaky
- Zemiaky nakrájame na veľké kocky, uvaríme a dochutíme.
-
Zelenina
- V panvici osmažíme bôčik.
- Pridáme zelené fazuľky a dochutíme.
-
Omáčka
- Omáčku, ktorá vznikne pri smažení moriaka nalejeme do hrnca, pridáme jablčný mušt, omáčku na pečenie a premiešame.
- Privedieme k varu, dochutíme tymiánom a nakoniec pridáme smotanu na varenie.
-
Servírovanie
- Upečenú roládu nakrájame na plátky. Podávame so zemiakmi a hráškom, preliatym omáčkou. Dozdobíme valeriánkou.