Obaľovaný ovčí syr s bazalkovými zemiakmi a jablčnou omáčkou
Aj vyprážaný syr ako tradičný pokrm sa dá pripraviť tak, aby hostí zaujal.

Suroviny
Obaľovaný ovčí syr s bazalkovými zemiakmi a jablčnou omáčkou
−
+
€0.0
Ovčí syr a zemiaky
Panko strúhanka
/g
300.0 g
0%
Hladká múka
/g
100.0 g
0%
Jablčné pyré
/g
200.0 g
0%
Jablko (olúpané, bez jadierok)
/g
100.0 g
0%
Malé zemiaky v šupke
/g
1500.0 g
0%
Ovčí syr
/g
1200.0 g
0%
Vajcia
/g
80.0 g
0%
Olej na vyprážanie
/g
600.0 g
0%
Limetka
/g
80.0 g
0%
/
Ovčí syr a zemiaky
-
Panko strúhanka 300.0 g
-
Hladká múka 100.0 g
-
Jablčné pyré 200.0 g
-
Jablko (olúpané, bez jadierok) 100.0 g
-
Malé zemiaky v šupke 1500.0 g
-
Ovčí syr 1200.0 g
-
Vajcia 80.0 g
-
Olej na vyprážanie 600.0 g
-
Limetka 80.0 g
Príprava
-
Ovčí syr a zemiaky
- Ovčí syr nakrájame na porcie a postupne obalíme v trojobale. Syr vysmažíme dozlata a necháme odkvapkať na papieri.
- Do jablčného pyré pridáme jablko nakrájané na malé kúsky.
Malé zemiaky v šupke opláchneme a predvaríme. Potom ich necháme usušiť a opečieme ich na rozpálenom oleji. - Zemiaky dochutíme zmesou Primerba Bazalka a limetkovej šťavy.
-
Servírovanie
- Vysmažený syr podávame s bazalkovými zemiakmi a jablčnou omáčkou.