Mušle sv. Jakuba s paradajkovým džemom a uhorkovým pyré
Jemná a delikátna chuť mušlí svätého Jakuba doplnená originálnymi prílohami.

Suroviny
Mušle svätého Jakuba
-
Maslo 60 g
-
Olivový olej 10 ml
Paradajkový džem
-
Olivový olej
-
Šalotka 70 g
-
Jablčný ocot 10 ml
-
Cukor 10 g
-
Soľ
-
Chilli 15 g
-
Paradajky koktejlové 100 g
Uhorkové pyré
-
Uhorky (čerstvé) 300 g
-
Soľ 20 g
Príprava
-
Mušle svätého Jakuba
- Mušle svätého Jakuba dôkladne osušte a potrite Knorr Essence Bujón z morských plodov, odložte ich, až kým ich budete piecť na masle.
-
Paradajkový džem
- Paradajky sparte, olúpte, odstráňte semienka.Paradajkové filety nakrájajte na kocky.
- Na olivovom oleji opečte šalotku nakrájanú na malé kocky, pridajte paradajky a nadrobno pokrájanú chilli papričku.
- Všetko chvíľu restujte, pridajte vínny ocot a korenie, po chvíli zalejte pomarančovou šťavou a redukujte na miernom ohni, až dosiahnete konzistenciu hustej kaše.
-
Uhorkové pyré
- Z uhorky odstráňte semená, potom ju nakrájajte na veľké kocky a zmrazte.